Winterstoof!
Benodigheden: Voor 8 Personen:
Olijfolie, 1 kg Riblappen in grote stukken, 1 kleine Ui, fijn gesnippert, 2 stengels Bleekselderij, fijngesneden, 1 el balsamicoazijn, 500 ml. Bruin Bier, 750 ml, groente bouillon, 2 klontjes Boter, 300 gr. Sjalotten, gepeld. 2 takjes Rosemarijn, alleen de blaadjes. 200 gr. gemengde Paddenstoelen - grote gehalveerd. paar takjes Tijm, alleen de blaadjes, Peper en Zout
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verwarm een ovenvaste braadpan op hoog vuur. Doe een scheut olijfolie in de pan en voeg het vlees toe. Bak het vlees op laag vuur ongeveer 25 min. of, totdat de vleessappen beginnen te karameliseren. Schep af en toe om. Roer de ui en bleekselderij door het vlees en bak ca 10 minuten, of tot de groenten zacht zijn.
Giet de balsamico azijn, het bier en de, bouillon in de pan. Breng aan de kook, draai het vuur omlaag, en dek het af met een cirkel bakpapier. Zet de braadpan 2 1/2 uur in de oven, of tot, het vlees gaar en mails is en de saus ingedikt.
Verwarm ondertussen 2 steelpannen op, middelhoog vuur. Laat in elke pan een klontje boter smelten. Doe de sjalotten en rozemarijn in de ene pan de champignons en tijm in de andere. Voeg aan elke pan een mespunt, zout en peper toe. Bedek de sjalotten met een cirkel bakpapier. Doe een deksel op beide pannen en draai het, vuur onder beide pannen omlaag. Bak de sjalotten 30 minuten, of tot ze zacht, en goudbruin zijn. Schep ze na 15 min. om Bak de champignons 10 min. of tot ze al, hun vocht hebben afgegeven. Haal de deksel van de pan en bak de , champignons nog 5 min. tot ze goudbruin zijn.
Haal de stoof uit de oven en roer de sjalotten, en champignons erdoor. Zet de braadpan op middelhoog vuur, tot de sjalotten en champignons, goed warm zijn.
----------
Lekker met een luchtige aardappelpuree, en gestoomde groenten.
Veel kook plezier!
Ik wens jullie een hele fijne dag!
Liefs en een hele dikke knuffel van Annie!!
************************************ ******************************************
|