Cappuccintaart!
Benodigheden:
2 theelepels panneermeel
2 theelepels oploskoffie
2 eieren
150 gr. suiker
175 gr. zelfrijzend bakmeel
250 gr. mascarpone
100 ml vanillevla
1 theelepel cacaopoeder
25 gr. mokkaboontjes
60 ml. zure room
taartvorm 22 cm
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 175 graden
Bestrooi de taartvorm met paneermeel.
Los de koffie op in 2 eetlepels kokend water
Klop in een ruime kom met de handmixer de eieren,
met de suiker in ca. 5 minten licht en schuimig.
Spatel de opgeloste koffie, de zure room en het zelfrijzend,
bakmeel door het eiermengsel.
Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.
Bak de taart in het midden van de oven in ca. 40 min.
goudbruin en gaar.
Laat de taart op een rooster afkoelen.
Haal de taart uit de vorm en zet op een schaal.
Klop de mascarpone los met de vanillevla,
en de vanillesuiker.
Bestrijk de bovenkant van de taart met de mascarpone,
en zeef het cacaopoeder erboven.
Garneer met mokkaboontjes.
Veel bakplezier.
Als jullie het lekker lijkt
haal het er gerust af,
daar staat het voor.
Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag!
Heel veel liefs en een hele dikke knuffel van Annie!
*********************************************************
**************************************************************
16-12-2013 om 00:00
geschreven door Annie
|