Foto
Over mijzelf
Ik ben Ik ben Annie
Ik ben een vrouw en woon in Deventer () en mijn beroep is Genieten van het leven.
Ik ben geboren op 19/11/1943 en ben nu dus 81 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Psp lessen maken-Lezen, Legpuzzelen en woordpuzels oplossen .
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Inhoud blog
  • Schotse scones - taart!
  • Italiaanse Gehakt - Groenteschotel!
  • Warme Witlof-Woksalade!
  • De beste wensen voor 2014!
  • Hele Fijne en Gezellige Kerstdagen gewenst!
    Red Lotus Flower
    Zoeken in blog

    Zoeken in blog

    Categorieën
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Welkom op mijn blog!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Welkom op mijn Blog!

    Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
    10-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schotse scones - taart!

            

    Schotse scone - taart

    Benodigheden:

    250 gr. Zelfrijzend Bakmeel

    1 Theelepel Bakpoeder

    25 gr. Suiker

    50 gr. Boter, in stukjes

    125 ml Melk

    1 Ei, losgeklopt

    125 ml slagroom geklopt

    4 eetlepels Aardbeienjam

    1/2 eetlepel Suiker

    Bakplaat bekleed met bakpapier.

    Verwarm de oven voor op 220 graden

    of gasstand 5 

    Bereiden:

    Zeef het bakmeel met het bakpoeder en

    een snufje zout boven een kom.

    Meng de suiker erdoor.

    Wrijf de boter met de vingertoppen door,

    het bakmeel tot een kruimelig geheel.

    Maak een kluitje in het midden en,

    schenk de melk en het ei erin.

    Kneed alles tot een samenhangend,

    deeg en vorm er een bal van.

    Leg de bal op de bakplaat en druk uit,

    tot een cirkel can c.a 2 cm. dik

    Snijd de cirkel in 8 punten en prik,

    elke punt met een vork in.

    Schuif de bakplaat in het midden van de,

    oven en bak de scones in c.a,

    15 minuten gaar

    Laat de scones afkoelen en snijd zo los,

    van elkaar en snijd ze vervolgens open.

    Klop de slagroom met de suiker dik vloeibaar.

    Serveer de scones met de slagroom,

    en de aardbeienjam.

    veel bakplezier!

    Lijkt het gerecht jullie lekker

    haal het er gerust af

    daar staat het voor.

    Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag!

    veel liefs en een hele dikke knuffel van Annie!!

    **********************************************

    **************************************************

    10-03-2014 om 10:35 geschreven door Annie


    >> Reageer (3)
    11-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse Gehakt - Groenteschotel!

    ***********************************************************************************

    ****************************************************************************

    Italiaanse gehakt - groenteschotel!

    Benodigheden:

    Voor 4 personen.

    2 eetlepels olijfolie

    1 ui gesnipppert

    2 tenen knoflook fijngehakt

    400 gram gehakt - half om half

    650 gram italiaanse roerbakgroenten

    2-3 theelepels italiaanse kruiden (potje)

    700 gram voorgekookte aardappelschijfjes

    100 gram mozzarella geraspt

    zout en peper.

    ruime lage ovenschotel ingevet.

    Bereiden:

    Verwarm de grill van de oven voor.

    Verhit de olie in een ruime hapjespan en bak,

    de ui en de knoflook 2 minuten op laag vuur.

    Voeg het gehakt naar smaak, zout en peper toe,

    zet het vuur hoog en bak het gehakt rul.

    Voeg de roerbakgroenten en de italiaanse kruiden toe,

    en roerbak alles op middelhoog vuur in,

    ca 5 m'n. knapperig.

    Proef en breng op smaak met zout en peper

    Kook deaardappelschijfjes 4 minuten in water,

    met zout en giet ze af.

    Schep het gehakt-groentemengsel in de ovenschaal,

    verdeel de aardapelschijfjes erover.

    en strooi de mozzarella erover.

    Schuif de schaal ca. 10 cm. onder de grill.

    en laat de mozzarella in ca 5 minuten,

    lichtbruin kleuren.

    Veel Kookplezier!

    Lijkt dit gerecht jullie

    lekker haal het er gerust af

    daar staat het voor!

    Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag!

    Liefs en een hele dikke knuffel van Annie!!

    *********************************************************************

    *****************************************************************************

    11-01-2014 om 06:26 geschreven door Annie


    >> Reageer (2)
    05-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warme Witlof-Woksalade!

    ***********************************************************************************

    *******************************************************************************





    Warme witlof - woksalade.

    met peer en kip!

    Benodigheden:

    voor 4 personen:

    600 gram witlof

    2 rijpe peren

    1 eetlepel citroensap

    400 gram kipreepjes

    1 theelepel kipkruiden

    2 theelepels zonnebloemolie

    3 bosuitjes in ringetjes

    6 eetlepels honing-mosterddressing

    Bereiden:

    Snijd de onderkant van de witlof en snijd de,

    struikjes in de lengte in dunne repen.

    Halveer de peren, verwijder het klokhuis,

    en schil ze.

    Snijd de peren in blokjes en besprenkel met het,

    citroensap om het verkleuren te voorkomen.

    Bestrooi de kipreepjes met de kipkruiden.

    Verhit de olie in een wok en roerbak de,

    kipreepjes 4 minuten.

    Voeg de bosui toe en roerbak nog 1-2 minuten.

    Voeg de witlof toe en roerbak de groente tot,

    ze iets begint te slinken.

    Schep de dressing en de peer erdoor en laat,

    in nog 1-2 minuten warm worden.

    Veel kookplezier!

    Als julie het lekker lijkt

    haal het er gerust af

    daar staat het voor.

    Ik wens jullie Allemaal een hele fijne dag!

    Liefs en een dikke knuffel van Annie!!

    ***************************************************

    **********************************************************

    05-01-2014 om 06:59 geschreven door Annie


    >> Reageer (2)
    31-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De beste wensen voor 2014!





    Lieve Allemaal!

    Het is alweer de laatste dag van het jaar.

    Wat gaat zo'n jaar toch snel,

    en wat gebeurt er veel.

    Wat er dit jaar staat te gebeuren, laten wij maar,

    weer op ons afkomen.

    Ik wens jullie een hele fijne oudejaarsdag, 

    een prettige jaarwisseling en

    laten we hopen een gezond 2014!

    Heel veel liefs en een hele dikke knuffel van Annie!!

    ************************************************************************

    *********************************************************************************

    31-12-2013 om 06:36 geschreven door Annie


    >> Reageer (2)
    24-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hele Fijne en Gezellige Kerstdagen gewenst!





    Lieve Allemaal!

    Wij wensen jullie hele fijne en Gezellige Kerstdagen!

    Veel liefs, dikke kus en knuffel van Annie!!

    *****************************************

    **********************************************

    24-12-2013 om 06:38 geschreven door Annie


    >> Reageer (0)
    16-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cappuccinotaart!





    Cappuccintaart!

    Benodigheden:

    2 theelepels panneermeel

    2 theelepels oploskoffie

    2 eieren

    150 gr. suiker

    175 gr. zelfrijzend bakmeel

    250 gr. mascarpone

    100 ml vanillevla

    1 theelepel cacaopoeder

    25 gr. mokkaboontjes

    60 ml. zure room

    taartvorm 22 cm

    Bereiden:

    Verwarm de oven voor op 175 graden

    Bestrooi de taartvorm met paneermeel.

    Los de koffie op in 2 eetlepels kokend water

    Klop in een ruime kom met de handmixer de eieren,

    met de suiker in ca. 5 minten licht en schuimig.

    Spatel de opgeloste koffie, de zure room en het zelfrijzend,

    bakmeel door het eiermengsel.

    Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.

    Bak de taart in het midden van de oven in ca. 40 min.

    goudbruin en gaar.

    Laat de taart op een rooster afkoelen.

    Haal de taart uit de vorm en zet op een schaal.

    Klop de mascarpone los met de vanillevla,

    en de vanillesuiker.

    Bestrijk de bovenkant van de taart met de mascarpone,

    en zeef het cacaopoeder erboven.

    Garneer met mokkaboontjes.

    Veel bakplezier.

    Als jullie het lekker lijkt 

    haal het er gerust af,

    daar staat het voor.

    Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag!

    Heel veel liefs en een hele dikke knuffel van Annie!

    *********************************************************

    **************************************************************

    16-12-2013 om 00:00 geschreven door Annie


    >> Reageer (2)
    07-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omeletje met gebakken Oesterzwammen!





    Omeletje met gebakken Oesterzwammen!

    Benodigheden:

    voor 4 personen.

    4 eieren

    2 eetlepels melk

    1 eetlepel fijngeknipt vers bieslook

    40 gr. boter

    300 gr. oesterzwammen

    1 sjalot fijngehakt

    2 theelepels verse tijmblaadjes

    4 eetlepels créme fraiche

    Bereiden.

    Klop de eieren met de melk het bieslook,

    en wat zout los.

    Smelt 5 gr. boter in een kleine koekenpan.

    Schenk een kwart van het eiermengsel in de pan,

    laat het over de bodem uitvloeien en

    bak het omeletje in 1-2 minuten gaar.

    Bak zo nog 3 omeletjes

    Snijd de grote oesterzwammen in repen.

    Verhit de resterende 20 gr. boter in,

    een grote koekenpan.

    Strooi een derde deel van de oesterzwammen ,

    in de pan en roerbak ze 1 minuut op hoog vuur.

    Voeg een derde deel toe en en roerbak weer 1 min.

    Voeg ten slotte de rest toe en bak nog 1 min.

    Voeg de sjalot en tijm toe en roerbak 2-3 min.

    Roer de créme fraiche erdoor en breng op smaak

    met zout en peper.

    Leg een omeletje op een (warm) bord, schep op de 

    ene helft een kwart van de oesterzwammen,

    en sla de omelet over de vulling.

    Maak zo nog 3 bordjes

    veel kook plezier!

    *********

    Als jullie het lekker lijkt,

    haal het er gerust af

    daar staat het voor.

    Ik wens jullie allemaal een hele fijne Zaterdag!

    Liefs en een dikke knuffel van Annie!!

    ******************************************************************

    ***************************************************************************

    07-12-2013 om 11:44 geschreven door Annie


    >> Reageer (3)
    07-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse, gehakt - groenteschotel!
    *************************************************************************
    **********************************************************************



    Italiaanse, gehakt - groenteschotel!

    Benodigheden:

    2 eetlepels Olijfolie,
    1 Ui, gesnipperd,
    2 tenen Knoflook, fijngehakt,
    400 gram gehakt, half om half,
    650 gr. Italiaanse Roerbakgroenten,
    2 - 3 theelepels Italiaanse kruiden (potje)
    700 gr. voorgekookte aardappelschijfjes, (duopak)
    100 gr. Mozzarella, geraspt,
    Peper en Zout
    Ruime lage ovenschaal ingevet.

    Bereiden:

    Verwarm de grill van de oven voor.
    Verhit de olie in een ruime hapjespan en
     bak de ui en knoflook  2 minuten op laag vuur.
    Voeg het gehakt en naar smaak peper en zout toe,
    zet het vuur hoog en bak het gehakt rul.
    Voeg de roerbakgroenten en de italiaanse kruiden toe en,
    roerbak alles op middelhoog vuur in,
     ca 5 minuten knapperig.
    Proef en breng op smaak met zout en peper.
    Kook de aardappelschijfjes 4 minuten in water,
     met zout en giet ze af.
    Schep het gehakt-groentemengsel in de ovenschaal,
    verdeel de aardappelschijfjes erover en strooi,
    de mozzarella erover.
    Schuif de schaal ca 10 minuten onder de grill,
    en laat de mozzarella in ca 5 min. lichtbruin kleuren.

    Veel kook plezier!


    Lijkt dit gerecht jullie lekker
    haal het er gerust af
    Daar staat het voor!


    Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag!

    Liefs en een dikke knuffel van Annie!!


    ********************************************************
    ***********************************************************

    07-10-2013 om 16:02 geschreven door Annie


    >> Reageer (4)
    12-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn er weer....we gaan weer Kokkerellen!
    ******************************************************************************
    **************************************************************************





    Gado Gado met Kip!

    Benodigheden,
    Voor 4 personen.

    300 gram Witte Rijst,
    4 Eieren
    250 gr Sperciebonen
    1 Komkommer,
    1 schaal Kipsatéblokjes (360 gr.)
    1 zakje paprika rauwkost (150 gr.)
    1 zakje Parijse Worteltjes (300 gr.)
    1 Beker Gado Gado Satesaus (400 gr)

    Bereiden

    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Kook ondertussen de eieren in 7 mín. bijna hard
    Breng in een pan een laag water aan de kook.
    Verwijder de steelaanzet van de sperciebonen,
    laat het puntje zitten, kook de bonen 5 min. 
    Giet ze af en spoel koud onder stromend water.
    Halveer de komkommer in de lengte en schraap met,
    een theelepeltje de zaadjes eruit.
    Snijd de helften in schuine plakken van 1 cm. breed.
    Verhit een koekenpan zonder olie of boter en,
    bak de kipblokjes in 5 min. goudbruin en gaar.
    Schep regelmatig om.
    Verdeel ondertussen de sperziebonen, komkommer,
     en rauwkost en worteltjes over een platte schaal.
    Pel de eieren, snijd ze in parten en verdeel over de groenten.
    Doe de satésaus in een steelpan en verwarm 3 min.
    Verdeel de kip over de groenten.
    Serveer de rijst en satésaus apart erbij.
    Lekker met kroepoek.

    Veel kookplezier!

    Als jullie het lekker lijkt haal het er gerust af
    daar staat het voor!


    Ik wens jullie een hele fijne dag!

    Veel liefs en een dikke knuffel van Annie!



    **************************************************
    ******************************************************

    12-08-2013 om 09:37 geschreven door Annie


    >> Reageer (1)
    07-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijdje Afwezig!
    **************************************************************************
    **********************************************************************





    Lieve Vriendinnen!

    Jullie hebben me al gemist misschien met m'n recepten neerzetten.
    Nu dat klopt .....we zijn hier heel erg druk.
    We gaan namelijk verhuizen en dat kost veel energie.
    Je moet het andere huis kant en klaar maken,
    En hier alles in pakken....waar veel tijd in gaat zitten allemaal.
    En ook hier moet het schoon opgelevert worden.
    we gaan  over 14 dagen over ....dus er is nog heel veel te doen.
    En als we daar zitten moet er ook nog weer een,
     plaatsje komen voor m'n PC.
    Dus het duurt nog wel even voor jullie me hier weer,
     terug zien met een lekker recept.
    Maar ik kom wel terug hoor...kan dit niet missen.
    Nu scheelt het het is toch vakantietijd.
    Ik wens een ieder die op vakantie gaat een hele fijne tijd,
    met veel zon en geniet ervan!

    Heel veel liefs en een hele dikke knuffel van Annie!!



    *************************************************************
    *********************************************************************

    07-06-2013 om 16:58 geschreven door Annie


    >> Reageer (3)
    15-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koolrabi en komkommer!
    *******************************************************************************
    *************************************************************************






    Koolrabi en Komkommer!

    Benodigheden:
    Voor 4 personen:

    2 koolrabi's (500 gram)
    3 el Witte Wijnazijn
    150 gram volle yoghurt
    1 el Antiqua Mosterd 
    1 Komkommer
    1 zakje Waterkers
    2 el extra vierge Olijfolie
    Peper en Zout


    Bereiden:

    Schil de koolrabi en rasp ze met een grove rasp.
    Meng de azijn, yughurt en mosterd en breng op smaak,
    met peper en zout
    Voeg de koolrabi toe
    Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 30 min.
    in de koelkast
    Snijd de komkommer met een scherp mes in zeer dunne,
     plakjes of gebruik een kaasschaaf
    Voeg toe aan de koolrabi en breng eventueel op smaak
    met peper en zout
    Schep op een schaal verdeel de waterkers erover en,
    besprenkel met de olie.
    Serveer direct.

    Tip: Lekker met gebakken aardappelen 
    of gekookte aardappelen

    Veel kookplezier!


    Ik wens jullie een hele fijne dag!

    Liefs en een hele dikke knuffel van Annie!!



    ***************************************************************
    **************************************************************************

    15-05-2013 om 15:40 geschreven door Annie


    >> Reageer (3)
    12-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor alle Moeders!
    ****************************************************************************
    ***********************************************************************

    Lieve Vriendinnen!

    Dit is voor alle moeders .....wel of geen moeder...

    Een hele fijne Dag gewenst !





    Lieve knuffel van Annie!!



    ******************************************************************
    *************************************************************************

    12-05-2013 om 11:42 geschreven door Annie


    >> Reageer (2)
    20-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filodriehoekje met Prei en Feta!
    **********************************************************************************
    *************************************************************************




    Filodriehoekjes met Prei en Feta!

    Benodigheden:

    1 1/2 el  Olijfolie
    1 Sjalot,  (gesnippert)
    1 teentje Knoflook,  (gesnippert)
    1 Prei,  (in dunne ringetjes)
    2 el Tomatenpuree
    2 tl gemalen Koriander
    1 tl gemalen Komijn
    1/2 tl. Kaneelpoeder
    Peper en Zout
    100 gr. Feta  (in kleine blokjes)
    4 vellen Filodeeg  (diepvries)
    Frituurolie


    Bereiden:

    Verhit de olie en fruit de sjalot met de knoflook op een halfhoog vuur,
     goudgeel en glazig.
    Voeg de prei toe en bak hem al omscheppend  ± 3 min. mee.
    Voeg de tomatenpuree 1/2 dl, water, koriander, komijn, kaneel en
     peper en zout naar smaak toe en laat alles op een laag vuur,
    nog 2 min. zachtjes sudderen.
    Laat het helemaal afkoelen.
    Snijd de vellen filodeeg in de lengte in drie lange repen.
    Schep telkens een eetlepel van het mengsel aan de,
    onderkant van elke reep deeg en vouw  het onderste puntje,
    er schuin overheen.
    Vouw het deeg verder als een driehoekje om de vulling heen.
    Bak de driehoekjes in de hete olie lichtbruin.

    Lekker met sweet chilisaus en gesnipperde bieslook

    Vandaag maar eens anders als anders ....
    ook wel eens leuk....toch!


    Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag!

    Liefs en een hele dikke knuffel van Annie!!


    *******************************************************************
    *****************************************************************************

    20-04-2013 om 10:18 geschreven door Annie


    >> Reageer (4)
    11-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade met gebakken paddestoelen en ham!

    ***************************************************************
    ************************************************************

     



    Salade met gebakken paddenstoelen en ham!

    Benodigheden:
    Voor 4 personen:

    2 bakjes Paddenstoelen wildmix á 200 gr.
    4 el Olijfolie extra vierge
    100 gram Coburgerham
    Peper en Zout
    1el Balsamicoazijn
    1 teentje Knoflook gepeld
    1 zak Rucola á 75 gr.
    1 zak bonte Slamix á 300 gr.
    1 zak jonge Bladsla á 80 gr.
    1 potje Croutons á 20 gr.


    Bereiden:

    Maak de paddenstoelen schoon, snijd de champignons in,
     vieren en de rest in stukken.
    Verhit 1 el olie in een koekenpan met aanbaklaag,
    en bak de hamlapjes knapperig.
    Neem ze uit de pan.
    Bak de paddenstoelen ± 5 min.in het bakvet,
    breng op smaak met peper en zout en,
    schep ze uit de pan.
    Klop een dressing van de olie, de azijn en,
    peper en zout naar smaak.
    Pers de knoflook erboven uit.
    Schep de ruccola, de slamix en de bladsla met,
    de dressing in een kom door elkaar.
    Verdeel de sla over 4 borden.
    Schep het paddenstoelenmengsel erop en,
    verdeel de hamplakjes en de croutons erover.

    lekker met cabattabrood.

    Veel kookplezier!


    Een hele fijne dag gewenst!!

    Liefs en een dikke knuff van Annie!!


    ************************************************
    *********************************************************

    11-04-2013 om 11:11 geschreven door Annie


    >> Reageer (1)
    02-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastasalade met kip, tomaten, walnoten en rucola!

    *********************************************************
    ******************************************************

    Vandaag maar iets lichts zo na de Pasen!

     




    Pastasalade met kip, tomaten, walnoten en rucola

    Benodigheden:
    Voor 4 personen:

    1Theelepel grove mosterd,
    1 Eetlepel witte balsamicoazijn,
    3 eetlepels olijfolie,
    2 eetlepels walnoten olie,
    250 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
    250 gram farfalle vlindertjespasta
    250 gram kipfilets in reepjes
    1 zakje rucola
    75 gram walnoten geroosterd en grof gehakt
    100 gram belegen kaas, in hele kleine blokjes
    Zout en peper

    Bereiden:

    Klop in een ruime kom een dressing van de,
    mosterd, de azijn, 2 eetl. olijfolie, de walnotenolie,
     en naar smaak zout en peper.
    Mengde tomaatjes erdoor.
    Kook de pasta volgens de aanwijzingen op,
    de verpakking gaar.
    Giet af in een vergiet en meng de warme pasta,
    direkt door de tomaatjes.
    Verhit de rest van de olijfolie in een kleine,
    koekenpan, bestrooi de kip met zout en peper,
    en bak op hoog vuur al omscheppend in 3 min.
    gaar en bruin.
    Meng de kip, rucola, walnoten en kaas,
    door de pasta.
    Proef en breng op smaak met zout en peper.

    serveer er eventueel warme foccacia bij.

    Veel kookplezier


    Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag!

    Liefs en dikke knuffel van Annie!!



    ******************************************************
    **********************************************************

    02-04-2013 om 10:05 geschreven door Annie


    >> Reageer (2)
    30-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hele Fijne en Gezellige Paasdagen!

    *****************************************************
    **************************************************

     


    Lieve Vriendinnen!

    Ik wens jullie ondanks het weer toch,
    hele Fijne en Gezellige

    Paasdagen

    en geniet er van!

    Heel veel liefs en een dikke knuffel van Annie!



    ****************************************************
    *******************************************************

    30-03-2013 om 10:55 geschreven door Annie


    >> Reageer (3)
    26-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Entrecote met een peperkorstje en kruidenboter!

    ****************************************************
    **************************************************

     




    Entrecote met een peperkorstje en kruidenboter!
    Voor 4 personen.

    10 gram verse platte Peterselie.
    75 gram (Room)boter.
    1 teentje Knoflook geperst.
    mespuntje Paprikapoeder.
    4 Entrecotes.
    2-3 eetlepels Vierseizoenenpeper.
    1 eetlepel Olie.
    Zout.
    Vershoud-of Aluminiumfolie


    Bereiden:

    Leg de peterselie in een zeef en giet er ,
    kokend water over.
    Dep met een stukje keukenpapier droog.
    Hak de Peterselie fijn.
    Roer in een kommetje de boter zacht en,
    meng de peterselie, knoflook het paprikepoeder,
    en naar smaak zout erdoor.
    Schep de boter op een stukje folie vorm er,
     een rolletje van en laat de boter,
    in de koelkast opstijven.
    Stamp de peperkorrels in de vijzel fijn of,
    doe ze in een plastic zak en plet ze met de deegroller.
    Bestrooi de entrecotes met zout, verdeel de,
    peper erover en druk goed aan.
    Verhit de olie in een koekenpan en bak de,
    entrotes op vrij hoog vuur aan beide kanten,
    bruin en rood (3-4 minuten) van binnen,
    of rose(4-5minuten).
    Leg de entrecotes elk op een warm bord.
    Snijd de kruidenboter in plakjes,
    en leg ze op het vlees.

    Lekker erbij:
    Franse frietjes en een Salade
    met fijngehakte peterselie en,
    caesardressing!

    Veel Kookplezier!

    Ik wens jullie Allemaal een hele fijne dag!

    Liefs en een dikke knuffel van Annie!!



    *****************************************************
    ********************************************************* 

    26-03-2013 om 10:03 geschreven door Annie


    >> Reageer (3)
    19-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pannenkoekentaart!

    *******************************************************
    ****************************************************





    Pannenkoekentaart!

    Benodigheden:

    1 pak Pannenkoekenmix
    800 ml. halfvolle Melk
    2 Eieren
    1 tl. Kaneel
    50 gr. Boter
    1/2 pot Kersenjam
    100 gr. mix Hagelslag
    1 blik Vlaaifruit Kersen


    Bereiden:

    Bereid de pannenkoekenmix volgens de aanwijzingen,
     op de verpakking met de melk en eieren.
     Roer de kaneel erdoor.
    Smelt een klontje boter in een hete koekenpan,
    en schep er een flinke soepopscheplepel beslag in.
    Beweeg met de pan zodat het beslag over de,
     bodem verdeeld wordt.
    Keer de pannenkoek als het beslag gestold,
    en de onderkant goudbruin is.
    Bak zo nog meer pannenkoeken tot het,
     beslag op is, je hebt dan 10 tot 12 stuks.
    Leg een pannenkoek op een bord en,
     bestrijk met 2 el jam.
    Leg er een pannenkoek boven op en,
    bestrooi met 2 el hagelslag.
    Herhaal dit tot de pannenkoeken op zijn.
    Eindig met een pannenkoek.
    Verwarm het vlaaifruit 5 minuten in een steelpan,
     en schep op de pannenkoekentaart.
    Bestrooi met nog wat hagelslag en,
    serveer direct.
    Lekker met slagroom.

    Veel bak plezier!

    Ik wens jullie een hele fijne dag!

    Veel liefs en een dikke knuffel van Annie!!


    ************************************************
    ****************************************************

    19-03-2013 om 15:54 geschreven door Annie


    >> Reageer (4)
    11-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Runderstoof met geroosterde Bloemkool en Krieltjes!

    ******************************************************
    ****************************************************




    Dit is een Maggi gerecht leek me wel lekker!

    Runderstoof met geroosterde Bloemkool
    en Krieltjes!

    Benodigheden:
    Voor 4 personen!

    1 Pot Maggi "Smulpannetje" Draadjesvlees
    in Goulashsaus,
    500 gram Runderlappen,
    in stukken van 3 cm.
    800 gram Krieltjes in de schil,
    1 Bloemkool, in plakken gesneden
    3 eetlepelskrulpeterselie, gehakt.
    Olie
    Zout en Peper.

    Bereiden.

    Verhit 2 eetlepels olie in de hapjespan en
    bak het vlees kort aan.
    Voeg smulpannetje en een halve pot water,
    toe volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Laat 2 uur zachtje sudderen met de deksel,
    op de pan.
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Kook de krieltjes in 15 min. gaar.
    Bestrijk de bloemkool met een beetje olijfolie,
    en voeg evt. zout en peper toe.
    Rooster 10 min. in de oven tot de,
     plakjes goudbruin zijn.
    Verdeel de bloemkool over de borden en
     voeg Peterselie toe.
    Serveer met de runderstoof en krieltjes.

    Veel Kookplezier!

    Een beetje van mezelf en een beetje van Maggi!


    Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag!

    Liefs en een dikke knuffel van Annie!



    ******************************************************
    ************************************************************

    11-03-2013 om 10:03 geschreven door Annie


    >> Reageer (1)
    27-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmpakketje met gemengde salade!

    ************************************************************
    *********************************************************


     




    Zalmpakketje met gemengde salade!

    Benodigheden:
    Voor 4 Personen:

    1 zak aardappelschijfjes, 500 gram.
    1 Prei, in dunne ringetjes.
    4 eetlepels Peterselie, fijngehakt.
    1 zak diepvries wilde Zalm, 500gr. ontdooit.
    sap 1/2 Citroen.
    2 zakjes Sla.
    1 Komkommer, in blokjes.
    125 gram snoeptomaatjes, gehalveert.
    3-4 eetlepels saladedressing.
    Zout en Peper.
    Bakpapier of Aluminiumfolie.

    Bereiden.

    De oven verwarmen op 200 gr ºC.
    De aardappelschijfjes met de helft van de prei,
    en de peterselie over 4 grote stukken bakpapier,
    of aluminiumfolie verdelen.
    De zalmfilets inwrijven met zout en peper en ,
    citroensap en op de aardappel leggen.
    De rest van de peterselie en prei erover strooien.
    De pakketjes dichtvouwen en in de oven in ,
    20-25 min. gaarbakken.
    In een slaschaal de sla, komkommer en tomaatjes,
    omscheppen met de dressing.
    De zalmpakketjes op borden leggen en openmaken.
    De sla serveren.

    Veel kookplezier!



    Ik wens julllie een hele fijne dag!

    Veel liefs en een dikke knuffel van Annie!!


    *******************************************************
    ************************************************************

    27-02-2013 om 11:51 geschreven door Annie


    >> Reageer (4)



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Harmke
  • Maria
  • Nikki
  • Rinkje
  • Carla
  • Blauwhartje
  • Wilma
  • Engelenlove
  • Nieske

    Mijn favorieten
  • Joyce
  • Insoon
  • Romeo
  • Prinses Olga
  • Corrie
  • Ladymieke
  • Winie
  • Creapslessen
  • Fancyplace
  • De kracht voor woorden

    Mijn favorieten
  • Ann
  • Gerrie
  • Christina
  • Elske1949

  • Foto

    Archief per week
  • 10/03-16/03 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 05/11-11/11 2012

    Blog als favoriet !

    Foto

    Blog als favoriet !

    forum www.pspfantasie4rum.nl

    Forum van Surfinn Ann!


    www.pspmagnifique.nl

    Website van Gerrie


    http://creaplace.bplaced.net

    Website van Anneke Dragsma!


    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Gerda haar Templatessite


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!