Ooit al koffie uit twee glazen bollen gedronken in een chick eetgelegenheid?
Koffiespecialisten beschouwen deze klassiek Engelse manier van zetten als de beste om smaak en aroma optimaal tot hun recht te laten komen. De glazen behuizing garandeert immers dat niets in aanraking komt met de koffie.
Voor het koffiezetten in de Cona, want zo noemen die bollen, gebruikt men grof gemalen filterkoffie. Er gaat water in de onderste bol en koffie in de bovenste bol, wat ook wel de trechter genoemd wordt. Dan plaatst men er een spiritusbrandertje onder. Er komt dus geen papieren filter of electriciteit aan te pas. Omdat het water gaat koken gaat het via het trechterbuisje (glazen pijpje) omhoog naar de gemalen koffie. Laat de koffie even op smaak komen en doof dan de vlam. Nadat de vlam is gedoofd wordt de koffie door het vacuüm met kracht naar het onderste reservoir gezogen. Heerlijk huiselijke koffie!
Info: The Golden Coffee Box Meer nieuws door op de afbeelding te klikken.
Reacties op bericht (1)
15-06-2007
echt goede koffie !!
ja het zal nu 33 jaar geleden zijn dat ik het gebruikte wel 6 jaar lang en ik weet nog niet goed waarom ik het niet meer gedaan heb - behalve dat hij lekker is geeft het ook een knusse sfeer - maaar hij brak toen ik naar Italie ging wonen - en daar was er dan weer andere koffie en ben ik het helemaal vergeten -groetjes - ERIKA de koffieleut
15-06-2007 om 21:01
geschreven door ERIKA
Over mezelf... Ik ben Pierre V alias Pedro Op Sinterklaasdag, anno 1948, ben ik als Mechelaar de wereld op gezet. Nu al geruime tijd woonachtig in "mijn dorp in de Kempen". Hobby's: Fietsen in de vrije natuur Geocaching en koffieleut... Heb net een fietstocht als peregrino naar Santiago de Compostela achter de rug ten voordele van... LCH Belgium vzw (Langerhans Cel Histiocytose)