Ik ben Ik ben Annie
Ik ben een vrouw en woon in Deventer () en mijn beroep is Genieten van het leven.
Ik ben geboren op 19/11/1943 en ben nu dus 81 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Psp lessen maken-Lezen, Legpuzzelen en woordpuzels oplossen .
2 bakjes Paddenstoelen wildmix á 200 gr. 4 el Olijfolie extra vierge 100 gram Coburgerham Peper en Zout 1el Balsamicoazijn 1 teentje Knoflook gepeld 1 zak Rucola á 75 gr. 1 zak bonte Slamix á 300 gr. 1 zak jonge Bladsla á 80 gr. 1 potje Croutons á 20 gr.
Bereiden:
Maak de paddenstoelen schoon, snijd de champignons in, vieren en de rest in stukken. Verhit 1 el olie in een koekenpan met aanbaklaag, en bak de hamlapjes knapperig. Neem ze uit de pan. Bak de paddenstoelen ± 5 min.in het bakvet, breng op smaak met peper en zout en, schep ze uit de pan. Klop een dressing van de olie, de azijn en, peper en zout naar smaak. Pers de knoflook erboven uit. Schep de ruccola, de slamix en de bladsla met, de dressing in een kom door elkaar. Verdeel de sla over 4 borden. Schep het paddenstoelenmengsel erop en, verdeel de hamplakjes en de croutons erover.
1Theelepel grove mosterd, 1 Eetlepel witte balsamicoazijn, 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels walnoten olie, 250 gram cherrytomaatjes, gehalveerd 250 gram farfalle vlindertjespasta 250 gram kipfilets in reepjes 1 zakje rucola 75 gram walnoten geroosterd en grof gehakt 100 gram belegen kaas, in hele kleine blokjes Zout en peper
Bereiden:
Klop in een ruime kom een dressing van de, mosterd, de azijn, 2 eetl. olijfolie, de walnotenolie, en naar smaak zout en peper. Mengde tomaatjes erdoor. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op, de verpakking gaar. Giet af in een vergiet en meng de warme pasta, direkt door de tomaatjes. Verhit de rest van de olijfolie in een kleine, koekenpan, bestrooi de kip met zout en peper, en bak op hoog vuur al omscheppend in 3 min. gaar en bruin. Meng de kip, rucola, walnoten en kaas, door de pasta. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Leg de peterselie in een zeef en giet er , kokend water over. Dep met een stukje keukenpapier droog. Hak de Peterselie fijn. Roer in een kommetje de boter zacht en, meng de peterselie, knoflook het paprikepoeder, en naar smaak zout erdoor. Schep de boter op een stukje folie vorm er, een rolletje van en laat de boter, in de koelkast opstijven. Stamp de peperkorrels in de vijzel fijn of, doe ze in een plastic zak en plet ze met de deegroller. Bestrooi de entrecotes met zout, verdeel de, peper erover en druk goed aan. Verhit de olie in een koekenpan en bak de, entrotes op vrij hoog vuur aan beide kanten, bruin en rood (3-4 minuten) van binnen, of rose(4-5minuten). Leg de entrecotes elk op een warm bord. Snijd de kruidenboter in plakjes, en leg ze op het vlees.
Lekker erbij: Franse frietjes en een Salade met fijngehakte peterselie en, caesardressing!
1 pak Pannenkoekenmix 800 ml. halfvolle Melk 2 Eieren 1 tl. Kaneel 50 gr. Boter 1/2 pot Kersenjam 100 gr. mix Hagelslag 1 blik Vlaaifruit Kersen
Bereiden:
Bereid de pannenkoekenmix volgens de aanwijzingen, op de verpakking met de melk en eieren. Roer de kaneel erdoor. Smelt een klontje boter in een hete koekenpan, en schep er een flinke soepopscheplepel beslag in. Beweeg met de pan zodat het beslag over de, bodem verdeeld wordt. Keer de pannenkoek als het beslag gestold, en de onderkant goudbruin is. Bak zo nog meer pannenkoeken tot het, beslag op is, je hebt dan 10 tot 12 stuks. Leg een pannenkoek op een bord en, bestrijk met 2 el jam. Leg er een pannenkoek boven op en, bestrooi met 2 el hagelslag. Herhaal dit tot de pannenkoeken op zijn. Eindig met een pannenkoek. Verwarm het vlaaifruit 5 minuten in een steelpan, en schep op de pannenkoekentaart. Bestrooi met nog wat hagelslag en, serveer direct. Lekker met slagroom.
Runderstoof met geroosterde Bloemkool en Krieltjes!
Benodigheden: Voor 4 personen!
1 Pot Maggi "Smulpannetje" Draadjesvlees in Goulashsaus, 500 gram Runderlappen, in stukken van 3 cm. 800 gram Krieltjes in de schil, 1 Bloemkool, in plakken gesneden 3 eetlepelskrulpeterselie, gehakt. Olie Zout en Peper.
Bereiden.
Verhit 2 eetlepels olie in de hapjespan en bak het vlees kort aan. Voeg smulpannetje en een halve pot water, toe volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat 2 uur zachtje sudderen met de deksel, op de pan. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de krieltjes in 15 min. gaar. Bestrijk de bloemkool met een beetje olijfolie, en voeg evt. zout en peper toe. Rooster 10 min. in de oven tot de, plakjes goudbruin zijn. Verdeel de bloemkool over de borden en voeg Peterselie toe. Serveer met de runderstoof en krieltjes.
1 zak aardappelschijfjes, 500 gram. 1 Prei, in dunne ringetjes. 4 eetlepels Peterselie, fijngehakt. 1 zak diepvries wilde Zalm, 500gr. ontdooit. sap 1/2 Citroen. 2 zakjes Sla. 1 Komkommer, in blokjes. 125 gram snoeptomaatjes, gehalveert. 3-4 eetlepels saladedressing. Zout en Peper. Bakpapier of Aluminiumfolie.
Bereiden.
De oven verwarmen op 200 gr ºC. De aardappelschijfjes met de helft van de prei, en de peterselie over 4 grote stukken bakpapier, of aluminiumfolie verdelen. De zalmfilets inwrijven met zout en peper en , citroensap en op de aardappel leggen. De rest van de peterselie en prei erover strooien. De pakketjes dichtvouwen en in de oven in , 20-25 min. gaarbakken. In een slaschaal de sla, komkommer en tomaatjes, omscheppen met de dressing. De zalmpakketjes op borden leggen en openmaken. De sla serveren.
Sap en rasp van een 1/2 sinaasappel, 2 teentje Knoflook, geperst. 1 eetlepel Kerriepoeder, 4 eetlepels Olie, 500 gr. Kipfiletsblokjes, 300 gram rijst, 1 zak Oosterse Roerbakmix, 250 ml, woksaus.
Bereiden:
2 eetlepels sinaasappelsap mengen met de rasp, Knoflook, kerriepoeder en 2 eetlepels olie. De kipblokjes erdoor scheppen en 10 min., laten marineren. Daarna aan 12 spiesjes steken en in een , grillpan rondom bruin en gaar bakken. De rijst koken In een wok 2 eetlepels olie, de groenten, 2-3 min. roerbakken. 3-4 eetlepels woksaus erdoor scheppen en alles, nog 2-3 minuten verwarmen. De resterende saus apart verwarmen. De rijst met de groenten in diepe borden scheppen. De spiesjes erop leggen en de saus erover schenken. Garneren met kroepoek.
300 gram penne, 400 gram Broccoli in rooosjes, 1 Ui gesnippert, 2 eetlepels Olijfolie, 1 pot Italiaanse Pastasaus, 250 gram Snoeptomaatjes gehalveerd, 2 bollen Mozzerella (á 125 gr.) in plakken, 50 gram Parmenzaanse kaas zelf geschrapt.
Bereiden!
De oven verwarmen op 200 ºC De penne in 10 minuten beetgaar koken en de broccoliroosjes de laatste 4 min. meekoken. De ui zachtjes fruiten in een hapjespan, met olijfolie. De pastasaus met de uitgelekte penne, broccoli, snoeptomaatjes en wat zout en peper, erdoor scheppen. Alles in een ingevette ovenschaal scheppen, en de mozzerella en parmenzaanse kaas, erover verdelen. De schaal in de oven in 20-25 minuten, goudbruin laten kleuren.
5 dunne Preien 1 eetlepel Olijfolie 150 gr. Sjalotjes, in dunne parten 1 blik Tomatenblokjes (400 gr.) 2 eetlepels gedroogde Tomatentapenade 9 plakjes gekookte ham (ca 150 gr.) 75 gr. geraspte jongbelegen kaas Ovenschaal (ingevet)
Bereiden.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het stugge groen van de preien en snijd de prei in twee gelijke stukken. Snijd 1 stuk prei in dunne ringen en kook, de 9 overige stukken prei in weinig kokend water, met zout in 8 minuten beetgaar Giet af in een vergiet en laat de prei goed, uitlekken en iets afkolen. Verhit intussen in een steelpan de olie en, bak de sjalotten met de preiringen 4 minuten, op een heel laag pitje vuur. Roer de tomatenblokjes en gedroogde tomatentapenade erdoor en breng aan de kook Proef de saus en voeg naar smaak, zout en peper toe. Wikkel elk stukje prei in een plakje ham en, leg ze naast elkaar in de ovenschaal. Schenk de tomatensaus over de prei en, strooi de kaas erover. Zet de schaal op het rooster in het, midden van de oven en bak het gerecht, 25 minuten tot de kaas licht gekleurd is.