Een oud recept van grootmoeder. Het werd met stoofperen uit de boomgaard gemaakt, overgoten met warme koffie en op de Leuvense stoof een paar uren zachtjes gestoofd. Het werd lauw of koud opgediend met een stevige boterham gesopt in de koffie. Dit is een modernere versie.
Ingrediënten voor 2 personen: 2 peren (Conference..) warme koffie 4 eetl fijne suiker Werkwijze: Schil de peren en halveer in de lengte. Verwijder het klokhuis en schik ze in een microgolfschaal. Overgiet met de warme koffie tot de peren half onderstaan. Bestrooi met de suiker. Afgedekt in microgolf, 8 min, 850 Watt. Laat afkoelen en zet eventueel koel weg voor de volgende dag. Laat de peren even uitlekken en dien op als dessert of met een boterham.
Met toestemming overgenomen van Jenthe's keuken bron: http://blog.seniorennet.be/jenthes_keuken http://users.skynet.be/jenthes.recepten Foto: halsobakery.com
Reacties op bericht (1)
26-10-2007
Goeiemorgen,
Prettig weekend toegewenst,groetjes Rudy
26-10-2007 om 10:10
geschreven door shajongen
Over mezelf... Ik ben Pierre V alias Pedro Op Sinterklaasdag, anno 1948, ben ik als Mechelaar de wereld op gezet. Nu al geruime tijd woonachtig in "mijn dorp in de Kempen". Hobby's: Fietsen in de vrije natuur Geocaching en koffieleut... Heb net een fietstocht als peregrino naar Santiago de Compostela achter de rug ten voordele van... LCH Belgium vzw (Langerhans Cel Histiocytose)