*************************************** ************************************
Ingrediënten:
200 gram gare Rijst, 1 Sinaasappel schoongeboend, 1 Appel geschild en in stukjes, 250 ml. melk, 2 zakjes Vanillesuiker, 4-6 eetlepels donkere Basterd
Bereiden:
Doe de rijst in een pan met een dikke bodem en rasp boven de rijst de orange schil dun, van de sinaasappel. Schep de appelstukjes door de rijst en roer de melk en vanillesuiker erdoor Breng de rijst op laag vuur aan de kook en laat de rijst 8-10 minuten zachtjes koken, tot de rijst het vocht heeft opgenomen en de appelstukjes zacht zijn. Verdeel de rijst over 4 schaaltjes en strijk, de bovenkant glad. Laat de rijst afkoelen. Verwarm vlak voor het serveren de gril, van de oven voor. Strooi in elk schaaltje een dun laagje, bruine suiker over de rijst. Zet de schaaltjes op de bakplaat en schuif, deze 10 cm, onder de hete grill. Laat de suiker in 2-3 minuten smelten. Serveer direct.
Eet smakelijk en veel kook plezier!
Ik wens jullie Allemaal een hele fijne dag!
Liefs en een hele dikke knuffel van Annie!!
************************************* ******************************************
|