**********************************************************************************
*************************************************************************
Filodriehoekjes met Prei en Feta!
Benodigheden:
1 1/2 el Olijfolie
1 Sjalot, (gesnippert)
1 teentje Knoflook, (gesnippert)
1 Prei, (in dunne ringetjes)
2 el Tomatenpuree
2 tl gemalen Koriander
1 tl gemalen Komijn
1/2 tl. Kaneelpoeder
Peper en Zout
100 gr. Feta (in kleine blokjes)
4 vellen Filodeeg (diepvries)
Frituurolie
Bereiden:
Verhit de olie en fruit de sjalot met de knoflook op een halfhoog vuur,
goudgeel en glazig.
Voeg de prei toe en bak hem al omscheppend ± 3 min. mee.
Voeg de tomatenpuree 1/2 dl, water, koriander, komijn, kaneel en
peper en zout naar smaak toe en laat alles op een laag vuur,
nog 2 min. zachtjes sudderen.
Laat het helemaal afkoelen.
Snijd de vellen filodeeg in de lengte in drie lange repen.
Schep telkens een eetlepel van het mengsel aan de,
onderkant van elke reep deeg en vouw het onderste puntje,
er schuin overheen.
Vouw het deeg verder als een driehoekje om de vulling heen.
Bak de driehoekjes in de hete olie lichtbruin.
Lekker met sweet chilisaus en gesnipperde bieslook
Vandaag maar eens anders als anders ....
ook wel eens leuk....toch!
Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag!
Liefs en een hele dikke knuffel van Annie!!
*******************************************************************
*****************************************************************************
|