Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (559)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (69)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    07-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wil van God.
    Om de veertien dagen is het hier van dat... ophaling van PMD zakken en RA zakken (restafvalzakken.)..Zo ook vandaag. Mooi gerecycleerd staan de gevulde zakken langs de weg maar als ik zo de inhoud van de zakken bekijk dan leidt dat onvermijdelijk tot het volgende logje...

    In den beginne schiep God hemel en aarde.
    Hij sprak: “Ik wil dat er licht is”, en er was licht.
    Tegen wie hij dat zei is niet geweten. Het zou me verwonderen dat hij dat tegen elektriciens zei want die moesten nog geboren worden. Maar goed, God zou God niet zijn als hij geen trukendoos achter de hand had. Er was dus licht dan kon hij toch al zien waar hij mee bezig was.
    En toen bleek dat er nog werk aan de winkel was. Dus ging hij aan de slag. Hij schiep zo nog één en ander. Het ene al nuttiger dan het andere. Wat nuttig is en wat niet laat ik in het midden, want daar heeft ieder zijn persoonlijke mening over. Gedurende zes dagen was God dus druk in de weer met scheppen en schapen. En telkens weer "zag hij dat het goed was" al heb ik hier wel enkele bedenkingen, maar kom niemand is perfect. De zevende dag rustte hij. Dat was, toen al, een vakbondseis van het intergalactische godensyndicaat. Tot daar het bijbelse sprookje.

    Maar wat niemand weet is dat hij de achtste dag opnieuw begon met zijn goocheltrucjes. Een normaal mens zou denken dat hij al genoeg gedaan had en dat al dat geschapene zichzelf wel naar de filistijnen zou helpen. Maar nee, hij wist niet van ophouden. De achtste dag schiep hij dan maar de PMD zak. En daar is iets mis mee, luister!
    Ik beweer niet dat PMD zakken niet nuttig zijn, want recycleren is een goede zaak alleen, geen mens die weet wat er precies thuishoort in die PMD zak. Yoghurtbekers, plasticfolie, boter- en margarinevlootjes bijvoorbeeld mogen er niet in die moeten bij RA,  aluminiumbakjes dan weer wel. Aluminiumfolie echter weer niet. Plasticflessen met dop mogen er in. Een eenzame, achtergelaten, flesloze dop mag er dan weer niet in. Pure discriminatie is dat. Dat arme dopje heeft toch ook zijn nut bewezen. Waarom mag dat niet gerecycleerd worden bij zijn lotgenoot? Misschien moet ik er eens aan denken om een actiegroep op te richten ter bescherming van de rechten van alleenstaande flessendopjes?
    Als voorbereiding voor de oprichting van die actiegroep ben ik eens op zoek gegaan naar de oorzaak van die schandalige achteruitstelling. Veel informatie is daaromtrent niet te vinden. Maar toch ben ik er in geslaagd om de reden te achterhalen. Nu ja, een echte reden is er niet. Het heeft meer te maken met menselijke bemoeienis. Want wat blijkt? In den beginne mocht geen enkel dopje in de PMD zak omdat het moeilijk te recycleren is. Dopjes veroorzaken brokken in het afvalmateriaal. Maar dan vonden enkele mierenneukers dat samengeperste plastiek flessen de neiging hadden om terug hun oorspronkelijke vorm aan te nemen en dus teveel plaats innamen in de PMD zak. Om die gebiedsuitbreiding te voorkomen, werd bij ministerieel besluit besloten om toe te laten dat samengeperste flacons een dop mochten dragen zodat ze klein en pietluttig bleven wegens gebrek aan lucht. Maar de flesloze doppen werden hier schromelijk verwaarloosd. Geen plaats voor hen in de prestigieuze PMD zak. In de plaats daarvan werden ze verwezen naar de ordinaire restvuilzak. Dat respectloos behandelen van alleenstaande doppen is een schrijnende onrechtvaardigheid. Daar moet met onmiddellijke ingang een einde aan komen. Daarom een actiegroep. Naar analogie van de dierenbescherming moet er een doppenbescherming komen met doorslaggevende argumenten, argumenten waar niks tegen in te brengen is.
    Ik kom graag op voor achtergestelden en om mijn grote gelijk te bewijzen gebruik ik het argument waar andere groeperingen ook gebruik van maken nl. " Het is de wil van God". :lol:


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (14)

    08-10-2013
    To dop or not to dop
    Om eerlijk te zijn raak ik er niet uit welke plastic nu wel of niet in die PMD zak moet, ik gooi er gewoonlijk maar met mijn klak naar... die doppen bewaar ik wel en geef ze aan een kennis die die dan weer inlevert voor dat goede doel... die geleidehond... voor de rest... pffff!

    08-10-2013 om 22:26 geschreven door Myette


    Groeten van Fjak@
    Groetjes en lees hierboven de oplossing voor de doppen,
    Fjak@ en Pucky met likjes en doppen

    08-10-2013 om 18:23 geschreven door Fjak@


    Wens je een aangename namiddag lieve vriendin
    Wat ik niet plezant kon vinden Nacy dat onze gebuur hun
    zakken bij ons kwam plaatsen,
    maar die keken naar niets en hun zakken bleven altijd staan
    maar op den duur zette ik hun zakken weer aan hun deurImage and video hosting by TinyPic
    Aan de liefste persoon
    Hallo daar, lieve persoon
     heeft iemand jou ooit vertelt,
     hoe speciaal je bent?
    Het licht dat je straalt
     kan zelfs een ster verlichten!
    Geniet van je dag, ik ben
    blij dat we vrienden zijn!!!
    Nikki

    08-10-2013 om 16:16 geschreven door Nikki


    Dag Natoken.Laten we allen nog eens nagenieten van deze waarschijnlijke laatste zonnige nazomerdag.
    Image and video hosting by TinyPic Dag allemaal.We zijn vandaag dinsdag 8 october en wellicht de laatste warme dag van deze prachtige nazomer.Morgen zou het kwik een paar graden moeten inleveren en gaat het regenen en dan gaan we langzaam bergaf zodat we in het weekend nog maar een povere 11 graden zouden halen.Dus het zal stillekes het moment worden om de warmere kledij boven te halen.Ik wens Jullie allen een mooie en een héle mooie dag toe met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jos.

    08-10-2013 om 09:23 geschreven door Jos Vande Ghinste


    07-10-2013
    Prettig weekend



    .


    .

    07-10-2013 om 22:25 geschreven door Erwin


    Hallo







    Lieve groetjes en een fijne avond xxx


    07-10-2013 om 21:37 geschreven door Athea


    Hallo

    07-10-2013 om 21:37 geschreven door Athea


    goeieavond Natoken
    tot wat een PMD zak informatie voor een logje kan geven he. Net zoals Fjak@ hierboven beschreef, verzamelen wij ook de plastiek doppen en geven ze af in de school. Als je weet dat je daarmee een goed doel steunt...
    Waarschijnlijk zal daar ergens bij jullie in de buurt ook wel iemand zijn waar je de doppen kunt inleveren. lieve groet en nog een fijne avond...Cécile

    07-10-2013 om 20:09 geschreven door Klaproosje1


    Groeten van Fjak@
    Wel Natoken daar bestaat al lang een oplossing voor de plastiek doppen, gewoon bijeen houden tot je een zak doppen hebt en hier bij ons worden ze afgegeven bij één bakker. Het aantal kilo's doppen dat er moeten zijn weet ik niet juist meer. Maar ze gaan voor een goed doel  voor een geleide hond voor de blinden. Wij sparen ze al enkele jaren en weten dat er al een hond is afgeleverd aan een blinde dame. Dus raadpleeg je gemeente waarvoor ze het ook niet doen.
    Let wel geen metalen doppen alleen de plastiek doppen tellen.Ik ben er niet zeker van maar ik denk dat de stad Vilvoorde ermee begonnen was en dan mochten ze bij ons op het gemeentehuis afgeleverd worden, maar daar vonden ze dat het stonk, en zo hebben ze die ene bakker aangeduid en echt die doppen ruiken niet,wij hebben vorige week nog een volle zak gaan afgeven. Zo'n hond die een speciale opleiding heeft gekregen voor blinde mensen te helpen kost veel geld, maar door het bijeen houden van al die doppen moeten ze maar de helft betalen de andere helft wordt door de firma betaald die de doppen recycleert.
    Groetjes Fjak@ en likjes van Pucky.

    07-10-2013 om 20:00 geschreven door Fjak@


    Dag Natoken.Ik wens Je een goed begin van alweer een nieuwe week toe en dat gele bolletje zal vandaag weer wonderen doen.
    Image and video hosting by TinyPic Dag allemaal.We zijn alweer maandag 7 oktober.Het weekend is weerom geschiedenis en een nieuwe week is van start gegaan.Het wordt terug een héél mooie dag met temperaturen die ruim de 18 graden zullen halen.Dus het is nog even genieten van deze mooie nazomer.Ik wens Jullie dan ook een mooie en héél zonnige dag en alsook een goede start van deze nieuwe week toe met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jos.

    07-10-2013 om 15:42 geschreven door Jos Vande Ghinste


    Een fijne nieuwe week toegewenst Vriendin
    Hier ook om de 14 dagen Nancy
    Hier ook alles netjes waar het moet zitten
    Image and video hosting by TinyPic
    Geluk sluipt naar binnen
    door een deur waarvan je
    niet wist dat je
    die opengelaten had
    Nikki

    07-10-2013 om 14:03 geschreven door Nikki


    goeiemorgen !
    jaaaaaa , ik recycleer graag ! raap zelfs de blikjes en flessen van de straat op en steek ze in de PMD zak  
    en Natoken die aparte dopjes mogen niet maar de flessen zonder dopje wel just is just hé ...
    maar dat zal de vrijheid van de schrijfster in jou zijn zeker

    nog steeds een " hemels " weertje , om in jou trend verder te doen je zal 't zien , want je komt vandaag deze kant op hé veel plezier !!!

    07-10-2013 om 08:18 geschreven door ani


    Maak er een tof weekske van biebieke

    Image and video hosting by TinyPic

    De retiese kleuren
    op maandag morgen
    na een tof weekend
    Daar moet men geen tekening bij maken zeker
    nee hoor alle gekheid op een stokje
    er mogen er zo nog veel komen
    we hebben heerlijk genoten met zulk weertje !
    de dopjes worden hier apart gehouden
    en vriendin verzamelt die voor een goed doel
    voor mensen met een handicap ...
    en er worden er hier heel wat aangebracht die wij dan weer verder doen...maar eigenlijk mochten die grote firma's zou al eens een sjeste doen....

    onze Bob gaf je een likje om dat je zo voor hem opkomt
    wat hebben die hier toch slecht he !
    zo slecht dat ons Bex me uit de zetel heeft gezet
    want die kunnen ze dan weer aftrekken van hun belastingen
    Dikke knuf
    ikke 

    07-10-2013 om 07:08 geschreven door Jeske


    Fijne nieuwe week kom ik jou wensen .


    Image and video hosting by TinyPic



    De woorden die niet gezegd zijn,
    zijn bloemen van stilte.


    Groetjes en knuffels,


    07-10-2013 om 01:10 geschreven door mia









    Laatste commentaren
  • Relax mal wieder (Bernward DF6JL)
        op Vaderdag
  • hello Nancy (Klaproosje1)
        op Vaderdag
  • Dag Nancy een hele mooie foto , ik zou ook nog zoveel aan mijn vader en moeder en broers en een zuster willen vragen maar ik ben nog de eenigste die er nog van over is , dat is wel eens ongemakelijk ! (Tiny & Ans)
        op Vaderdag
  • Vaderdag !!! (Jos Vande Ghinste)
        op Vaderdag
  • Hihihihi wat is het toppunt van te gaan stemmen Natoken ,, (Ingrid.)
        op Toppunt
  • En zo zijnn er nog Natoken, maar goed ...! (eddy meuris)
        op Toppunt
  • Hallo lieve Nancy fijn weekend gewenst xxx (Lenie)
        op Toppunt
  • Toppunt (Maarten)
        op Toppunt
  • Ik wens al mijn blogvrienden een fijne zaterdag en een prettig weekend toe. (Jos Vande Ghinste)
        op Toppunt
  • . . . (Chris)
        op Toppunt
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!