************************************************ *********************************************
Prei met Ham, Kaas en Tomatensaus!
Benodigheden: voor 4 personen:
5 dunne Preien 1 eetlepel Olijfolie 150 gr. Sjalotjes, in dunne parten 1 blik Tomatenblokjes (400 gr.) 2 eetlepels gedroogde Tomatentapenade 9 plakjes gekookte ham (ca 150 gr.) 75 gr. geraspte jongbelegen kaas Ovenschaal (ingevet)
Bereiden.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het stugge groen van de preien en snijd de prei in twee gelijke stukken. Snijd 1 stuk prei in dunne ringen en kook, de 9 overige stukken prei in weinig kokend water, met zout in 8 minuten beetgaar Giet af in een vergiet en laat de prei goed, uitlekken en iets afkolen. Verhit intussen in een steelpan de olie en, bak de sjalotten met de preiringen 4 minuten, op een heel laag pitje vuur. Roer de tomatenblokjes en gedroogde tomatentapenade erdoor en breng aan de kook Proef de saus en voeg naar smaak, zout en peper toe. Wikkel elk stukje prei in een plakje ham en, leg ze naast elkaar in de ovenschaal. Schenk de tomatensaus over de prei en, strooi de kaas erover. Zet de schaal op het rooster in het, midden van de oven en bak het gerecht, 25 minuten tot de kaas licht gekleurd is.
Tip: lekker bij aardappel purree.
Veel kookplezier.
Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag!
Liefs en een dikke knuffel van Annie!!
**************************************** ********************************************
28-01-2013 om 09:52
geschreven door Annie
|