Ik ben Ik ben Annie
Ik ben een vrouw en woon in Deventer () en mijn beroep is Genieten van het leven.
Ik ben geboren op 19/11/1943 en ben nu dus 81 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Psp lessen maken-Lezen, Legpuzzelen en woordpuzels oplossen .
1Theelepel grove mosterd, 1 Eetlepel witte balsamicoazijn, 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels walnoten olie, 250 gram cherrytomaatjes, gehalveerd 250 gram farfalle vlindertjespasta 250 gram kipfilets in reepjes 1 zakje rucola 75 gram walnoten geroosterd en grof gehakt 100 gram belegen kaas, in hele kleine blokjes Zout en peper
Bereiden:
Klop in een ruime kom een dressing van de, mosterd, de azijn, 2 eetl. olijfolie, de walnotenolie, en naar smaak zout en peper. Mengde tomaatjes erdoor. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op, de verpakking gaar. Giet af in een vergiet en meng de warme pasta, direkt door de tomaatjes. Verhit de rest van de olijfolie in een kleine, koekenpan, bestrooi de kip met zout en peper, en bak op hoog vuur al omscheppend in 3 min. gaar en bruin. Meng de kip, rucola, walnoten en kaas, door de pasta. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Leg de peterselie in een zeef en giet er , kokend water over. Dep met een stukje keukenpapier droog. Hak de Peterselie fijn. Roer in een kommetje de boter zacht en, meng de peterselie, knoflook het paprikepoeder, en naar smaak zout erdoor. Schep de boter op een stukje folie vorm er, een rolletje van en laat de boter, in de koelkast opstijven. Stamp de peperkorrels in de vijzel fijn of, doe ze in een plastic zak en plet ze met de deegroller. Bestrooi de entrecotes met zout, verdeel de, peper erover en druk goed aan. Verhit de olie in een koekenpan en bak de, entrotes op vrij hoog vuur aan beide kanten, bruin en rood (3-4 minuten) van binnen, of rose(4-5minuten). Leg de entrecotes elk op een warm bord. Snijd de kruidenboter in plakjes, en leg ze op het vlees.
Lekker erbij: Franse frietjes en een Salade met fijngehakte peterselie en, caesardressing!
1 pak Pannenkoekenmix 800 ml. halfvolle Melk 2 Eieren 1 tl. Kaneel 50 gr. Boter 1/2 pot Kersenjam 100 gr. mix Hagelslag 1 blik Vlaaifruit Kersen
Bereiden:
Bereid de pannenkoekenmix volgens de aanwijzingen, op de verpakking met de melk en eieren. Roer de kaneel erdoor. Smelt een klontje boter in een hete koekenpan, en schep er een flinke soepopscheplepel beslag in. Beweeg met de pan zodat het beslag over de, bodem verdeeld wordt. Keer de pannenkoek als het beslag gestold, en de onderkant goudbruin is. Bak zo nog meer pannenkoeken tot het, beslag op is, je hebt dan 10 tot 12 stuks. Leg een pannenkoek op een bord en, bestrijk met 2 el jam. Leg er een pannenkoek boven op en, bestrooi met 2 el hagelslag. Herhaal dit tot de pannenkoeken op zijn. Eindig met een pannenkoek. Verwarm het vlaaifruit 5 minuten in een steelpan, en schep op de pannenkoekentaart. Bestrooi met nog wat hagelslag en, serveer direct. Lekker met slagroom.
Runderstoof met geroosterde Bloemkool en Krieltjes!
Benodigheden: Voor 4 personen!
1 Pot Maggi "Smulpannetje" Draadjesvlees in Goulashsaus, 500 gram Runderlappen, in stukken van 3 cm. 800 gram Krieltjes in de schil, 1 Bloemkool, in plakken gesneden 3 eetlepelskrulpeterselie, gehakt. Olie Zout en Peper.
Bereiden.
Verhit 2 eetlepels olie in de hapjespan en bak het vlees kort aan. Voeg smulpannetje en een halve pot water, toe volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat 2 uur zachtje sudderen met de deksel, op de pan. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de krieltjes in 15 min. gaar. Bestrijk de bloemkool met een beetje olijfolie, en voeg evt. zout en peper toe. Rooster 10 min. in de oven tot de, plakjes goudbruin zijn. Verdeel de bloemkool over de borden en voeg Peterselie toe. Serveer met de runderstoof en krieltjes.
1 zak aardappelschijfjes, 500 gram. 1 Prei, in dunne ringetjes. 4 eetlepels Peterselie, fijngehakt. 1 zak diepvries wilde Zalm, 500gr. ontdooit. sap 1/2 Citroen. 2 zakjes Sla. 1 Komkommer, in blokjes. 125 gram snoeptomaatjes, gehalveert. 3-4 eetlepels saladedressing. Zout en Peper. Bakpapier of Aluminiumfolie.
Bereiden.
De oven verwarmen op 200 gr ºC. De aardappelschijfjes met de helft van de prei, en de peterselie over 4 grote stukken bakpapier, of aluminiumfolie verdelen. De zalmfilets inwrijven met zout en peper en , citroensap en op de aardappel leggen. De rest van de peterselie en prei erover strooien. De pakketjes dichtvouwen en in de oven in , 20-25 min. gaarbakken. In een slaschaal de sla, komkommer en tomaatjes, omscheppen met de dressing. De zalmpakketjes op borden leggen en openmaken. De sla serveren.
Sap en rasp van een 1/2 sinaasappel, 2 teentje Knoflook, geperst. 1 eetlepel Kerriepoeder, 4 eetlepels Olie, 500 gr. Kipfiletsblokjes, 300 gram rijst, 1 zak Oosterse Roerbakmix, 250 ml, woksaus.
Bereiden:
2 eetlepels sinaasappelsap mengen met de rasp, Knoflook, kerriepoeder en 2 eetlepels olie. De kipblokjes erdoor scheppen en 10 min., laten marineren. Daarna aan 12 spiesjes steken en in een , grillpan rondom bruin en gaar bakken. De rijst koken In een wok 2 eetlepels olie, de groenten, 2-3 min. roerbakken. 3-4 eetlepels woksaus erdoor scheppen en alles, nog 2-3 minuten verwarmen. De resterende saus apart verwarmen. De rijst met de groenten in diepe borden scheppen. De spiesjes erop leggen en de saus erover schenken. Garneren met kroepoek.
300 gram penne, 400 gram Broccoli in rooosjes, 1 Ui gesnippert, 2 eetlepels Olijfolie, 1 pot Italiaanse Pastasaus, 250 gram Snoeptomaatjes gehalveerd, 2 bollen Mozzerella (á 125 gr.) in plakken, 50 gram Parmenzaanse kaas zelf geschrapt.
Bereiden!
De oven verwarmen op 200 ºC De penne in 10 minuten beetgaar koken en de broccoliroosjes de laatste 4 min. meekoken. De ui zachtjes fruiten in een hapjespan, met olijfolie. De pastasaus met de uitgelekte penne, broccoli, snoeptomaatjes en wat zout en peper, erdoor scheppen. Alles in een ingevette ovenschaal scheppen, en de mozzerella en parmenzaanse kaas, erover verdelen. De schaal in de oven in 20-25 minuten, goudbruin laten kleuren.
5 dunne Preien 1 eetlepel Olijfolie 150 gr. Sjalotjes, in dunne parten 1 blik Tomatenblokjes (400 gr.) 2 eetlepels gedroogde Tomatentapenade 9 plakjes gekookte ham (ca 150 gr.) 75 gr. geraspte jongbelegen kaas Ovenschaal (ingevet)
Bereiden.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het stugge groen van de preien en snijd de prei in twee gelijke stukken. Snijd 1 stuk prei in dunne ringen en kook, de 9 overige stukken prei in weinig kokend water, met zout in 8 minuten beetgaar Giet af in een vergiet en laat de prei goed, uitlekken en iets afkolen. Verhit intussen in een steelpan de olie en, bak de sjalotten met de preiringen 4 minuten, op een heel laag pitje vuur. Roer de tomatenblokjes en gedroogde tomatentapenade erdoor en breng aan de kook Proef de saus en voeg naar smaak, zout en peper toe. Wikkel elk stukje prei in een plakje ham en, leg ze naast elkaar in de ovenschaal. Schenk de tomatensaus over de prei en, strooi de kaas erover. Zet de schaal op het rooster in het, midden van de oven en bak het gerecht, 25 minuten tot de kaas licht gekleurd is.
4 kipkarbonades. 2 eetlepels olijfolie. 3 kleine uien, in dunne parten. 2 tenen knoflook, fijngehakt. 1 rode peper, fijngehakt. 1 gele paprika, in dunne reepjes. 1 theelepel gemalen komijn. 2 theelepels kaneel. Peper en Zout.
Bereiden:
Bestrooi de kipkarbonades met peper en zout. Verhit de olie in een braad- of hapjespan. en bak de stukken kip rondom lichtbruin. Voeg de uien, knoflook, rodepeper en reepjes paprika toe en bak op laag vuur 3 minuten mee. Voeg de komijn en kaneel, 100 ml water en naar, smaak zout toe. Leg de deksel op de pan en stoof in ca, 40 minuten gaar. Verdeel de kip met de saus over 4 borden.
4 eieren 50 gr. bloem 100 ml melk 2 tenen knoflook chilimix (molentje) 600 gr, Courgettes 4 eetlepels olijfolie 300 gr. tomaten in stukjes 2 eetlepels tomatentapenade Handmixer
Bereiden:
Klop in een ruime kom met een handmixer, de eieren met de bloem en de melk glad Pers de knoflook boven het beslag uit en, roer naar smaak Chilimix en zout erdoor. Rasp de courgettes op een grove rasp boven, het beslag en schep het goed door. Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan, met antiaanbaklaag en schenk het, beslag in de pan. Leg een deksel op de pan en laat de taart op, een vrij laag vuur in ca 20 min gaar worden Verhit intussen in een steelpan de resterende, eetlepels olie en laat hierin de kleine stukjes, tomaat met de tomatentapenade warm worden. Leg een groot bord op de koekenpan, keer ze samen en laat de taart op het bord glijden. Snijd de taart in punten en serveer de, saus er apart bij.
2 el Sesamzaadjes, 1 duimgroot stukje verse Gember, geschild, 50 ml. Kikoman less sodium Sojasaus, 50 ml. Oljfolie extra vierge 500 gr Broccoli. in roosjes.
Bereiden:
Breng een grote pan water met wat zout, aan de kook. Verwarm een kleine koekenpan op, middelhoog vuur. Doe de sesamzaadjes erin. Rooster de zaadjes 3-4 minuten of tot ze, goudbruin zijn en zet apart. Rasp de gember met een fijne rasp, boven een mengkom. Voeg de sojasaus en olijfolie toe en, en roer goed door. Kook de broccoli 3-4 mnuten in, het kokende water of tot, de broccoli net zacht begint te worden. Giet af en doe de broccoli bij de dressing, in de mengkom. Schep de broccoli om, bestrooi met de, sesamzaadjes en serveer.
De Feestdagen zijn weer voorbij. Sommigen hebben nog wat vakantie En er zijn er ook alweer genoeg aan het werk. Wij hebben hele fijne en gezellige dagen gehad. Ik hoop dat jullie het ook fijn hebben gehad. Volgende week kom ik weer met nieuwe lekkere recepten. Voor alle zieken onder ons, hoop ik dat het, snel weer goed gaat.
Olijfolie, 1 kg Riblappen in grote stukken, 1 kleine Ui, fijn gesnippert, 2 stengels Bleekselderij, fijngesneden, 1 el balsamicoazijn, 500 ml. Bruin Bier, 750 ml, groente bouillon, 2 klontjes Boter, 300 gr. Sjalotten, gepeld. 2 takjes Rosemarijn, alleen de blaadjes. 200 gr. gemengde Paddenstoelen - grote gehalveerd. paar takjes Tijm, alleen de blaadjes, Peper en Zout
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verwarm een ovenvaste braadpan op hoog vuur. Doe een scheut olijfolie in de pan en voeg het vlees toe. Bak het vlees op laag vuur ongeveer 25 min. of, totdat de vleessappen beginnen te karameliseren. Schep af en toe om. Roer de ui en bleekselderij door het vlees en bak ca 10 minuten, of tot de groenten zacht zijn.
Giet de balsamico azijn, het bier en de, bouillon in de pan. Breng aan de kook, draai het vuur omlaag, en dek het af met een cirkel bakpapier. Zet de braadpan 2 1/2 uur in de oven, of tot, het vlees gaar en mails is en de saus ingedikt.
Verwarm ondertussen 2 steelpannen op, middelhoog vuur. Laat in elke pan een klontje boter smelten. Doe de sjalotten en rozemarijn in de ene pan de champignons en tijm in de andere. Voeg aan elke pan een mespunt, zout en peper toe. Bedek de sjalotten met een cirkel bakpapier. Doe een deksel op beide pannen en draai het, vuur onder beide pannen omlaag. Bak de sjalotten 30 minuten, of tot ze zacht, en goudbruin zijn. Schep ze na 15 min. om Bak de champignons 10 min. of tot ze al, hun vocht hebben afgegeven. Haal de deksel van de pan en bak de , champignons nog 5 min. tot ze goudbruin zijn.
Haal de stoof uit de oven en roer de sjalotten, en champignons erdoor. Zet de braadpan op middelhoog vuur, tot de sjalotten en champignons, goed warm zijn.
----------
Lekker met een luchtige aardappelpuree, en gestoomde groenten.
2 stronken Witlof, 1 zakje Ruccola, (40gr.) 1 bakje basilicum, alleen de blaadjes, 50 ml. Olijfolie, 50 gr. Parmenzaansekaas, geschaafd, 1 bakje Walnoten. (60 gr.) grof gehakt, Peper en Zout, Keukenmachine.
Bereiden:
Verwijder de onderkant van het witlof, en haal 20 blaadjes los. Leg op een schaal. Houd 1 hand ruccola achter, Doe de rest van de ruccola en, het basilicum in de keukenmachine, en maal fijn tot pesto. Schenk de olie erbij en voeg, 1 tl. peper en 1 tl, zout toe. Verdeel de ruccola over de witlofblaadjes. Druppel de pesto erover. Verdeel de parmenzaansekaas erover en garneer met de noten. Serveer direct.
Doe de olie in een kom en rasp de helft, van de gele schil van de citroen erboven. Voeg de kaneel en kardemom toe en breng, op smaak met zout en peper. Snijd beide varkenshaasjes in 8 plakken, en halveer die. Snijd de appels in kwarten en verwijder, het klokhuis. Halveer elk kwart. Rijg aan elke prikker om en om 2 stukken, vlees en 2 stukken appel. Snijd de peertjes in plakjes en, doe in een kom. Rasp de rest van de gele schil van de, citroen erboven. Halveer de citroen en knijp wat citroensap, bij de peertjes. Verhit de grillpan en gril de spiesjes, 6 minuten keer halverwege. Leg op een schaal en serveer de, peertjes er apart bij.
200 gram gare Rijst, 1 Sinaasappel schoongeboend, 1 Appel geschild en in stukjes, 250 ml. melk, 2 zakjes Vanillesuiker, 4-6 eetlepels donkere Basterd
Bereiden:
Doe de rijst in een pan met een dikke bodem en rasp boven de rijst de orange schil dun, van de sinaasappel. Schep de appelstukjes door de rijst en roer de melk en vanillesuiker erdoor Breng de rijst op laag vuur aan de kook en laat de rijst 8-10 minuten zachtjes koken, tot de rijst het vocht heeft opgenomen en de appelstukjes zacht zijn. Verdeel de rijst over 4 schaaltjes en strijk, de bovenkant glad. Laat de rijst afkoelen. Verwarm vlak voor het serveren de gril, van de oven voor. Strooi in elk schaaltje een dun laagje, bruine suiker over de rijst. Zet de schaaltjes op de bakplaat en schuif, deze 10 cm, onder de hete grill. Laat de suiker in 2-3 minuten smelten. Serveer direct.
300 - 400 gr. gekookte aardappelen, 4 Eetlepels Olijfolie 1 grote Ui gesnippert 100 gr, Zelfrijzend bakmeel 1Ei 250 ml. Melk 100 gr. Ham in reepjes 2 eetlepels fijngehakte platte Peterselie 100 gr. geraspte jongbelegen kaas.
Bereiden:
Snijd de aardappels in kleine blokjes. Verwarm 2 eetlpels olijfolie in een grote, koekenpan en bak de ui en aardappelblokjes, op matig hoog vuur in 5 minuten goudbruin. Roer in een kom het zelfrijzend bakmeel, met het ei en de melk tot een glad beslag. Meng de ham en peterselie en de helft van de, kaas erdoor en voeg wat zout en peper naar, smaak toe. Schep ook het aardappel-uimengsel. door het beslag. Voeg de resterende olijfolie toe aan het bakvet in de koekenpan toe en schenk, het beslag erin. Bak de pannenkoek 6-8 minuten op, matig hoog vuur tot de bovenkant, bijna droog is. Leg een grote deksel erop, keer ze samen, en laat de pannenkoek vanaf de deksel, in de pan glijden. Bak de onderkant van de, pannenkoek goudbruin. Serveer de pannenkoek in punten.