Afschaffen
Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding (CGKR), de zelfverklaarde beschermers van iedereen die gediscrimineerd wordt (behalve als het om anti-blank of anti-Vlaams racisme gaat), is de oorzaak van veel racistisch denken. Dit centrum snoert vele meningen de mond en wordt alsmaar meer een centrum waar het promoten van censuur één van de hoofddoelstellingen wordt. Het is al langer een ernstige bron van ergernis.
Daarom hoort men de laatste jaren steeds duidelijker stemmen opgaan om dit haatzaaiend centrum zo vlug mogelijk af te schaffen.
Zo zegt Jean-Marie Dedecker in een interview in Zizo: Je moet wetten maken, maar die moet je niet toetsen aan een centrum dat vol zit met linkse-geitenwollensokken-politiek-correcte-denkers. Als je het gezond verstand in wetten moet gieten, dan scheelt er iets aan de structuur van de maatschappij. "Ik ben tegen het CGKR omdat we geen gedachtepolitie nodig hebben. Dat krijgen we omdat er geen sociale controle en opvoeding meer is. Ik ben nog opgevoed door mijn ouders."
In de krant van zaterdag 13 februari lezen we nog hetvolgende: HetCentrum tegen discriminatie discrimineert zelf . Niet de huidskleur, maar de politieke kleur telt voor het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding. De raad van bestuur zelf is grotendeels politiek samengesteld.
(...) Twee kandidaten die niet geschikt' waren bevonden door een onafhankelijk selectiebureau, werden achteraf doodleuk opgevist door de raad. Zeker bij één van hen gebeurde dat op basis van zijn politieke kleur.
Zo trad de moslima Fatima Zibouh toe tot de raad van bestuur. Zibouh draagt altijd een chador.
Ze werd voorgedragen door de groene partij Ecolo. Volgens Ecolo werd Fatima Zibouh geselecteerd op basis van haar competenties. Geen enkele andere overweging heeft de keuze bepaald. Senator Alain Destexhe van de liberale Mouvement Réformateur betreurt de keuze van Ecolo voor een gesluierde vrouw envindt dat niet rijmen met de neutraliteitseisen in openbare diensten en vindt dat Ecolo bijdraagt aan de versterking van religieuze elementen in de publieke sfeer. (Bron : Hln)
Een delegatie van Lijst Dedecker met Vlaams parlementslid Jurgen Verstrepen en uittredend senator Mimount Bousakla bracht in juni 2007 een bezoek aan het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding. Er werd hen een onderhoud toegezegd, maar directeur Jozef De Witte was niet aanwezig.
De vertegenwoordigers van Lijst Dedecker wezen er onder meer op dat België één van de enige landen binnen de Europese Unie is dat de uitbreiding van het begrip discriminatie (tot geslacht, godsdienstvoorkeur, handicap, politieke voorkeur, ... ) van het artikel 21 van het Europese Handvest in de nationale wetgeving heeft ingeschreven. Jurgen Verstrepen vroeg zich af of deze uitbreiding de toets van het Arbitragehof zal doorstaan.
Mimount Bousakla wees erop dat de allochtone gemeenschap ook niet opgetogen is over de vele meldingen over racisme. "De allochtonen worden zo in een slachtofferrol geduwd en krijgen het etiket van 'klikkers' opgeplakt."
|