Omeletje met gebakken Oesterzwammen!
Benodigheden:
voor 4 personen.
4 eieren
2 eetlepels melk
1 eetlepel fijngeknipt vers bieslook
40 gr. boter
300 gr. oesterzwammen
1 sjalot fijngehakt
2 theelepels verse tijmblaadjes
4 eetlepels créme fraiche
Bereiden.
Klop de eieren met de melk het bieslook,
en wat zout los.
Smelt 5 gr. boter in een kleine koekenpan.
Schenk een kwart van het eiermengsel in de pan,
laat het over de bodem uitvloeien en
bak het omeletje in 1-2 minuten gaar.
Bak zo nog 3 omeletjes
Snijd de grote oesterzwammen in repen.
Verhit de resterende 20 gr. boter in,
een grote koekenpan.
Strooi een derde deel van de oesterzwammen ,
in de pan en roerbak ze 1 minuut op hoog vuur.
Voeg een derde deel toe en en roerbak weer 1 min.
Voeg ten slotte de rest toe en bak nog 1 min.
Voeg de sjalot en tijm toe en roerbak 2-3 min.
Roer de créme fraiche erdoor en breng op smaak
met zout en peper.
Leg een omeletje op een (warm) bord, schep op de
ene helft een kwart van de oesterzwammen,
en sla de omelet over de vulling.
Maak zo nog 3 bordjes
veel kook plezier!
*********
Als jullie het lekker lijkt,
haal het er gerust af
daar staat het voor.
Ik wens jullie allemaal een hele fijne Zaterdag!
Liefs en een dikke knuffel van Annie!!
******************************************************************
***************************************************************************
|