Schotse scone - taart
Benodigheden:
250 gr. Zelfrijzend Bakmeel
1 Theelepel Bakpoeder
25 gr. Suiker
50 gr. Boter, in stukjes
125 ml Melk
1 Ei, losgeklopt
125 ml slagroom geklopt
4 eetlepels Aardbeienjam
1/2 eetlepel Suiker
Bakplaat bekleed met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 220 graden
of gasstand 5
Bereiden:
Zeef het bakmeel met het bakpoeder en
een snufje zout boven een kom.
Meng de suiker erdoor.
Wrijf de boter met de vingertoppen door,
het bakmeel tot een kruimelig geheel.
Maak een kluitje in het midden en,
schenk de melk en het ei erin.
Kneed alles tot een samenhangend,
deeg en vorm er een bal van.
Leg de bal op de bakplaat en druk uit,
tot een cirkel can c.a 2 cm. dik
Snijd de cirkel in 8 punten en prik,
elke punt met een vork in.
Schuif de bakplaat in het midden van de,
oven en bak de scones in c.a,
15 minuten gaar
Laat de scones afkoelen en snijd zo los,
van elkaar en snijd ze vervolgens open.
Klop de slagroom met de suiker dik vloeibaar.
Serveer de scones met de slagroom,
en de aardbeienjam.
veel bakplezier!
Lijkt het gerecht jullie lekker
haal het er gerust af
daar staat het voor.
Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag!
veel liefs en een hele dikke knuffel van Annie!!
**********************************************
**************************************************
|