Ik ben Ik ben Annie
Ik ben een vrouw en woon in Deventer () en mijn beroep is Genieten van het leven.
Ik ben geboren op 19/11/1943 en ben nu dus 81 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Psp lessen maken-Lezen, Legpuzzelen en woordpuzels oplossen .
2 stronken Witlof, 1 zakje Ruccola, (40gr.) 1 bakje basilicum, alleen de blaadjes, 50 ml. Olijfolie, 50 gr. Parmenzaansekaas, geschaafd, 1 bakje Walnoten. (60 gr.) grof gehakt, Peper en Zout, Keukenmachine.
Bereiden:
Verwijder de onderkant van het witlof, en haal 20 blaadjes los. Leg op een schaal. Houd 1 hand ruccola achter, Doe de rest van de ruccola en, het basilicum in de keukenmachine, en maal fijn tot pesto. Schenk de olie erbij en voeg, 1 tl. peper en 1 tl, zout toe. Verdeel de ruccola over de witlofblaadjes. Druppel de pesto erover. Verdeel de parmenzaansekaas erover en garneer met de noten. Serveer direct.
Doe de olie in een kom en rasp de helft, van de gele schil van de citroen erboven. Voeg de kaneel en kardemom toe en breng, op smaak met zout en peper. Snijd beide varkenshaasjes in 8 plakken, en halveer die. Snijd de appels in kwarten en verwijder, het klokhuis. Halveer elk kwart. Rijg aan elke prikker om en om 2 stukken, vlees en 2 stukken appel. Snijd de peertjes in plakjes en, doe in een kom. Rasp de rest van de gele schil van de, citroen erboven. Halveer de citroen en knijp wat citroensap, bij de peertjes. Verhit de grillpan en gril de spiesjes, 6 minuten keer halverwege. Leg op een schaal en serveer de, peertjes er apart bij.
200 gram gare Rijst, 1 Sinaasappel schoongeboend, 1 Appel geschild en in stukjes, 250 ml. melk, 2 zakjes Vanillesuiker, 4-6 eetlepels donkere Basterd
Bereiden:
Doe de rijst in een pan met een dikke bodem en rasp boven de rijst de orange schil dun, van de sinaasappel. Schep de appelstukjes door de rijst en roer de melk en vanillesuiker erdoor Breng de rijst op laag vuur aan de kook en laat de rijst 8-10 minuten zachtjes koken, tot de rijst het vocht heeft opgenomen en de appelstukjes zacht zijn. Verdeel de rijst over 4 schaaltjes en strijk, de bovenkant glad. Laat de rijst afkoelen. Verwarm vlak voor het serveren de gril, van de oven voor. Strooi in elk schaaltje een dun laagje, bruine suiker over de rijst. Zet de schaaltjes op de bakplaat en schuif, deze 10 cm, onder de hete grill. Laat de suiker in 2-3 minuten smelten. Serveer direct.
300 - 400 gr. gekookte aardappelen, 4 Eetlepels Olijfolie 1 grote Ui gesnippert 100 gr, Zelfrijzend bakmeel 1Ei 250 ml. Melk 100 gr. Ham in reepjes 2 eetlepels fijngehakte platte Peterselie 100 gr. geraspte jongbelegen kaas.
Bereiden:
Snijd de aardappels in kleine blokjes. Verwarm 2 eetlpels olijfolie in een grote, koekenpan en bak de ui en aardappelblokjes, op matig hoog vuur in 5 minuten goudbruin. Roer in een kom het zelfrijzend bakmeel, met het ei en de melk tot een glad beslag. Meng de ham en peterselie en de helft van de, kaas erdoor en voeg wat zout en peper naar, smaak toe. Schep ook het aardappel-uimengsel. door het beslag. Voeg de resterende olijfolie toe aan het bakvet in de koekenpan toe en schenk, het beslag erin. Bak de pannenkoek 6-8 minuten op, matig hoog vuur tot de bovenkant, bijna droog is. Leg een grote deksel erop, keer ze samen, en laat de pannenkoek vanaf de deksel, in de pan glijden. Bak de onderkant van de, pannenkoek goudbruin. Serveer de pannenkoek in punten.
De eerste sneeuw is hier in Deventer gevallen kan even nog steeds geen plaatje laten zien weet nog niet hoe ik het er op moet zetten maar tzt krijg ik het wel door..... maar wilde dit even melden
Verhit de boter in een braadpan en bak de, spekreepjes en ui 3 minuten op vrij laag vuur. Snijd de kipfilets elk in 4 stukken en bestrooi, ze met kipkruiden. Leg de stukken kipfilets bij de spekjes in de pan en bak ze op vrij hoog vuur rondom lichtbruin. Voeg de broccoli roosjes, krieltjes en 150 ml. water toe en breng aan de kook. Leg de deksel op de pan en stoof in 8-10 minuten op een laag vuur gaar. Proef het gerecht en voeg eventueel naar, smaak zout en peper toe. Verdeel het gerecht over 5 borden.
eet smakelijk...
Veel kook plezier
Ik wens jullie allemaal een heel gezellig weekend!
Lieve Vriendinnen
Ik ben ziek en zet even nog geen verdere recepjes
hopelijk wordt het snel wat beter
dan ga ik jullie wel weer wat voorschotelen
ik wens jullie een hele fijne Donderdag
en alvast een heel gezellig weekend
liefs en een dikke knuffel van Annie
3 eetlepels Olijfolie 2 rode Uien gehalveerd, en in dunne plakjes. 300 gram Kipfiletsreepjes 250 gram panklare fijngesneden Andijvie 300 gram Spaghetti 300 ml Yoghurt. Zout en Peper.
Bereiden! Verhit de olie in een koekenpan en bak de, uien ca. 4 minuten op middelgroot vuur. Bestrooi de kip met zout en peper. Roer de kip door de uien en bak 5 minuten, tot de kip goudbruin en gaar is. Schep de helft van de andijvie door de kip, en laat de groenten iets slinken. Kook intussen in een grote pan de spaghetti, in ruim kokend water met zout volgens, de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af in een vergiet. Schep de pasta terug in de pan en roer, de yoghurt en de resterende andijvie erdoor. Verdeel de spaghetti over 4 borden. Verdeel de kip erover. Maal er royaal verse peper over
Veel Kookplezier!
*********
Ik wens jullie allemaal een heel gezellig weekend!
Liefs en eeen dikke knufff van Annie!
Jammer dat ik nog geen plaatje plaatsen kan maar dat komt nog wel.
Ik ben hier net een dag, en alle begin is moeilijk Maar het is ook weer een uitdaging We zullen hier ook wel weer gewnd raken, heb er alle vertrouwen in Ik heb al flink wat hulp gehad, alleen had ik dit niet gered. Daarom ben ik mijn helpers ook heel erg, dankbaar, dat ze mij hier mee hebben geholpen. Ik hoop dat ik het hier snel een beetje doorkrijg en hier heerlijke recepten neerzetten... Ik wens jullie allemaal een hele fijne Vrijdag en een heel gezellig weekend Liefs en dikke knufff van Annie.