Foto
Over mijzelf
Ik ben Ik ben Annie
Ik ben een vrouw en woon in Deventer () en mijn beroep is Genieten van het leven.
Ik ben geboren op 19/11/1943 en ben nu dus 81 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Psp lessen maken-Lezen, Legpuzzelen en woordpuzels oplossen .
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Inhoud blog
  • Schotse scones - taart!
  • Italiaanse Gehakt - Groenteschotel!
  • Warme Witlof-Woksalade!
  • De beste wensen voor 2014!
  • Hele Fijne en Gezellige Kerstdagen gewenst!
    Red Lotus Flower
    Zoeken in blog

    Zoeken in blog

    Categorieën
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Welkom op mijn blog!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Welkom op mijn Blog!

    Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
    06-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij eten vandaag Broccoli!

    *************************************************
    *********************************************




    Broccoli met Sojasaus, Sesamzaadjes
    en Gember!

    Benodigheden:

    2 el Sesamzaadjes,
    1 duimgroot stukje verse Gember, geschild,
    50 ml. Kikoman less sodium Sojasaus,
    50 ml. Oljfolie extra vierge
    500 gr Broccoli. in roosjes.

    Bereiden:

    Breng een grote pan water met wat zout,
    aan de kook.
    Verwarm een kleine koekenpan op,
     middelhoog vuur.
    Doe de sesamzaadjes erin.
    Rooster de zaadjes 3-4 minuten of tot ze,
    goudbruin zijn en zet apart.
    Rasp de gember met een fijne rasp,
    boven een mengkom.
    Voeg de sojasaus en olijfolie toe en,
    en roer goed door.
    Kook de broccoli 3-4 mnuten in,
    het kokende water of tot,
    de broccoli net zacht begint te worden.
    Giet af en doe de broccoli bij de dressing,
    in de mengkom.
    Schep de broccoli om, bestrooi met de,
    sesamzaadjes en serveer.

    Tip: Heerlijk met Pasta!

    Eet smakelijk en veel kook plezier!


    Ik wens jullie een hele fijne dag!

    Liefs en een dikke knuffel van Annie!!



    *******************************************
    ***********************************************

    06-01-2013 om 12:59 geschreven door Annie


    >> Reageer (2)
    03-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heel fijn Weekend!

    ********************************************
    ****************************************






    Lieve Allemaal!

    De Feestdagen zijn weer voorbij.
    Sommigen hebben nog wat vakantie
    En er zijn er ook alweer genoeg aan het werk.
    Wij hebben hele fijne en gezellige dagen gehad.
    Ik hoop dat jullie het ook fijn hebben gehad.
    Volgende week kom ik weer met nieuwe
     lekkere recepten.
    Voor alle zieken onder ons, hoop ik dat het,
     snel weer goed gaat.

    Ik wens jullie Allemaal een heel fijn weekend!

    Liefs en een hele dikke knuffel van Annie!!




    *******************************************
    ***********************************************

    03-01-2013 om 21:27 geschreven door Annie


    >> Reageer (3)
    29-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is bijna Nieuwjaar!

    ************************************************
    ********************************************






    Lieve Allemaal!

    Het is bijna Nieuwjaar en

    we laten het oude jaar achter ons!

    In het afgelopen jaar was er weer,

     vreugde en verdriet 

    Hopelijk heeft het nieuwe jaar

    wat meer gezellige dingen met ons voor.

    Dat hoop ik ook voor jullie Allemaal!

    Ik wens jullie daarom een heel fijn en

    hopelijk gezond 2013!

    Heel veel liefs en een hele dikke knuffel,

     van Annie!!



    **************************************
    ********************************************


    29-12-2012 om 17:51 geschreven door Annie


    >> Reageer (15)
    23-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kokkerellen!

     








    Wens iedereen hele fijne en gezellige Kerstdagen!

    Liefs en een dikke knuff van Annie!!



    **************************************
    ********************************************

    23-12-2012 om 00:00 geschreven door Annie


    >> Reageer (2)
    21-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kokkererellen!

     










    Winterstoof!

    Benodigheden:
    Voor 8 Personen:

    Olijfolie,
    1 kg Riblappen in grote stukken,
    1 kleine Ui, fijn gesnippert,
    2 stengels Bleekselderij, fijngesneden,
    1 el balsamicoazijn,
    500 ml. Bruin Bier,
    750 ml, groente bouillon,
    2 klontjes Boter,
    300 gr. Sjalotten, gepeld.
    2 takjes Rosemarijn, alleen de blaadjes.
    200 gr. gemengde Paddenstoelen -
    grote gehalveerd.
    paar takjes Tijm, alleen de blaadjes,
    Peper en Zout


    Bereiden:

    Verwarm de oven voor op 180 ºC.
    Verwarm een ovenvaste braadpan op hoog vuur.
    Doe een scheut olijfolie in de pan en voeg het vlees toe.
    Bak het vlees op laag vuur ongeveer 25 min. of,
    totdat de vleessappen beginnen te karameliseren.
    Schep af en toe om.
    Roer de ui en bleekselderij door het vlees en
    bak ca 10 minuten, of tot de groenten zacht zijn.

    Giet de balsamico azijn, het bier en de,
    bouillon in de pan.
    Breng aan de kook, draai het vuur omlaag,
    en dek het af met een cirkel bakpapier.
    Zet de braadpan 2 1/2 uur in de oven, of tot,
    het vlees gaar en mails is en de saus ingedikt.

    Verwarm ondertussen 2 steelpannen op,
    middelhoog vuur.
    Laat in elke pan een klontje boter smelten.
    Doe de sjalotten en rozemarijn in de ene pan
    de champignons en tijm in de andere.
    Voeg aan elke pan een mespunt,
     zout en peper toe.
    Bedek de sjalotten met een cirkel bakpapier.
    Doe een deksel op beide pannen en draai het,
    vuur onder beide pannen omlaag.
    Bak de sjalotten 30 minuten, of tot ze zacht,
    en goudbruin zijn.
    Schep ze na 15 min. om
    Bak de champignons 10 min. of tot ze al,
    hun vocht hebben afgegeven.
    Haal de deksel van de pan en bak de ,
    champignons nog 5 min. tot ze goudbruin zijn.

    Haal de stoof uit de oven en roer de sjalotten,
    en champignons erdoor.
    Zet de braadpan op middelhoog vuur,
    tot de sjalotten en champignons,
    goed warm zijn.

    ----------

    Lekker met een luchtige aardappelpuree,
    en gestoomde groenten.

    Veel kook plezier!

    Ik wens jullie een hele fijne dag!

    Liefs en een hele dikke knuffel van Annie!!



    ************************************
    ******************************************

    21-12-2012 om 13:17 geschreven door Annie


    >> Reageer (1)
    19-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kokkerellen!

     








    Witlofblaadjes met Walnoten en Pesto!


    Benodigheden:
    20 stuks:

    2 stronken Witlof,
    1 zakje Ruccola, (40gr.)
    1 bakje basilicum, alleen de blaadjes,
    50 ml. Olijfolie,
    50 gr. Parmenzaansekaas, geschaafd,
    1 bakje Walnoten. (60 gr.) grof gehakt,
    Peper en Zout,
    Keukenmachine.


    Bereiden:

    Verwijder de onderkant van het witlof,
    en haal 20 blaadjes los.
    Leg op een schaal.
    Houd 1 hand ruccola achter,
    Doe de rest van de ruccola en,
    het basilicum in de keukenmachine,
    en maal fijn tot pesto.
    Schenk de olie erbij en voeg,
     1 tl. peper en 1 tl, zout toe.
    Verdeel de ruccola over de witlofblaadjes.
    Druppel de pesto erover.
    Verdeel de parmenzaansekaas erover en
    garneer met de noten.
    Serveer direct.

    Veel Kookplezier!


    Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag!

    Liefs en een hele dikke knuffel van Annie!!


    ***************************************
    *********************************************

    19-12-2012 om 00:00 geschreven door Annie


    >> Reageer (1)
    16-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenshaasappelspiesjes!

     








    Varkenhaasappelspiesjes!

    Benodigheden:
    Voor 8 personen:

    4 el Olijfolie
    1 Citroen, schoongeboend,
    1/2 tl. gemalen Kaneel,
    1/2 tl. gemalen Kardemom,
    2 Varkenhaasjes,
    2 zoete en auromatische Appelen,
    1 potje gestoofde Peertjes op,
     lichte siroop (uitgelekt),
    Zout en Peper,
    16 Satéprikkers,
    Grillpan.

    Bereiden.

    Doe de olie in een kom en rasp de helft,
    van de gele schil van de citroen erboven.
    Voeg de kaneel en kardemom toe en breng,
    op smaak met zout en peper.
    Snijd beide varkenshaasjes in 8 plakken,
    en halveer die.
    Snijd de appels in kwarten en verwijder,
    het klokhuis.
    Halveer elk kwart.
    Rijg aan elke prikker om en om 2 stukken,
     vlees en 2 stukken appel.
    Snijd de peertjes in plakjes en,
     doe in een kom.
    Rasp de rest van de gele schil van de,
    citroen erboven.
    Halveer de citroen en knijp wat citroensap,
    bij de peertjes.
    Verhit de grillpan en gril de spiesjes,
    6 minuten keer halverwege.
    Leg op een schaal en serveer de,
    peertjes er apart bij.

    Heel veel kook plezier.


    Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag!


    Liefs en een hele dikke knuffel van Annie!!



    *****************************************
    *********************************************

    16-12-2012 om 11:42 geschreven door Annie


    >> Reageer (3)
    14-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appel - Rijst Cremebrulée!

    ***************************************
    ************************************





    Ingrediënten:

    200 gram gare Rijst,
    1 Sinaasappel schoongeboend,
    1 Appel geschild en in stukjes,
    250 ml. melk,
    2 zakjes Vanillesuiker,
    4-6 eetlepels donkere Basterd


    Bereiden:

    Doe de rijst in een pan met een dikke bodem
    en rasp boven de rijst de orange schil dun,
    van de sinaasappel.
    Schep de appelstukjes door de rijst en
    roer de melk en vanillesuiker erdoor
    Breng de rijst op laag vuur aan de kook en
    laat de rijst 8-10 minuten zachtjes koken,
    tot de rijst het vocht heeft opgenomen en
     de appelstukjes zacht zijn.
     Verdeel de rijst over 4 schaaltjes en strijk,
    de bovenkant glad.
    Laat de rijst afkoelen.
    Verwarm vlak voor het serveren de gril,
    van de oven voor.
    Strooi in elk schaaltje een dun laagje,
     bruine suiker over de rijst.
    Zet de schaaltjes op de bakplaat en schuif,
    deze 10 cm, onder de hete grill.
    Laat de suiker in 2-3 minuten smelten.
    Serveer direct.

    Eet smakelijk en veel kook plezier!

    Ik wens jullie Allemaal een hele fijne dag!

    Liefs en een hele dikke knuffel van Annie!!


    *************************************
    ******************************************

    14-12-2012 om 09:27 geschreven door Annie


    >> Reageer (2)
    07-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelpannenkoek!

    *******************************************
    ***************************************


    Benodigheden:

    300 - 400 gr. gekookte aardappelen,
    4 Eetlepels Olijfolie
    1 grote Ui gesnippert
    100 gr, Zelfrijzend bakmeel
    1Ei
    250 ml. Melk
    100 gr. Ham in reepjes
    2 eetlepels fijngehakte  platte Peterselie
    100 gr. geraspte jongbelegen kaas.


    Bereiden:

    Snijd de aardappels in kleine blokjes.
    Verwarm 2 eetlpels olijfolie in een grote,
    koekenpan en bak de ui en aardappelblokjes,
    op matig hoog vuur in 5 minuten goudbruin.
    Roer in een kom het zelfrijzend bakmeel,
    met het ei en de melk tot een glad beslag.
    Meng de ham en peterselie en de helft van de,
    kaas erdoor en voeg wat zout en peper naar,
    smaak toe.
    Schep ook het aardappel-uimengsel.
     door het beslag.
    Voeg de resterende olijfolie toe aan het
    bakvet in de koekenpan toe en schenk,
    het beslag erin.
    Bak de pannenkoek 6-8 minuten op,
    matig hoog vuur tot de bovenkant,
    bijna droog is.
    Leg een grote deksel erop, keer ze samen,
    en laat de pannenkoek vanaf de deksel,
    in de pan glijden.
    Bak de onderkant van de,
     pannenkoek goudbruin.
    Serveer de pannenkoek in punten.

    Eet smakelijk.

    Veel kook plezier

    Lekker erbij een verse gemengde salade!

    Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag!

    Veel liefs en een dikke knuffel van Annie!


    ****************************************
    **********************************************

    07-12-2012 om 08:30 geschreven door Annie


    >> Reageer (3)
    03-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eerste sneeuw!

    *****************************************
    ***************************************


    Lieve Vriendinnen!

    De eerste sneeuw is hier in Deventer gevallen
    kan even nog steeds geen plaatje laten zien
    weet nog niet hoe ik het er op moet zetten
    maar tzt krijg ik het wel door.....
    maar wilde dit even melden

    Ik wens jullie een hele gezellige Maandag!

    liefs en een hele dikke knuffel van Annie!!




    ******************************
    ***************************************

    03-12-2012 om 11:00 geschreven door Annie


    >> Reageer (0)
    30-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer eens iets anders!

    *****************************************
    **************************************

    Hollandse Kip!

    40 gram boter
    125 gerookte spekreepjes
    1 ui, gesnippert
    600 gram kipfilets
    kipkruiden
    800 gram broccoli, in roosjes
    900 gram minikriel (2 zakjes)


    Bereiden:

    Verhit de boter in een braadpan en bak de,
    spekreepjes en ui 3 minuten op vrij laag vuur.
    Snijd de kipfilets elk in 4 stukken en bestrooi,
    ze met kipkruiden.
    Leg de stukken kipfilets bij de spekjes in de
     pan en bak ze op vrij hoog vuur
     rondom lichtbruin.
    Voeg de broccoli roosjes, krieltjes en 150 ml.
    water toe en breng aan de kook.
    Leg de deksel op de pan en stoof in
    8-10 minuten op een laag vuur gaar.
    Proef het gerecht en voeg eventueel naar,
    smaak zout en peper toe.
    Verdeel het  gerecht over 5 borden.

    eet smakelijk...

    Veel kook plezier


    Ik wens jullie allemaal een heel gezellig weekend!

    Veel liefs en een dikke knuffel van Annie!!




    *********************************
    ****************************************

    30-11-2012 om 13:09 geschreven door Annie


    >> Reageer (2)
    22-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ben ziek
    Lieve Vriendinnen Ik ben ziek en zet even nog geen verdere recepjes hopelijk wordt het snel wat beter dan ga ik jullie wel weer wat voorschotelen ik wens jullie een hele fijne Donderdag en alvast een heel gezellig weekend liefs en een dikke knuffel van Annie

    22-11-2012 om 08:02 geschreven door Annie


    >> Reageer (5)
    09-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frisse Spaghetti met Kip en Andijvie!

    ***************************************
    **********************************


    Benodigheden:
    Voor 4 Personen:

    3 eetlepels Olijfolie
    2 rode Uien gehalveerd,
    en in dunne plakjes.
    300 gram Kipfiletsreepjes
    250 gram panklare fijngesneden Andijvie
    300 gram Spaghetti
    300 ml Yoghurt.
    Zout en Peper.


    Bereiden!
    Verhit de olie in een koekenpan en bak de,
    uien ca. 4 minuten op middelgroot vuur.
    Bestrooi de kip met zout en peper.
    Roer de kip door de uien en bak 5 minuten,
    tot de kip goudbruin en gaar is.
    Schep de helft van de andijvie door de kip,
     en laat de groenten iets slinken.
    Kook intussen in een grote pan de spaghetti,
    in ruim kokend water met zout volgens,
    de aanwijzingen op de verpakking.
    Giet de pasta af in een vergiet.
    Schep de pasta terug in de pan en roer,
    de yoghurt en de resterende andijvie erdoor.
    Verdeel de spaghetti over 4 borden.
    Verdeel de kip erover.
    Maal er royaal verse peper over

    Veel Kookplezier!

    *********

    Ik wens jullie allemaal een heel gezellig weekend!

    Liefs en eeen dikke knufff van Annie!


    Jammer dat ik nog geen plaatje plaatsen kan
    maar dat komt nog wel.


    *********************************
    **************************************

    09-11-2012 om 19:53 geschreven door Annie


    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goedemorgen Allemaal



    Ik ben hier net een dag, en alle begin is moeilijk
    Maar het is ook weer een uitdaging
    We zullen hier ook wel weer gewnd raken,
    heb er alle vertrouwen in
    Ik heb al flink wat hulp gehad,
    alleen had ik dit niet gered.
    Daarom ben ik mijn helpers ook heel erg,
    dankbaar, dat ze mij hier mee hebben geholpen.
    Ik hoop dat ik het hier snel een beetje doorkrijg
    en hier heerlijke recepten neerzetten...
    Ik wens jullie allemaal een hele fijne Vrijdag
    en een heel gezellig weekend
    Liefs en dikke knufff van Annie.

    09-11-2012 om 11:39 geschreven door Annie


    >> Reageer (4)
    08-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


          Op deze blog zet ik alleen nog
     


                         lekkere kook recepten.




                                             Die je eraf kunt halen als het je lekker lijkt.




                                                                    Daar staan ze voor.
     
     
     
     
     
     
     
         Fijn dat je er bent
       kijk maar eens rond
     en kom nog eens terug
    Dat zou ik gezellig vinden.
     

    08-11-2012 om 00:00 geschreven door Annie


    >> Reageer (8)



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Harmke
  • Maria
  • Nikki
  • Rinkje
  • Carla
  • Blauwhartje
  • Wilma
  • Engelenlove
  • Nieske

    Mijn favorieten
  • Joyce
  • Insoon
  • Romeo
  • Prinses Olga
  • Corrie
  • Ladymieke
  • Winie
  • Creapslessen
  • Fancyplace
  • De kracht voor woorden

    Mijn favorieten
  • Ann
  • Gerrie
  • Christina
  • Elske1949

  • Foto

    Archief per week
  • 10/03-16/03 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 05/11-11/11 2012

    Blog als favoriet !

    Foto

    Blog als favoriet !

    forum www.pspfantasie4rum.nl

    Forum van Surfinn Ann!


    www.pspmagnifique.nl

    Website van Gerrie


    http://creaplace.bplaced.net

    Website van Anneke Dragsma!


    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Gerda haar Templatessite


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!