Koffievariaties zijn er in grote getalen. En omdat er vaak onduidelijkheid bestaat over wat nou de exacte verhouding is voor een goede Cappuccino, heeft koffienieuws een overzicht gemaakt van de meest gebruikelijke koffie variaties.
Na het lezen van onderstaande variaties ben je ook een koffiekenner.
Caffe americano: een grote kop koffie met een dubbele hoeveelheid water, zoals wij deze in België en Nederland kennen. Caffe con panna: een espresso met slagroom. Caffe corretto: zwarte koffie met een scheutje sterke drank, meestal grappa. Caffe decaffeinato: cafeïnevrije koffie, ook wel caffé Hag genoemd. Caffe doppio : espresso met een dubbele hoeveelheid koffie en water. Deze koffie is dus net zo straf als de espresso, alleen wat groter. Caffe espresso: een klein kopje sterke koffie, die voor de helft gevuld wordt. Caffe espresso romano: een espresso met een schijfje citroen of een citroenschilletje erbij. Caffe freddo: ijskoffie, die reeds gesuikerd is. Caffe lungo: koffie met een beetje meer water dan espresso. Caffe macchiato: koffie met een wolkje melk. Caffe ristretto: sterke zwarte koffie, waarbij het kopje maar voor 1/3 gevuld is. Caffe latte: koffie met veel melk. Cappuccino: koffie met een schuimlaag van melk. De cappuccino bestaat uit 3 gelijke delen espresso, melk en schuim. De melk wordt opgeschuimd met het stoompijpje van de espressomachine. Cappuccino chiaro: cappuccino met meer melk dan normaal. Cappuccino scuro: cappuccino met wat minder melk dan normaal. Espresso affogato: espresso op roomijs. Espresso mocha: in een grote kop doet men 1/3 espresso, 1/3 ongesuikerde cacao en 1/3 opgeschuimde melk. Granita al caffe: espresso met in stukjes gemalen ijs. Latte macchiato: koffie verkeerd, een glas warme melk met slechts een tikkeltje koffie.
Info: Koffienieuws.nl Na het drinken van al deze variaties mag je je ook een koffiedrinker noemen...
|