***********************************************************************************
****************************************************************************
Italiaanse gehakt - groenteschotel!
Benodigheden:
Voor 4 personen.
2 eetlepels olijfolie
1 ui gesnipppert
2 tenen knoflook fijngehakt
400 gram gehakt - half om half
650 gram italiaanse roerbakgroenten
2-3 theelepels italiaanse kruiden (potje)
700 gram voorgekookte aardappelschijfjes
100 gram mozzarella geraspt
zout en peper.
ruime lage ovenschotel ingevet.
Bereiden:
Verwarm de grill van de oven voor.
Verhit de olie in een ruime hapjespan en bak,
de ui en de knoflook 2 minuten op laag vuur.
Voeg het gehakt naar smaak, zout en peper toe,
zet het vuur hoog en bak het gehakt rul.
Voeg de roerbakgroenten en de italiaanse kruiden toe,
en roerbak alles op middelhoog vuur in,
ca 5 m'n. knapperig.
Proef en breng op smaak met zout en peper
Kook deaardappelschijfjes 4 minuten in water,
met zout en giet ze af.
Schep het gehakt-groentemengsel in de ovenschaal,
verdeel de aardapelschijfjes erover.
en strooi de mozzarella erover.
Schuif de schaal ca. 10 cm. onder de grill.
en laat de mozzarella in ca 5 minuten,
lichtbruin kleuren.
Veel Kookplezier!
Lijkt dit gerecht jullie
lekker haal het er gerust af
daar staat het voor!
Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag!
Liefs en een hele dikke knuffel van Annie!!
*********************************************************************
*****************************************************************************
|