Uit mijn oude blogdoos haal ik nu een receptje dat ik ooit eens in elkaar flanste voor verliefde koppeltjes om op Valentijnsdag uit te proberen in hun erotische keuken. Het is geen culinair hoogstandje, want we mogen niet vergeten dat Lieve een kluns is in de keuken.
Om te beginnen zijn er natuurlijk de oesters en de selder, beiden goed voor libido en goesting. Open de oesterschelpen en verwijder de oesters uit hun schelpjes, doe ze samen met het oestervocht in een pan. Het is mogelijk dat de oesters zich verzetten en er eentje uit je handen glipt, want introverte oesterschelpen blijven liever gesloten, behandel ze dus met veel liefde en omzichtigheid. Giet vervolgens een flinke scheut champagne over de oesters, voer hen dronken, dat vermindert hun weerstand. Laat koken. Room er overheen en opdienen.
Vergeet de selder niet als garnituur. Zorg ervoor dat de selderstruikjes zó vers zijn dat de blaadjes fier naar de hemel reiken, bronstig naar omhoog staren, en stijf van trots hun stengel gedwee in dunne reepjes laten snijden.
In de erotische keuken mogen asperges niet ontbreken, zij zijn fallussymbolen bij uitstek. Schraap de asperges onder het eikelkopje een beetje af. Voorzichtig, want het velletje is daar erg dun. Naar onder toe mag je wat ruwer te werk gaan. Dan komt er een vocht vrij, dat is het aspergenat of het spermanat, één pot nat. Laat de asperges in al hun vrijgekomen vochten koken, laat ze afkoelen op een donker plekje om tot zichzelf te komen. En streel hen daarna met een vinaigrettesausje.
Het gerecht ronden we af met 2 sensuele ronde patatjes en 2 jonge eendenborstjes. De lezer mag zelf kiezen hoe hij deze tere dingetjes klaarstoomt.
|