Over mijzelf
Ik ben Ik ben Annie
Ik ben een vrouw en woon in Deventer () en mijn beroep is Genieten van het leven .
Ik ben geboren op 19/11/1943 en ben nu dus 81 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Psp lessen maken-Lezen, Legpuzzelen en woordpuzels oplossen .
Welkom op mijn blog!
10-03-2014
Schotse scones - taart!
Schotse scone - taart
Benodigheden:
250 gr. Zelfrijzend Bakmeel
1 Theelepel Bakpoeder
25 gr. Suiker
50 gr. Boter, in stukjes
125 ml Melk
1 Ei, losgeklopt
125 ml slagroom geklopt
4 eetlepels Aardbeienjam
1/2 eetlepel Suiker
Bakplaat bekleed met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 220 graden
of gasstand 5
Bereiden:
Zeef het bakmeel met het bakpoeder en
een snufje zout boven een kom.
Meng de suiker erdoor.
Wrijf de boter met de vingertoppen door,
het bakmeel tot een kruimelig geheel.
Maak een kluitje in het midden en,
schenk de melk en het ei erin.
Kneed alles tot een samenhangend,
deeg en vorm er een bal van.
Leg de bal op de bakplaat en druk uit,
tot een cirkel can c.a 2 cm. dik
Snijd de cirkel in 8 punten en prik,
elke punt met een vork in.
Schuif de bakplaat in het midden van de,
oven en bak de scones in c.a,
15 minuten gaar
Laat de scones afkoelen en snijd zo los,
van elkaar en snijd ze vervolgens open.
Klop de slagroom met de suiker dik vloeibaar.
Serveer de scones met de slagroom,
en de aardbeienjam.
veel bakplezier!
Lijkt het gerecht jullie lekker
haal het er gerust af
daar staat het voor.
Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag!
veel liefs en een hele dikke knuffel van Annie!!
**********************************************
**************************************************
10-03-2014 om 10:35
geschreven door Annie
11-01-2014
Italiaanse Gehakt - Groenteschotel!
***********************************************************************************
****************************************************************************
Italiaanse gehakt - groenteschotel!
Benodigheden:
Voor 4 personen.
2 eetlepels olijfolie
1 ui gesnipppert
2 tenen knoflook fijngehakt
400 gram gehakt - half om half
650 gram italiaanse roerbakgroenten
2-3 theelepels italiaanse kruiden (potje)
700 gram voorgekookte aardappelschijfjes
100 gram mozzarella geraspt
zout en peper.
ruime lage ovenschotel ingevet.
Bereiden:
Verwarm de grill van de oven voor.
Verhit de olie in een ruime hapjespan en bak,
de ui en de knoflook 2 minuten op laag vuur.
Voeg het gehakt naar smaak, zout en peper toe,
zet het vuur hoog en bak het gehakt rul.
Voeg de roerbakgroenten en de italiaanse kruiden toe,
en roerbak alles op middelhoog vuur in,
ca 5 m'n. knapperig.
Proef en breng op smaak met zout en peper
Kook deaardappelschijfjes 4 minuten in water,
met zout en giet ze af.
Schep het gehakt-groentemengsel in de ovenschaal,
verdeel de aardapelschijfjes erover.
en strooi de mozzarella erover.
Schuif de schaal ca. 10 cm. onder de grill.
en laat de mozzarella in ca 5 minuten,
lichtbruin kleuren.
Veel Kookplezier!
Lijkt dit gerecht jullie
lekker haal het er gerust af
daar staat het voor!
Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag!
Liefs en een hele dikke knuffel van Annie!!
*********************************************************************
*****************************************************************************
11-01-2014 om 06:26
geschreven door Annie
05-01-2014
Warme Witlof-Woksalade!
***********************************************************************************
*******************************************************************************
Warme witlof - woksalade.
met peer en kip!
Benodigheden:
voor 4 personen:
600 gram witlof
2 rijpe peren
1 eetlepel citroensap
400 gram kipreepjes
1 theelepel kipkruiden
2 theelepels zonnebloemolie
3 bosuitjes in ringetjes
6 eetlepels honing-mosterddressing
Bereiden:
Snijd de onderkant van de witlof en snijd de,
struikjes in de lengte in dunne repen.
Halveer de peren, verwijder het klokhuis,
en schil ze.
Snijd de peren in blokjes en besprenkel met het,
citroensap om het verkleuren te voorkomen.
Bestrooi de kipreepjes met de kipkruiden.
Verhit de olie in een wok en roerbak de,
kipreepjes 4 minuten.
Voeg de bosui toe en roerbak nog 1-2 minuten.
Voeg de witlof toe en roerbak de groente tot,
ze iets begint te slinken.
Schep de dressing en de peer erdoor en laat,
in nog 1-2 minuten warm worden.
Veel kookplezier!
Als julie het lekker lijkt
haal het er gerust af
daar staat het voor.
Ik wens jullie Allemaal een hele fijne dag!
Liefs en een dikke knuffel van Annie!!
***************************************************
**********************************************************
05-01-2014 om 06:59
geschreven door Annie
31-12-2013
De beste wensen voor 2014!
Lieve Allemaal!
Het is alweer de laatste dag van het jaar.
Wat gaat zo'n jaar toch snel,
en wat gebeurt er veel.
Wat er dit jaar staat te gebeuren, laten wij maar,
weer op ons afkomen.
Ik wens jullie een hele fijne oudejaarsdag,
een prettige jaarwisseling en
laten we hopen een gezond 2014!
Heel veel liefs en een hele dikke knuffel van Annie!!
************************************************************************
*********************************************************************************
31-12-2013 om 06:36
geschreven door Annie
24-12-2013
Hele Fijne en Gezellige Kerstdagen gewenst!
Lieve Allemaal!
Wij wensen jullie hele fijne en Gezellige Kerstdagen!
Veel liefs, dikke kus en knuffel van Annie!!
*****************************************
**********************************************
24-12-2013 om 06:38
geschreven door Annie
16-12-2013
Cappuccinotaart!
Cappuccintaart!
Benodigheden:
2 theelepels panneermeel
2 theelepels oploskoffie
2 eieren
150 gr. suiker
175 gr. zelfrijzend bakmeel
250 gr. mascarpone
100 ml vanillevla
1 theelepel cacaopoeder
25 gr. mokkaboontjes
60 ml. zure room
taartvorm 22 cm
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 175 graden
Bestrooi de taartvorm met paneermeel.
Los de koffie op in 2 eetlepels kokend water
Klop in een ruime kom met de handmixer de eieren,
met de suiker in ca. 5 minten licht en schuimig.
Spatel de opgeloste koffie, de zure room en het zelfrijzend,
bakmeel door het eiermengsel.
Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.
Bak de taart in het midden van de oven in ca. 40 min.
goudbruin en gaar.
Laat de taart op een rooster afkoelen.
Haal de taart uit de vorm en zet op een schaal.
Klop de mascarpone los met de vanillevla,
en de vanillesuiker.
Bestrijk de bovenkant van de taart met de mascarpone,
en zeef het cacaopoeder erboven.
Garneer met mokkaboontjes.
Veel bakplezier.
Als jullie het lekker lijkt
haal het er gerust af,
daar staat het voor.
Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag!
Heel veel liefs en een hele dikke knuffel van Annie!
*********************************************************
**************************************************************
16-12-2013 om 00:00
geschreven door Annie
07-12-2013
Omeletje met gebakken Oesterzwammen!
Omeletje met gebakken Oesterzwammen!
Benodigheden:
voor 4 personen.
4 eieren
2 eetlepels melk
1 eetlepel fijngeknipt vers bieslook
40 gr. boter
300 gr. oesterzwammen
1 sjalot fijngehakt
2 theelepels verse tijmblaadjes
4 eetlepels créme fraiche
Bereiden.
Klop de eieren met de melk het bieslook,
en wat zout los.
Smelt 5 gr. boter in een kleine koekenpan.
Schenk een kwart van het eiermengsel in de pan,
laat het over de bodem uitvloeien en
bak het omeletje in 1-2 minuten gaar.
Bak zo nog 3 omeletjes
Snijd de grote oesterzwammen in repen.
Verhit de resterende 20 gr. boter in,
een grote koekenpan.
Strooi een derde deel van de oesterzwammen ,
in de pan en roerbak ze 1 minuut op hoog vuur.
Voeg een derde deel toe en en roerbak weer 1 min.
Voeg ten slotte de rest toe en bak nog 1 min.
Voeg de sjalot en tijm toe en roerbak 2-3 min.
Roer de créme fraiche erdoor en breng op smaak
met zout en peper.
Leg een omeletje op een (warm) bord, schep op de
ene helft een kwart van de oesterzwammen,
en sla de omelet over de vulling.
Maak zo nog 3 bordjes
veel kook plezier!
*********
Als jullie het lekker lijkt,
haal het er gerust af
daar staat het voor.
Ik wens jullie allemaal een hele fijne Zaterdag!
Liefs en een dikke knuffel van Annie!!
******************************************************************
***************************************************************************
07-12-2013 om 11:44
geschreven door Annie
07-10-2013
Italiaanse, gehakt - groenteschotel!
*************************************************************************
**********************************************************************
Italiaanse, gehakt - groenteschotel!
Benodigheden:
2 eetlepels Olijfolie,
1 Ui, gesnipperd,
2 tenen Knoflook, fijngehakt,
400 gram gehakt, half om half,
650 gr. Italiaanse Roerbakgroenten,
2 - 3 theelepels Italiaanse kruiden (potje)
700 gr. voorgekookte aardappelschijfjes, (duopak)
100 gr. Mozzarella, geraspt,
Peper en Zout
Ruime lage ovenschaal ingevet.
Bereiden:
Verwarm de grill van de oven voor.
Verhit de olie in een ruime hapjespan en
bak de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur.
Voeg het gehakt en naar smaak peper en zout toe,
zet het vuur hoog en bak het gehakt rul.
Voeg de roerbakgroenten en de italiaanse kruiden toe en,
roerbak alles op middelhoog vuur in,
ca 5 minuten knapperig.
Proef en breng op smaak met zout en peper.
Kook de aardappelschijfjes 4 minuten in water,
met zout en giet ze af.
Schep het gehakt-groentemengsel in de ovenschaal,
verdeel de aardappelschijfjes erover en strooi,
de mozzarella erover.
Schuif de schaal ca 10 minuten onder de grill,
en laat de mozzarella in ca 5 min. lichtbruin kleuren.
Veel kook plezier!
Lijkt dit gerecht jullie lekker
haal het er gerust af
Daar staat het voor!
Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag!
Liefs en een dikke knuffel van Annie!!
********************************************************
***********************************************************
07-10-2013 om 16:02
geschreven door Annie
12-08-2013
We zijn er weer....we gaan weer Kokkerellen!
******************************************************************************
**************************************************************************
Gado Gado met Kip!
Benodigheden,
Voor 4 personen.
300 gram Witte Rijst,
4 Eieren
250 gr Sperciebonen
1 Komkommer,
1 schaal Kipsatéblokjes (360 gr.)
1 zakje paprika rauwkost (150 gr.)
1 zakje Parijse Worteltjes (300 gr.)
1 Beker Gado Gado Satesaus (400 gr)
Bereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook ondertussen de eieren in 7 mín. bijna hard
Breng in een pan een laag water aan de kook.
Verwijder de steelaanzet van de sperciebonen,
laat het puntje zitten, kook de bonen 5 min.
Giet ze af en spoel koud onder stromend water.
Halveer de komkommer in de lengte en schraap met,
een theelepeltje de zaadjes eruit.
Snijd de helften in schuine plakken van 1 cm. breed.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en,
bak de kipblokjes in 5 min. goudbruin en gaar.
Schep regelmatig om.
Verdeel ondertussen de sperziebonen, komkommer,
en rauwkost en worteltjes over een platte schaal.
Pel de eieren, snijd ze in parten en verdeel over de groenten.
Doe de satésaus in een steelpan en verwarm 3 min.
Verdeel de kip over de groenten.
Serveer de rijst en satésaus apart erbij.
Lekker met kroepoek.
Veel kookplezier!
Als jullie het lekker lijkt haal het er gerust af
daar staat het voor!
Ik wens jullie een hele fijne dag!
Veel liefs en een dikke knuffel van Annie!
**************************************************
******************************************************
12-08-2013 om 09:37
geschreven door Annie
07-06-2013
Tijdje Afwezig!
**************************************************************************
**********************************************************************
Lieve Vriendinnen!
Jullie hebben me al gemist misschien met m'n recepten neerzetten.
Nu dat klopt .....we zijn hier heel erg druk.
We gaan namelijk verhuizen en dat kost veel energie.
Je moet het andere huis kant en klaar maken,
En hier alles in pakken....waar veel tijd in gaat zitten allemaal.
En ook hier moet het schoon opgelevert worden.
we gaan over 14 dagen over ....dus er is nog heel veel te doen.
En als we daar zitten moet er ook nog weer een,
plaatsje komen voor m'n PC.
Dus het duurt nog wel even voor jullie me hier weer,
terug zien met een lekker recept.
Maar ik kom wel terug hoor...kan dit niet missen.
Nu scheelt het het is toch vakantietijd.
Ik wens een ieder die op vakantie gaat een hele fijne tijd,
met veel zon en geniet ervan!
Heel veel liefs en een hele dikke knuffel van Annie!!
*************************************************************
*********************************************************************
07-06-2013 om 16:58
geschreven door Annie
15-05-2013
Koolrabi en komkommer!
*******************************************************************************
*************************************************************************
Koolrabi en Komkommer!
Benodigheden:
Voor 4 personen:
2 koolrabi's (500 gram)
3 el Witte Wijnazijn
150 gram volle yoghurt
1 el Antiqua Mosterd
1 Komkommer
1 zakje Waterkers
2 el extra vierge Olijfolie
Peper en Zout
Bereiden:
Schil de koolrabi en rasp ze met een grove rasp.
Meng de azijn, yughurt en mosterd en breng op smaak,
met peper en zout
Voeg de koolrabi toe
Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 30 min.
in de koelkast
Snijd de komkommer met een scherp mes in zeer dunne,
plakjes of gebruik een kaasschaaf
Voeg toe aan de koolrabi en breng eventueel op smaak
met peper en zout
Schep op een schaal verdeel de waterkers erover en,
besprenkel met de olie.
Serveer direct.
Tip: Lekker met gebakken aardappelen
of gekookte aardappelen
Veel kookplezier!
Ik wens jullie een hele fijne dag!
Liefs en een hele dikke knuffel van Annie!!
***************************************************************
**************************************************************************
15-05-2013 om 15:40
geschreven door Annie
12-05-2013
Voor alle Moeders!
****************************************************************************
***********************************************************************
Lieve Vriendinnen!
Dit is voor alle moeders .....wel of geen moeder...
Een hele fijne Dag gewenst !
Lieve knuffel van Annie!!
******************************************************************
*************************************************************************
12-05-2013 om 11:42
geschreven door Annie
20-04-2013
Filodriehoekje met Prei en Feta!
**********************************************************************************
*************************************************************************
Filodriehoekjes met Prei en Feta!
Benodigheden:
1 1/2 el Olijfolie
1 Sjalot, (gesnippert)
1 teentje Knoflook, (gesnippert)
1 Prei, (in dunne ringetjes)
2 el Tomatenpuree
2 tl gemalen Koriander
1 tl gemalen Komijn
1/2 tl. Kaneelpoeder
Peper en Zout
100 gr. Feta (in kleine blokjes)
4 vellen Filodeeg (diepvries)
Frituurolie
Bereiden:
Verhit de olie en fruit de sjalot met de knoflook op een halfhoog vuur,
goudgeel en glazig.
Voeg de prei toe en bak hem al omscheppend ± 3 min. mee.
Voeg de tomatenpuree 1/2 dl, water, koriander, komijn, kaneel en
peper en zout naar smaak toe en laat alles op een laag vuur,
nog 2 min. zachtjes sudderen.
Laat het helemaal afkoelen.
Snijd de vellen filodeeg in de lengte in drie lange repen.
Schep telkens een eetlepel van het mengsel aan de,
onderkant van elke reep deeg en vouw het onderste puntje,
er schuin overheen.
Vouw het deeg verder als een driehoekje om de vulling heen.
Bak de driehoekjes in de hete olie lichtbruin.
Lekker met sweet chilisaus en gesnipperde bieslook
Vandaag maar eens anders als anders ....
ook wel eens leuk....toch!
Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag!
Liefs en een hele dikke knuffel van Annie!!
*******************************************************************
*****************************************************************************
20-04-2013 om 10:18
geschreven door Annie
11-04-2013
Salade met gebakken paddestoelen en ham!
*************************************************************** ************************************************************
Salade met gebakken paddenstoelen en ham! Benodigheden: Voor 4 personen: 2 bakjes Paddenstoelen wildmix á 200 gr. 4 el Olijfolie extra vierge 100 gram Coburgerham Peper en Zout 1el Balsamicoazijn 1 teentje Knoflook gepeld 1 zak Rucola á 75 gr. 1 zak bonte Slamix á 300 gr. 1 zak jonge Bladsla á 80 gr. 1 potje Croutons á 20 gr.Bereiden: Maak de paddenstoelen schoon, snijd de champignons in, vieren en de rest in stukken. Verhit 1 el olie in een koekenpan met aanbaklaag, en bak de hamlapjes knapperig. Neem ze uit de pan. Bak de paddenstoelen ± 5 min.in het bakvet, breng op smaak met peper en zout en, schep ze uit de pan. Klop een dressing van de olie, de azijn en, peper en zout naar smaak. Pers de knoflook erboven uit. Schep de ruccola, de slamix en de bladsla met, de dressing in een kom door elkaar. Verdeel de sla over 4 borden. Schep het paddenstoelenmengsel erop en, verdeel de hamplakjes en de croutons erover. lekker met cabattabrood. Veel kookplezier! Een hele fijne dag gewenst!! Liefs en een dikke knuff van Annie!! ************************************************ *********************************************************
11-04-2013 om 11:11
geschreven door Annie
02-04-2013
Pastasalade met kip, tomaten, walnoten en rucola!
********************************************************* ******************************************************
Vandaag maar iets lichts zo na de Pasen!
Pastasalade met kip, tomaten, walnoten en rucola Benodigheden: Voor 4 personen: 1Theelepel grove mosterd, 1 Eetlepel witte balsamicoazijn, 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels walnoten olie, 250 gram cherrytomaatjes, gehalveerd 250 gram farfalle vlindertjespasta 250 gram kipfilets in reepjes 1 zakje rucola 75 gram walnoten geroosterd en grof gehakt 100 gram belegen kaas, in hele kleine blokjes Zout en peperBereiden: Klop in een ruime kom een dressing van de, mosterd, de azijn, 2 eetl. olijfolie, de walnotenolie, en naar smaak zout en peper. Mengde tomaatjes erdoor. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op, de verpakking gaar. Giet af in een vergiet en meng de warme pasta, direkt door de tomaatjes. Verhit de rest van de olijfolie in een kleine, koekenpan, bestrooi de kip met zout en peper, en bak op hoog vuur al omscheppend in 3 min. gaar en bruin. Meng de kip, rucola, walnoten en kaas, door de pasta. Proef en breng op smaak met zout en peper.serveer er eventueel warme foccacia bij. Veel kookplezier Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag! Liefs en dikke knuffel van Annie!! ****************************************************** **********************************************************
02-04-2013 om 10:05
geschreven door Annie
30-03-2013
Hele Fijne en Gezellige Paasdagen!
***************************************************** **************************************************
Lieve Vriendinnen! Ik wens jullie ondanks het weer toch, hele Fijne en GezelligePaasdagen en geniet er van! Heel veel liefs en een dikke knuffel van Annie! **************************************************** *******************************************************
30-03-2013 om 10:55
geschreven door Annie
26-03-2013
Entrecote met een peperkorstje en kruidenboter!
**************************************************** **************************************************
Entrecote met een peperkorstje en kruidenboter! Voor 4 personen. 10 gram verse platte Peterselie. 75 gram (Room)boter. 1 teentje Knoflook geperst. mespuntje Paprikapoeder. 4 Entrecotes. 2-3 eetlepels Vierseizoenenpeper. 1 eetlepel Olie. Zout. Vershoud-of AluminiumfolieBereiden: Leg de peterselie in een zeef en giet er , kokend water over. Dep met een stukje keukenpapier droog. Hak de Peterselie fijn. Roer in een kommetje de boter zacht en, meng de peterselie, knoflook het paprikepoeder, en naar smaak zout erdoor. Schep de boter op een stukje folie vorm er, een rolletje van en laat de boter, in de koelkast opstijven. Stamp de peperkorrels in de vijzel fijn of, doe ze in een plastic zak en plet ze met de deegroller. Bestrooi de entrecotes met zout, verdeel de, peper erover en druk goed aan. Verhit de olie in een koekenpan en bak de, entrotes op vrij hoog vuur aan beide kanten, bruin en rood (3-4 minuten) van binnen, of rose(4-5minuten). Leg de entrecotes elk op een warm bord. Snijd de kruidenboter in plakjes, en leg ze op het vlees.Lekker erbij: Franse frietjes en een Salade met fijngehakte peterselie en, caesardressing! Veel Kookplezier! Ik wens jullie Allemaal een hele fijne dag! Liefs en een dikke knuffel van Annie!! ***************************************************** *********************************************************
26-03-2013 om 10:03
geschreven door Annie
19-03-2013
Pannenkoekentaart!
******************************************************* ****************************************************Pannenkoekentaart! Benodigheden: 1 pak Pannenkoekenmix 800 ml. halfvolle Melk 2 Eieren 1 tl. Kaneel 50 gr. Boter 1/2 pot Kersenjam 100 gr. mix Hagelslag 1 blik Vlaaifruit KersenBereiden: Bereid de pannenkoekenmix volgens de aanwijzingen, op de verpakking met de melk en eieren. Roer de kaneel erdoor. Smelt een klontje boter in een hete koekenpan, en schep er een flinke soepopscheplepel beslag in. Beweeg met de pan zodat het beslag over de, bodem verdeeld wordt. Keer de pannenkoek als het beslag gestold, en de onderkant goudbruin is. Bak zo nog meer pannenkoeken tot het, beslag op is, je hebt dan 10 tot 12 stuks. Leg een pannenkoek op een bord en, bestrijk met 2 el jam. Leg er een pannenkoek boven op en, bestrooi met 2 el hagelslag. Herhaal dit tot de pannenkoeken op zijn. Eindig met een pannenkoek. Verwarm het vlaaifruit 5 minuten in een steelpan, en schep op de pannenkoekentaart. Bestrooi met nog wat hagelslag en, serveer direct. Lekker met slagroom. Veel bak plezier! Ik wens jullie een hele fijne dag! Veel liefs en een dikke knuffel van Annie!! ************************************************ ****************************************************
19-03-2013 om 15:54
geschreven door Annie
11-03-2013
Runderstoof met geroosterde Bloemkool en Krieltjes!
****************************************************** **************************************************** Dit is een Maggi gerecht leek me wel lekker!Runderstoof met geroosterde Bloemkool en Krieltjes! Benodigheden: Voor 4 personen! 1 Pot Maggi "Smulpannetje" Draadjesvlees in Goulashsaus, 500 gram Runderlappen, in stukken van 3 cm. 800 gram Krieltjes in de schil, 1 Bloemkool, in plakken gesneden 3 eetlepelskrulpeterselie, gehakt. Olie Zout en Peper.Bereiden. Verhit 2 eetlepels olie in de hapjespan en bak het vlees kort aan. Voeg smulpannetje en een halve pot water, toe volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat 2 uur zachtje sudderen met de deksel, op de pan. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de krieltjes in 15 min. gaar. Bestrijk de bloemkool met een beetje olijfolie, en voeg evt. zout en peper toe. Rooster 10 min. in de oven tot de, plakjes goudbruin zijn. Verdeel de bloemkool over de borden en voeg Peterselie toe. Serveer met de runderstoof en krieltjes. Veel Kookplezier! Een beetje van mezelf en een beetje van Maggi! Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag! Liefs en een dikke knuffel van Annie! ****************************************************** ************************************************************
11-03-2013 om 10:03
geschreven door Annie
27-02-2013
Zalmpakketje met gemengde salade!
************************************************************ *********************************************************
Zalmpakketje met gemengde salade! Benodigheden: Voor 4 Personen: 1 zak aardappelschijfjes, 500 gram. 1 Prei, in dunne ringetjes. 4 eetlepels Peterselie, fijngehakt. 1 zak diepvries wilde Zalm, 500gr. ontdooit. sap 1/2 Citroen. 2 zakjes Sla. 1 Komkommer, in blokjes. 125 gram snoeptomaatjes, gehalveert. 3-4 eetlepels saladedressing. Zout en Peper. Bakpapier of Aluminiumfolie.Bereiden. De oven verwarmen op 200 gr ºC. De aardappelschijfjes met de helft van de prei, en de peterselie over 4 grote stukken bakpapier, of aluminiumfolie verdelen. De zalmfilets inwrijven met zout en peper en , citroensap en op de aardappel leggen. De rest van de peterselie en prei erover strooien. De pakketjes dichtvouwen en in de oven in , 20-25 min. gaarbakken. In een slaschaal de sla, komkommer en tomaatjes, omscheppen met de dressing. De zalmpakketjes op borden leggen en openmaken. De sla serveren. Veel kookplezier! Ik wens julllie een hele fijne dag! Veel liefs en een dikke knuffel van Annie!! ******************************************************* ************************************************************
27-02-2013 om 11:51
geschreven door Annie