Varkenhaasappelspiesjes!
Benodigheden: Voor 8 personen:
4 el Olijfolie 1 Citroen, schoongeboend, 1/2 tl. gemalen Kaneel, 1/2 tl. gemalen Kardemom, 2 Varkenhaasjes, 2 zoete en auromatische Appelen, 1 potje gestoofde Peertjes op, lichte siroop (uitgelekt), Zout en Peper, 16 Satéprikkers, Grillpan.
Bereiden.
Doe de olie in een kom en rasp de helft, van de gele schil van de citroen erboven. Voeg de kaneel en kardemom toe en breng, op smaak met zout en peper. Snijd beide varkenshaasjes in 8 plakken, en halveer die. Snijd de appels in kwarten en verwijder, het klokhuis. Halveer elk kwart. Rijg aan elke prikker om en om 2 stukken, vlees en 2 stukken appel. Snijd de peertjes in plakjes en, doe in een kom. Rasp de rest van de gele schil van de, citroen erboven. Halveer de citroen en knijp wat citroensap, bij de peertjes. Verhit de grillpan en gril de spiesjes, 6 minuten keer halverwege. Leg op een schaal en serveer de, peertjes er apart bij.
Heel veel kook plezier.
Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag!
Liefs en een hele dikke knuffel van Annie!!
***************************************** *********************************************
16-12-2012 om 11:42
geschreven door Annie
|