NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Bruggeblog
een blik op het Brugge van nu
Foto
Wie ik ben?
... Speelt geen enkele rol.
Mijn naam?
... misschien de Brugschen Stroatendwil?


Na een half jaar ziekte werd ik in 2005 op het werk bedankt voor bewezen diensten en prompt op pensioen gesteld.  Als 47-jarige zo uitgerangeerd worden uit deze jachtige en niets ontziende maatschappij komt hard aan.  Ondertussen heb ik me herpakt en  voortaan blog ik als een oudje hier op www.seniorennet.be met slechts n onderwerp: BRUGGE!

Inhoud blog
 • Heras
 • over slapende rekeningen en slapende blogs
 • Lopen-op-de-Vesten
 • de Gentpoortvesten
 • Sparco
 • Een zalig kerstfeest
 • baggerwerken
 • quizvraag 184 (deel 2)
 • oeps ...
 • quizvraag 184
 • Kersenboomstraat
 • vier luchtroosters
 • quizvraag 183 - de oplossing
 • Rainer Maria Rilke in Brugge
 • madeliefjesvelden
  Zoeken in blog

  01-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feest in 't Park 2007 (16)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Nog zo'n huzarenstukje dat de jeugd gisteren in het Wereldkinderdorp moest kunnen volbrengen.  Door middel van touwtjes een schijfje zo hoog mogelijk op deze plank brengen zonder dat het schijfje door een van de vele gaatjes en gaatjes valt.  Hoe hoger het schijfje geraakt, hoe hoger men uiteraard scoort.  Wat dit spel onze jeugd voor multicultureels bijbracht?  Ik zou het niet weten, maar het zal alleszins leuk geweest zijn.  Bemerk in alle geval de opperste concentratie bij dit jongetje (het puntje van zijn tong is zichtbaar!).


  01-07-2007, 23:34 geschreven door Bruggeblog  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feest in 't Park 2007 (15)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Nog zo'n Wereldkinderdorpenevenement dat verleden jaar al aanwezig was maar het blijkbaar nog altijd doet: de wereld twister.  Aan de hand van de kleur die op het rad verschijnt moet men zich navenant verder manoeuvreren over dit doek.  De hond heeft het ook eventjes geprobeerd, maar werd gelijk gediskwalificeerd.  Zijn poten stonden meteen niet op de juiste kleur!


  01-07-2007, 23:13 geschreven door Bruggeblog  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feest in 't Park 2007 (14)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vorig jaar was het ook al en dit jaar was het niet anders: een gedeelte van het Minnewaterpark werd voorbehouden als Wereldkinderdorp (van 14u tot 18u)  In dat dorp konden kinderen van 4 tot 12 spelenderwijs op wereldreis doorheen Afrika, Latijns Amerika, Azie en Arabische streken.  Een vijftal van die onderdelen dienden als wedstrijd en aan het eind van de rit konden daarmee enkele prijzen gewonnen worden.  Maar eigenlijk was dat prijzen winnen gewoon bijkomstig.  Hoofdzaak was dat de kinderen creatief 'anders' dan anders bezig waren.


  01-07-2007, 23:08 geschreven door Bruggeblog  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feest in 't Park 2007 (13)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Feest in 't Park confronteert de Brugse bevolking in hun eigenste park soms met de meest vreemde culturen en die plotse confrontatie kan eventueel leiden tot 'vreemde', heel vreemde en onderzoekende blikken van onze kant uit.


  01-07-2007, 22:53 geschreven door Bruggeblog  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 189
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik weet het, het klinkt en het ziet er echt 'on-ge-lo-fe-lijk' uit.  Van dit tafereel verwachten we niet direct dat dit zich voor ons afspelen kan op een plek binnen wat we noemen de muren van Brugge, en toch, en toch ... het is er, zeker weten!  De vraag naar u toe is natuurlijk: waar in het centrum van Brugge is dit dan wel te zien?
  Nog dit voor alle duidelijkheid: de foto's van de quizvragen werden (met uitzondering van die bovenop het dak van de school van de Broeders Xaverianen) altijd genomen vanop plaatsen die voor iedereen vrijelijk toegankelijk zijn.


  01-07-2007, 21:36 geschreven door Bruggeblog  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feest in 't Park 2007 (12)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Tamtam is niet enkel en alleen een reclameblad dat wekelijks tot in den treure in onze brievenbus gepropt wordt tot die arme sukkelaar van brievenbus echt alle papieroverlast niet meer slikken kan.   Neen, een tamtam is veel beter nog ook een  met de handen bespeelde trommel, en hier zien we er zelfs drie stuks van.  Of het de schuld van deze mannen met hun geroffel was dat het even later (omstreeks 22u) begon te regenen, dat laat ik fijntjes in het midden.


  01-07-2007, 21:19 geschreven door Bruggeblog  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feest in 't Park 2007 (11)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Een Feest in 't Park zonder trommels?  Dat is ondenkbaar!  Jong en oud mocht er zich trouwens naar hartenlust op uitleven. 


  01-07-2007, 21:06 geschreven door Bruggeblog  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feest in 't Park 2007 (10)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit was dan het uiteindelijk werkstuk "Afrikaans muurschilderen".  Als u het mij vraagt (ook als u het mij niet vraagt): ik vind dit gezamenlijk werkstuk bitter weinig Afrikaanse invloeden terug.  Wat ik er wel overvloedig in terugvind, dat zijn de schaakborden...  Van waar zou men die inspiratie opgedaan hebben? 'k Zou 't nie weten!


  01-07-2007, 21:01 geschreven door Bruggeblog  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feest in 't Park 2007 (9)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit zijn enkele van die gelegenheidsschilders die aan "Afrikaans muurschilderen" deden.


  01-07-2007, 20:47 geschreven door Bruggeblog  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feest in 't Park 2007 (8)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen In samenwerking met de provincie West-Vlaanderen (wat die samenwerking ook moge zijn!), waren er bij het Feest in 't Park verschillende workshops te zien en vooral te doen.  Entje daarvan was het "Afrikaans muurschilderen".  Dat bestond erin dat onder supervisie van enkele Afrikanen mocht iedereen gisteren dit stukje muur (eigenlijk een stukje houten paneel) naar believen komen bekladden.


  01-07-2007, 20:44 geschreven door Bruggeblog  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feest in 't Park 2007 (7)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor wie het niet wist: gisteren was het niet alleen Feest in 't Park, dat multicultureel feestgebeuren, maar het was gisteren ook de nationale feestdag van Congo.  Daarom stond in 't Minnewaterpark Congo en zijn Congolezen speciaal in de kijker.  Er waren o.a. workshops.  Er was animatie, muziek, info en ook  ... Congolese proevertjes.  Dat sommige ingredinten van die proevertjes ook door enkele welwillende blanken van langshier klaargemaakt werden bewijst bijvoorbeeld deze man hier op de voorgrond.

  fotografe van dienst: Martine


  01-07-2007, 20:38 geschreven door Bruggeblog  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feest in 't Park 2007 (6)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het schaakbord in het Minnewaterpark als gezellige verzamelplaats voor jong en oud: het is iets wat we zelden in deze mate zien.


  01-07-2007, 20:28 geschreven door Bruggeblog  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feest in 't Park 2007 (5)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Gelukkig maar dat schepen Vanden Berghe gisteren dringend aanwezig moest zijn bij een tiental 'gouden jubilees', anders was hij nog in staat om al die hoopjes ijzer en rubber te laten weghalen vanwege hinderend voor het verkeer langs de Katelijnevest!


  01-07-2007, 20:24 geschreven door Bruggeblog  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feest in 't Park 2007 (4)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Agnes Versluys van de vereniging "veel-o-vriendelijk" (een domme schrijfvariant eigenlijk van iets wat liefst te lezen valt als: vlo-vriendelijk) doet haar beklag over het feit dat er gisteren aan het Minnewaterpark geen verplaatsbare fietsenstallingen voorzien waren en dat dit voor een evenement als Feest in 't Park eigenlijk een absolute noodzaak was.  Beste Agnes: verleden jaar was dat ook niet het geval bij dit feest maar wl bij het Cactusfestival.  Toen stonden er extra fietsenstallingen rechttegenover het vestibuleplein.  Dat zal komend weekend waarschijnlijk ook wel weer het geval zijn.  Blijkbaar vindt men het 'Feest in 't Park' - in tegenstelling tot het Cactusfestival - te kleinschalig om die fietsrekken te laten aanrukken.  Wie zal het zeggen?


  01-07-2007, 20:18 geschreven door Bruggeblog  
  30-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feest in 't Park 2007 (3)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Eetwaar kan ook kunst zijn en dat bewijzen deze Oosterse dames.  Mijnheer met het brilletje kijkt over de schouders heen bewonderend toe.


  30-06-2007, 21:48 geschreven door Bruggeblog  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feest in 't Park 2007 (2)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Opnieuw werd deze namiddag een gedeelte van het Minnewaterpark voorbehouden als Wereldkinderdorp.  Midden daarin stond er o.a. een Oezbekistaanse tent.  Kinderen werden uitgenodigd om mee te dansen maar dat lukte maar half.


  30-06-2007, 21:36 geschreven door Bruggeblog  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feest in 't Park 2007
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Honderden woorden zou ik kunnen verspillen om uit te leggen hoe het er op het jaarlijkse "Feest in 't Park" aan toegaat.  Veel makkelijker is het om u enkele foto's te tonen van die uitzonderlijk familiale sfeer die vandaag over het Minnewaterpark hangt.  Dit is er een van.


  30-06-2007, 21:24 geschreven door Bruggeblog  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 189
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Voila!  Een nieuw plekje in het centrum van Brugge, precies zoals het er nu uitziet.  Herkent u het?


  30-06-2007, 21:10 geschreven door Bruggeblog  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 188 - de oplossing
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Martine gokte op de verkeerde wijnhandel.  Het was SPQB (what's in a name!) die het bij het rechte eind had: het was de wijnhandel Deroport in de Jan Boninstraat (een zijstraat van de Ezelstraat) die we zochten en niet die andere wijnhandel daar dichtbij in de Raamstraat.  Deze drie wijntonnen, ingewerkt in de gevel, zijn ahw het uithangbord van deze zaak.  En ja, Martine, dat openbaar urinoir bevindt zich hier rechttegenover.  Makkelijk dus voor de mannen dus die hier ter plekke de wijn of andere alcoholische drank genuttigd hebben en plots - eenmaal buitengekomen - te kampen hebben met een overvolle blaas.  De vrouwen moeten ook hier weeral inventiever te werk gaan dan de mannen als ze hoognodig moeten.


  30-06-2007, 21:06 geschreven door Bruggeblog  
  29-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.muurbloempjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Niemand wil een muurbloempje zijn, maar deze plantjes zijn het lekker wel!  Ze staan op de kaaimuur langs de Dijver.  Overal langsheen de reitjes treffen we op de kaaimuren en bruggen de meest ongelooflijke en speciale plantensoorten aan.  Zou dit de gele helmbloem (Pseudofumaria lutea) kunnen zijn?  In de 19de eeuw werd ze als sierplant vanuit de Zuid-Alpen ingevoerd.  Toen verwilderde ze.  De gele helmbloem gedijt het liefst op licht beschaduwde muren die aan het water liggen, maar ook op gevels van oudere huizen en zelfs tussen de straatstenen kunnen we dit plantje aantreffen.


  29-06-2007, 21:14 geschreven door Bruggeblog  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 188 (deel 2)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze foto maakt alles al veel duidelijker.  Waar in het hartje van Brugge is dit te zien?


  29-06-2007, 21:04 geschreven door Bruggeblog  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.in 't water
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Hopelijk valt de vakantie niet in 't water...


  29-06-2007, 20:59 geschreven door Bruggeblog  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.valiezenkoers
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor velen is vandaag de vakantie begonnen en hiermee ook de 'valiezenkoers'.  In Brugge is het eigenlijk alle dagen valiezenkoers.  Ik moet glimlachen iedere keer als ik toeristen zo bezig zie.  Dokkeren met volle koffers over de Brugse kasseien kan flink lastig zijn en de weg naar het hotel of de weg terug naar het station is meestal nog erg lang!  Makkelijk honderd euro of (veel) meer per nacht hebben ze er voor over gehad om te logeren in een Brugs hotel, maar op een taxi willen ze besparen!  Zelfs een ritje met De Lijn is hen plots te duur geworden.  Welaan, laat ze dan maar gerust verder dokkeren met hun zware koffers over onze gevreesde Brugse kasseien ...


  29-06-2007, 20:54 geschreven door Bruggeblog  
  28-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.taalfout
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Tot mijn grote verbazing was er vanavond, toen ik de Markt passeerde, avondmarkt.  Lang heb ik er niet vertoefd, maar toch lang genoeg om er deze taalfout te ontdekken.  We zijn het ondertussen al gewoon geworden dat handelaars hun zaak een Franstalige of Engelstalige benaming meegeven.  Mooi is het nog altijd niet, en zal het ook nooit zijn, want we verloochenen op die manier onze fantastische eigenheid.  Onze Nederlandse, Vlaamse, ja zelfs Brugse taal is mooi, rijk, gevarieerd en sappig genoeg om een onuitputtelijke reeks aan prachtige opschriften te genereren.  Als handelaars, zoals deze marktkramer, dan ook nog hun Franse of Engelse tekst(-en) doorspekken met taalfouten, tsja, dan wordt het helemaal potsierlijk!


  28-06-2007, 21:46 geschreven door Bruggeblog  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.van Flater
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is er eentje van Flater, die u zeker moet zien.  Het heldere blauw vooraan, daarachter de goudkleurige rimpelingen, en dan daar tussenin vier kraakwitte zwanen.  't Is het Brugge van de postkaarten!


  28-06-2007, 21:26 geschreven door Bruggeblog  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 188
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier alweer een nieuwe fotovraag nadat Lieven Dehaene de vorige als eerste oploste.  En ja, ik weet het, ik heb het u met deze eerste foto erg moeilijk gemaakt.  Maar zoals altijd wordt ook deze plaats in Brugge (in 't centrum!!) foto na foto steeds duidelijker zichtbaar en op die manier telkens beter herkenbaar.  't Blijft ook een quiz h!  Toch wil ik met plezier verrast worden door iemand, een 'crack' die nu al deze plek kan thuiswijzen.


  28-06-2007, 21:20 geschreven door Bruggeblog  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Justitiehuis anno 2007 (6de en laatste)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Roland Rotsaert had gisteren gelijk.  Waar ik provinciaal archief schreef bedoelde ik natuurlijk het Rijksarchief in Brugge dat sinds 1912 gehuisvest is in Poortersloge in de Academiestraat maar daar gewoonweg niet de ruimte krijgt die het verdient maar als het even meezit binnen enkele jaren een nieuw en veel groter onderkomen krijgt in een hoofdzakelijk nieuw gebouw langs de Potterierei maar dat voornamelijk bereikbaar zal zijn via de Langestraat.  Dat hele project, het nieuwe Rijksarchief en het nieuwe Justitiehuis, samen het project 'De Predikheren' genaamd, wordt voor onze stad de meest prestigieuze realisatie sinds Brugge 2002, Culturele Hoofdstad van Europa.  Toch blijft het - in tegenstelling tot die hele heisa rond Brugge 2002 - in de media opvallend stil in verband met dit bijzondere project.
  Wat we zien op deze foto is een gang met bureau's op de eerste verdieping van wat het nieuwe Justitiehuis zal worden.  't Is een momentopname natuurlijk want alles is nog lang niet afgewerkt.


  28-06-2007, 21:13 geschreven door Bruggeblog  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.van Martine
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanuit haar atelier in het Guido Gezellekwartier zag Martine gisterenmorgen vroeg dit beeld van Brugge.  Prachtig dat contrast van de donkere, dreigende wolken met dat straaltje zon dat uitgerekend de toren bescheen!


  28-06-2007, 21:11 geschreven door Bruggeblog  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 187 - de oplossing
  Klik op de afbeelding om de link te volgen En deze keer hebben we een totaal nieuwe winnaar: Lieven Dehaene.  Hij wist uiteindelijk, na vier foto's, als eerste deze plaats te situeren.  Dit is een soort vroegere poortingang met een jaarinscriptie (1767).  Deze poort leunt (op deze foto aan de rechterzijde) aan tegen een gebouw dat bekend staat als Noordstraat 12 en dat nu enkel nog gebruikt wordt als garage.  Aan de andere kant van die poortingang bevindt zich een recenter gebouwd huisje dat dienst doet als electriciteitscentrale.  Daarachter bevindt zich een parkeerterrein.  Wat was deze poort vroeger?  Een vroegere toegang tot het domein van de Bogardenschool?  Wie kan het ons vertellen?
  Wat ik wel kan vertellen is dat een gerenommeerde routeplanner die op straatniveau werkt, namelijk Route 66, tot verleden jaar nog altijd geen weet had van dit paaltje in het midden van de weg dat hier nochtans al geruime tijd staat, namelijk sinds die spectaculaire invoering van het nieuwe verkeersplan voor de Brugse binnenstad waarbij veel straten plots eenrichtingsstraten werden.  Route 66 berekent de korste weg voor automobilisten die bijvoorbeeld van Oostmeers tot de Sulferbergstraat willen rijden een weg voor via Zonnekemeers, het Walplein, de Noordstraat, (dit paaltje!!!), het parkeerterrein en dan de Sulferbergstraat in.  Weer eens de moraal: geloof naast digitale stratenatlassen ook de digitale routeplanners nog altijd niet voor de volle 100 procent.  Ze kunnen u soms aardig misleiden.


  28-06-2007, 20:49 geschreven door Bruggeblog  
  27-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Justitiehuis anno 2007 (5)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanuit wat het nieuwe justitiehuis wordt zien we het noordelijke deel van de vroegere pandgang van het dominicanenklooster en het gebouw dat voor het laatst door het Rode Kruis gebruikt werd en daarvoor (meer bepaald van 1914 tot aan WO II) zelfs dienst deed als hotel, het Grand Hotel Verriest.  Prachtige foto's drvan vindt u op http://www.beeldbankbrugge.be.  Om die te zien hoeft u er gewoon bij 'zoeken' het woord 'Verriest' in te tikken.
  Eenmaal de werken aan het justitiehuis afgerond zijn, zal men ook dat gebouw aanpakken en het als tentoonstellingsruimte maken van het nieuwe provinciaal archief.  Dat provinciale archief zelf zou ondergebracht worden in een totaal nieuw gebouw dat er hoofdzakelijk komt op de koer langs de Predikherenrei waar de rijkswacht tot een tiental jaar geleden zijn wagenpark neerpootte. 


  27-06-2007, 22:43 geschreven door Bruggeblog  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Justitiehuis anno 2007 (4)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het oudste overblijfsel van het klooster van de dominicanen oftewel predikheren is uiteraard beneden te vinden: de pandgang met de prachtige gewelven.  Door de eeuwen heen is dit gebouw uiteraard verschillende keren aangepast geweest aan de toenmalige noden.  De laatste bestemming die het totnogtoe kreeg was als hoofdkantoor met bureau's van de rijkswacht.  Binnenkort zullen op deze plaats de bureau's van het justitiehuis verschijnen.  Onder de dakpannen zullen twee grote zolders zijn die vermoedelijk als opslag- en archiefruimte zullen dienst doen.  Dit is er een van.


  27-06-2007, 22:20 geschreven door Bruggeblog  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Justitiehuis anno 2007 (3)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Als u niet voor de hand liggende foto's van Brugge wilt zien, dan bent u bij Bruggeblog regelmatig aan het goeie adres.  Slechts weinigen hebben dit uitzicht op dit hoekje van onze stad al ooit eens in levende lijve kunnen bewonderen.


  27-06-2007, 21:57 geschreven door Bruggeblog  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Justitiehuis anno 2007 (3)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen We werpen nog een blik op de voorlopig nog verwilderde binnentuin van wat binnenkort het justitiehuis wordt.  In de achtergrond zien we de Sint-Walburgakerk en daarvoor links het appartementsgebouw op de plaats waar vroeger de imposante Predikherenkerk stond.  Die kerk reikte vroeger van aan de Predikherenrei tot aan de Langestraat, en van die Langestraat kunnen we op deze foto in het midden en meer naar rechts enkele daken zien.


  27-06-2007, 21:50 geschreven door Bruggeblog  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Justitiehuis anno 2007 (2)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Justitiehuizen bestaan nog niet zo erg lang en daarom weten nog veel te weinig mensen van hun bestaan af. Ze zijn er gekomen na het duidelijke signaal vanuit de bevolking naar de justitie toe tijdens de zogenaamde 'witte mars'.  Een  goede uitleg van wat justitiehuizen nu eigenlijk zijn, voor wie ze bestemd zijn en waar u ze kunt vinden, treft u aan op deze pagina's van een advocatenkantoor.
  Het Brugse justitiehuis bevindt zich momenteel op de Predikherenrei 4, maar wanneer de werken aan dit voormalige kloostergebouw van de Predikheren definitief voltooid zijn, dan verhuist alles naar hier, naar de Predikherenrei 3.  Zoals u zien kunt is de binnentuin voorlopig nog n wildernis, maar de bedoeling is om hier een prachtig kruidentuintje van te maken.  Elk klooster had vroeger een kruidentuin en op deze plek wil men in dat verband de draad weer oppikken.  Alleen vrees ik dat u hier nooit meer monniken zult aantreffen om het tuintje te onderhouden.  Die zult u er eventueel zelf moeten bij fantaseren.


  27-06-2007, 21:35 geschreven door Bruggeblog  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 187 (deel 4)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vreemd.  De afgelopen dag had ik op zijn minst een aha-erlebnis verwacht bij enkelen van de Bruggebloglezers, maar dat is eigenaardig genoeg niet gebeurd.  Dan zal het nu wel moeten, want dit is de allerlaatste foto in verband met deze quizvraag.  Of er na het publiceren van deze foto reacties komen of niet, morgen krijgt u in alle geval hier op deze webstek de oplossing te zien.   Awel, waar in het centrum van Brugge stond ik toen ik dit fotografeerde?


  27-06-2007, 21:15 geschreven door Bruggeblog  
  26-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.om van te snoepen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Zucchero is een Italiaanse zanger.  Maar sinds een tijdje is Zucchero ook een winkel in Brugge waar snoepgoed gemaakt en verkocht wordt.   Vooral het proces van het maken wordt in deze winkel geaccentueerd en het laat zich uiteraard raden dat dit kleine winkeltje in Brugges gouden driehoek voortdurend door groepen bestormd wordt.  Wie er niet in kan, die staat helaas hunkerend voor het venster te gapen.


  26-06-2007, 21:13 geschreven door Bruggeblog  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 187 (deel 3)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Hopelijk brengt deze derde foto van een plek in hartje Brugge verheldering.  Waar is dit te zien?


  26-06-2007, 20:58 geschreven door Bruggeblog  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een welgemeende groet
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Een welgemeende avondse groet vanuit dit beschutte plekje in Brugge.  Terwijl Engeland overstroomt, terwijl Griekenland bakt, houdt Brugge het bij een bescheiden maarts of aprils weertje zonder veel erg.  Europa staat momenteel, eind juni 2007, blijkbaar helemaal op zijn kop, en hiermee bedoel ik niks politieks.  't Heeft allemaal met onze aarde en ons uiterst grillige weer van de laatste tijd te maken.


  26-06-2007, 20:55 geschreven door Bruggeblog  
  25-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feest in 't park
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Een tip van Bruggeblog voor u: komende zaterdag (30 juni 2007) is er opnieuw "Feest in 't Park".  Met dat park wordt natuurlijk het Minnewaterpark bedoeld.  Een week later gaat op diezelfde plek het Cactusfestival door, maar daar moet men jaar na jaar meer en meer voor betalen, terwijl "Feest in 't Park" eigenlijk veel gezelliger is en de inkom is er bovendien gratis!  Als u dan ook nog weet dat dit feest in de eerste plaats een familiaal en een multicultureel feest is en dat men zich 's namiddags heel sterk tot de jeugd richt, dan kunt u vanaf nu samen met mij niks anders doen dan stilletjes hopen dat we komende zaterdag eindelijk wat beter weer krijgen dan wat we nu al een tijdje voorgeschoteld krijgen opdat dit feest in 't park dit jaar niet figuurlijk in 't water valt. Het zou echt zonde zijn.


  25-06-2007, 21:42 geschreven door Bruggeblog  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 187 (deel 2)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Nog maar eens diezelfde plek in Brugge.  Waar is dit te zien?


  25-06-2007, 21:19 geschreven door Bruggeblog  
  Foto
  I have been standing where everybody has stood, opposite the Great Belfry Tower of Bruges, and thinking, as every one has thought, that it is built in defiance of all decencies of architecture. Gilbert Keith CHESTERTON
  Blog als favoriet !
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Bruggeblogs ABSOLUTE favorieten
 • Moon Art Gallery
 • Bruggelingen buiten Brugge
 • Bruggelin(k)
 • veel meer dan een weerstation!
 • Justine Henin
 • Flanders Inside
 • Willekeurig SeniorenNet Blogs
  sita
  blog.seniorennet.be/sita
  Archief per week
 • 06/04-12/04 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 03/04-09/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006

  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!