******************************************* ***************************************
Benodigheden:
300 - 400 gr. gekookte aardappelen, 4 Eetlepels Olijfolie 1 grote Ui gesnippert 100 gr, Zelfrijzend bakmeel 1Ei 250 ml. Melk 100 gr. Ham in reepjes 2 eetlepels fijngehakte platte Peterselie 100 gr. geraspte jongbelegen kaas.
Bereiden:
Snijd de aardappels in kleine blokjes. Verwarm 2 eetlpels olijfolie in een grote, koekenpan en bak de ui en aardappelblokjes, op matig hoog vuur in 5 minuten goudbruin. Roer in een kom het zelfrijzend bakmeel, met het ei en de melk tot een glad beslag. Meng de ham en peterselie en de helft van de, kaas erdoor en voeg wat zout en peper naar, smaak toe. Schep ook het aardappel-uimengsel. door het beslag. Voeg de resterende olijfolie toe aan het bakvet in de koekenpan toe en schenk, het beslag erin. Bak de pannenkoek 6-8 minuten op, matig hoog vuur tot de bovenkant, bijna droog is. Leg een grote deksel erop, keer ze samen, en laat de pannenkoek vanaf de deksel, in de pan glijden. Bak de onderkant van de, pannenkoek goudbruin. Serveer de pannenkoek in punten.
Eet smakelijk.
Veel kook plezier
Lekker erbij een verse gemengde salade!
Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag!
Veel liefs en een dikke knuffel van Annie!
**************************************** **********************************************
|