Bruggeblog
een blik op het Brugge van nu
Foto
Wie ik ben?
... Speelt geen enkele rol.
Mijn naam?
... misschien de Brugschen Stroatendwil?


Na een half jaar ziekte werd ik in 2005 op het werk bedankt voor bewezen diensten en prompt op pensioen gesteld.  Als 47-jarige zo uitgerangeerd worden uit deze jachtige en niets ontziende maatschappij komt hard aan.  Ondertussen heb ik me herpakt en  voortaan blog ik als een oudje hier op www.seniorennet.be met slechts één onderwerp: BRUGGE!

Inhoud blog
  • Heras
  • over slapende rekeningen en slapende blogs
  • Lopen-op-de-Vesten
  • de Gentpoortvesten
  • Sparco
  • Een zalig kerstfeest
  • baggerwerken
  • quizvraag 184 (deel 2)
  • oeps ...
  • quizvraag 184
  • Kersenboomstraat
  • vier luchtroosters
  • quizvraag 183 - de oplossing
  • Rainer Maria Rilke in Brugge
  • madeliefjesvelden
    Zoeken in blog

    26-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 179 (deel 3)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De nieuwste quizvraag, deel drie.  Dit is (net zoals alle 178 voorafgaande plekken) te zien in het centrum van Brugge.  Waar?


    26-04-2008, 21:28 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hartelijk gelachen vandaag
    ... al was het eigenlijk maar groen omdat dit voorval weer maar eens blootlegt hoe krom taalgebruik van een enkeling zomaar door nagenoeg alle media klakkeloos overgenomen wordt en op die manier een eigen leven gaat leiden.
    Voor deze zeldzame keer heb ik het dus niet over Brugge, zijn bewoners of zijn huizen.  Maar de aandachtige lezer van Bruggeblog heeft ondertussen al begrepen dat naast Brugge, atletiek en Justine Henin ook het correct gebruik van de Nederlandse taal een van mijn stokpaardjes is en daarom wil ik dit toch even kwijt.    Waarover gaat het nu?  Wel, de laatste dagen dook overal een mededeling op i.v.m. een peperduur etentje dat in september in Frankrijk zal doorgaan.  Het valt o.a te lezen
    hier, hier en hier.
    Vooral het zinnetje "Zestien gerenommeerde Michelinchefs serveren aan 60 exclusieve genodigden het neusje van de zalmgastronomie." doet mijn wenkbrauwen fronsen.  Even verderop lees ik in sommige van die artikels dat er "16 gangen zullen voorgeschoteld worden".  Allemààl met zalm, dat kan toch niet?  Het meest vreemde is dat zelfs onze 'good old' VRT-nieuwsdienst, die toch alom bekend staat als taalkundig correct (denk maar eens aan hun taalcharter!), zich op deze fout laat betrappen.  Lees maar,  er staat wat er staat, en ook op deze teletekstpagina van onze openbare omroep.
    Enige nuchterheid valt er gelukkig nog te bekennen bij onze noorderburen.  Ofwel publiceren ze het grappige zinnetje met het woord zalmgastronomie tussen aanhalingstekens, wat dus duiden kan op enige vorm van ironie waardoor de zin eventueel nog stand kan houden.  Ofwel schrapt men het zinnetje compleet, en dat is volgens mij nog de veiligste oplossing.
    O ja: ik heb mijn notitieboekje vanmorgen teruggevonden en zo kan ik straks helemaal geen excuus meer voorleggen om niet verder te bloggen over het Brugge van Mieltje Pauwels' jeugd, tenzij, ... tenzij ik het in de tussentijd opnieuw kwijtspeel.  Kom terug Fifi, kom hier zeg ik, kom hier Fifi met dat boekje!
    Voor alle duidelijkheid: Fifi is onze 'kwispelturige' hond)


    26-04-2008, 20:24 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.op stap met Mieltje (deel 6)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  Eigenlijk is er niks nieuws onder de zon.  Verhalen en legendes van vroeger duiken nu nog altijd op, maar dan in een modernere vorm.  Kijk maar eens naar de telenovelle 'Sara' op VTM.  Een lelijk eendje wordt gepest, verafschuwd, maar overwint alles en wordt een mooie prinses en trouwt uiteindelijk met haar prins.  Met natuurlijk veel nuances erin komt dit eigenlijk op hetzelfde neer als deze legende van 'Annaatje van 't Putje'.  Mieltje noemt haar 'Annaatje de beddenpisser', maar op de eenvoudige vraag waarom hij haar precies 'beddenpisser' noemt weet hij geen duidelijk antwoord.  Veel van wat Mieltje vertelt speelt zich namelijk af in zijn jeugd en dikwijls weet hij zelf niet meer waar hij alles vandaan gehaald heeft.  Laat ons het erop houden dat dat predicaat 'beddenpisser' een volkse benaming was, net zoals iedereen vroeger een bijnaam had.


    26-04-2008, 00:00 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.op stap met Mieltje (deel 5)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen   Hier was Mieltje natuurlijk niet bij, maar ik ben er van overtuigd dat hij met zijn 89 lentes vandaag graag in de helikopter had gestapt om vanuit de lucht de wijk te zien waar hij geboren is.  We herkennen heel duidelijk de twee molens op de Kruisvest, de Rolweg, de Carmersstraat, enzovoort ...

    foto: Weathercam


    26-04-2008, 00:00 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.op stap met Mieltje (deel 4)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  Op de vorige foto kunt u zien dat Mieltje Pauwels wees naar dit gedeelte van het Engels klooster waar onze beroemde priester-dichter Guido Gezelle overleden is.  Hij overleed heel waarschijnlijk in deze kamer waarvan vandaag de rolluiken neergelaten zijn.


    26-04-2008, 00:00 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.op stap met Mieltje (deel 3)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Mieltje is geboren op 22 december 1918 in deze Carmersstraat. Centraal gelegen in de straat, en ook een der meest merkwaardige herkenningspunten ervan, is natuurlijk dit Engels klooster.  Volgens Mieltje kwamen in zijn jeugd hier Engelsen op verlof.  Ze kwamen toe per koets en de jongeren van de wijk schreeuwden hen iets toe als "sirs, sous" waarna die Engelsen voor hen centen op de grond wierpen.  Recht tegenover dit klooster woonde in die tijd Mieltjes nonkel Leon.  Nonkel Leon was lantaarnaansteker van beroep.  Daarvoor moest hij elke ochtend vroeg op om vanaf 6 uur 's ochtends overal de gaslantaarns in de stad te doven.  's Avonds laat was het dan weer nonkel Leons werk om die gaslantaarns aan te steken.


    26-04-2008, 00:00 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanuit de lucht ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  Dit wordt genieten.  Ons Brugge, gezien vanuit de lucht, exact zoals het vandaag was: effenaf prachtig!  Dat dit een heel actuele foto is kunt u o.a. afleiden uit de aanwezigheid van de Meifoor op 't Zand waarbij u bijna kraam voor kraam van bovenaf herkennen kunt.  En jaah, ze staan precies opgesteld zoals ze er dit jaar bij staan!  Let eventjes op als u doorklikt naar de grotere foto.  Omdat dit zo uniek is heb ik niks willen afdoen aan de kwaliteit en dus kan het voor niet-breedbandsurfers een tijdje duren vooraleer de foto in al zijn glorie gedownload en bekeken kan worden.

    Deze foto kwam tot stand dankzij Weathercam en Jeugdherberg Herdersbrug.


    26-04-2008, 00:00 geschreven door Bruggeblog  
    25-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.op stap met Mieltje (deel 2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een ongeluk komt zelden alleen.  Deze week was ik al anderhalve dag afgesloten van de buitenwereld en nu blijkt tot overmaat van ramp mijn boekje met notities zoekgeraakt te zijn.  Het boekje waarin ik zo goed en zo kwaad als kon Mieltje Pauwels waterval van uitleg over het Brugge uit zijn jeugd neergepend heb.  Geen nood: morgen bij klaarlichte dag vind ik mijn notitieboekje heel zeker terug, maar voorlopig blijft het bij een stuntelig 'tasten in het duister'.  Waar ligt dat verdomde boekje nu toch?
    Gelukkig was ook Carlos mee en ook hij heeft notities genomen, dus hij kan eventueel bijsturen waar ik Mieltjes woorden verkeerd geïnterpreteerd heb.
    Hier gaan we dan.  Mieltje groeide lang geleden op in deze buurt, meer bepaald in de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw.  Hij groeide op in de Carmersstraat, de toen uiterst beruchte wijk van de Verloren Hoek.


    25-04-2008, 22:39 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 179 (deel 2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het bleef opvallend stil.  Voorlopig antwoordde niemand.  Daarom deze tweede foto.  Herkent u nu de plek in het centrum van Brugge?


    25-04-2008, 22:20 geschreven door Bruggeblog  
    24-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.op stap met Mieltje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is Mieltje Pauwels.  Eind dit jaar wordt hij er 90.  Mieltje heeft meer medailles op wereldkampioenschappen verzameld dan wie ter wereld ook.  Mieltje is dan ook een atleet van het puurste kaliber en sinds zijn 'jongste' veteranentijd komt hij nagenoeg elk jaar van elk internationaal kampioenschap met minstens enkele medailles terug naar huis.  Hij is gewoonweg een fenomeen, maar helaas nog altijd niet goed gekend.  Want mensen willlen records zien.  Een marathon in 2 uur en 5 minuten.  Een polsstokspringer die over zes meter gaat.  Een honderd meter in minder dan 10 seconden.  Daarvoor moet je natuurlijk niet bij onze Emiel zijn.  Maar wat die man gedurende zijn meer dan 70-jarige atletiekcarriere gepresteerd heeft kan gerust naast al deze prestaties staan. 
    Maar laat ons het deze keer niet hebben over atletiek.  Laat ons het hebben over Brugge en de wijk waarin Mieltje 80, 90 jaar geleden in opgroeide.  Het is de wijk van de Carmersstraat en Rolweg.  Meer daarover vanaf morgen op Bruggeblog.


    24-04-2008, 23:16 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t koor van de Verloren Hoek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In Brugge valt er eigenlijk altijd iets te beleven, soms zelfs heel op het onverwachts.  Zo was ik gisteren toevallig verdwaald geraakt ergens ter hoogte van de Verloren Hoek toen ik dit tafereel aanschouwen mocht.  Eerst begreep ik er niet al te veel van, maar pas na navraag bij de drie personen in 't wit in kwestie, bleek dat dit een algemene repetitie was voor hun oproep aan alle bewoners van deze wijk om geheel vrijblijvend en gratis lid te worden van hun koor.  Hun koor dat als motto heeft: "Hij die geen liedje zingen kan moet er maar eentje fluiten".  Dit mag echt niet als grap beschouwd worden, want de bedoeling is om met dit koor van "Verloren Hoekers" op het komende Airbagfestival helemaal op te vallen door het meerstemmig 'schufelen', het fluiten dus in koor.


    24-04-2008, 22:09 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 179
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voilà, hier is de nieuwe fotovraag.  Waar in het centrum van Brugge is dit te zien?  Iedereen die zich geroepen voelt mag meespelen (of meegokken).  Er is helemaal geen prijs mee te winnen maar er is tenminste toch voor u de eer weggelegd om voor de rest van uw leven als Bruggekenner door het leven te gaan.  Per gepubliceerde foto dient u graag één antwoord in en daarna niet meer, dit om alles tenminste eerlijk te doen verlopen.  En is er niemand die het antwoord na één foto vindt, dan krijgt u er nadien een tweede te zien die de plek iets meer onthullen moet.  Is er ook dan nog altijd niemand die de plek herkent, dan volgt er een derde foto, daarna eventueel nog een vierde, enz... tot er eindelijk iemand als eerste het juiste antwoord geeft en als winnaar uitgeroepen wordt.  Heeft iedereen de spelregels gesnapt of gesnopen?  Welaan dan: waar in het hartje van Brugge kunt u als u even niet oplet over dit ding struikelen?


    24-04-2008, 21:39 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 178 - de oplossing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen U zat er natuurlijk al op te wachten, op de oplossing van quizvraag 178.  Willy gaf het bij foto nummer drie al aan dat we zoeken moesten bij het Oud Sint-Jan, maar de exacte plek die ik toonde was niet te vinden in de Mariastraat, ook niet in de Oostmeers, maar wel hier in Zonnekemeers.  Het is een feit dat zowel Marnix als Willy de eersten waren die wisten waar precies we zoeken moesten, maar toch is het Marnix die hier als winnaar uit de bus komt door het vermelden van Oostmeers.  Dit gebouw links wordt inderdaad als opleidingscentrum voor verpleegkundigen gebruikt maar was vroeger onderdeel van het Oud Sint-Jan.  Vandaar die wandtegel met het lam en het kruis.


    24-04-2008, 21:26 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.van de wereld afgesloten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Door zware werken in de Sulferbergstraat ben ik anderhalve dag van de wereld afgesloten geweest.  Allez, kom, tenminste toch op het gebied van internet en telefoon.  Ondertussen heb ik gelukkig wel verder kunnen werken aan dingetjes over Brugge die u heel zeker zullen interesseren.  En ... alles werd vanmiddag door een hersteller van Telenet (een boom van een vent; hij kon nauwelijks door ons deurgat) vakkundig en in de kortste keren opgelost.  'k Denk niet dat hij twee minuten binnen geweest is. Vanaf nu kan Bruggeblog gelukkig weer maar eens en zonder de minste schroom 't wereldwijde net gaan bevuilen met prullendingetjes over de stad Brugge!


    24-04-2008, 21:13 geschreven door Bruggeblog  
    22-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de klokken naar Rome ...
    Net zoals de klokken naar Rome gaan net voor Pasen, zo ook gaan de beelden van de Heilige Bloedbasiliek naar een vreemd oord om uiteindelijk pas vlak voor de Heilig Bloedprocessie opnieuw te verschijnen.  Omdat ikzelf deze foto's niet gemaakt heb mag ik zonder schroom verklaren dat dit een fantastische fotoreeks is.  Let vooral op die jonge werkman die de Christusfiguur verhuist: effenaf subliem.

    foto's Martine Verhaeghe










    22-04-2008, 22:08 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.terrasjes doen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Druk, druk, druk was het afgelopen zondagnamiddag.  Overal waar er terrasjes waren, waren die overvol.  Iedereen wou blijkbaar eens volop genieten van die eerste echte weldadige zonnestralen, en dan ook het liefst met een drankje of snackje bij de hand.


    22-04-2008, 21:41 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.straattafereel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Heel leuk om te zien was dit straattafereel.  Profiterend van de gedurende enkele uren verkeersvrije Langestraat sleurde men stoelen en tafel de Essenboomstraat op om gezellig met elkaar van het weer en de eindelijk eens verkeersvrije straat te genieten.  Dit beeld doet terugdenken aan de nostalgisch aandoende zwartwitte foto's van honderd jaar en meer geleden toen de 'man en vrouw van de straat' in Brugge  het gewoon was om te leven en te werken voor hun huis.  Dat het toen uit pure noodzaak was is nogal logisch want wat wilt u als men soms met zijn vijftienen hele regendagen lang in zo'n benepen huisje opgesloten zat?   Tegenwoordig zijn de motieven voor dit straattafereel enigszins anders.  Men is maar al te blij dat koning auto het in onze straten, al was het maar voor een uurtje, eens niet voor het zeggen heeft!


    22-04-2008, 21:37 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eerste braderie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Afgelopen zondag was er ook de eerste braderie in de Langestraat-Hoogstraat met een uitloper naar het Bilkske toe.  Klagen over het weer kon natuurlijk niemand, want geleidelijk aan verdwenen zondagnamiddag alle jassen bij zelfs de meest kouwelijke braderieslenteraars .  Let er bovendien eens op hoe we eigenlijk allemaal kuddedieren zijn.  Het merendeel van ons is rechts (-handig, voetig, of eventueel van strekking); welnu, iedereen loopt dan ook de straat op en af langs de rechtse kant.  Omdat ikzelf eigenlijk een links persoon ben (toch zeker wat handelen van handen en voeten betreft) liep ik de braderie verleden jaar onbewust langs de linkerkant op en af.  Sedertdien doe ik dat dus nooit meer want mijn tocht duurde dubbel zo lang dan normaal.
    De moraal: "worden wij niet allemaal onbewust geconditioneerd en worden mensen die vanuit ingesteldheid tegen stroom in werken op den duur niet zodanig platgeslagen dat ook zij hetzelfde pad volgen dat de massa volgt?"


    22-04-2008, 21:20 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aangenaam weer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ... kregen we de laatste dagen, en als het met zo'n weer bovendien weekend is wil de weekdaags murwgewerkte mens zich uiteraard eens extra ontspannen.  Door bijvoorbeeld een rondje Vesten te wandelen of te fietsen.  Bemerk aan de overkant (de kant van de ringweg) de werkeloos staande trucks met daar tussenin de gewone wagens.  Dit kan gewoonweg niet anders dan een zondag geweest zijn.  Afgelopen zondag!!!


    22-04-2008, 21:07 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaterdagmarkt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Als u trouw afstemt op Bruggeblog, dan weet u dat ik graag foto's plaats die uniek zijn, uniek in hun soort omdat de situatie zich normaal gezien niet of nauwelijks voordoet.  Deze keer heb ik het over de zaterdagmarkt op 't Zand.  Omdat de 'mei'-foor momenteel dat plein dat momenteel 't Zand genoemd wordt ingepalmd heeft, heeft als gevolg dat de wekelijkse zaterdagmarkt noodgedwongen uitwijken.  Naar hier bijvoorbeeld.  Op een zaterdagochtend heel vroeg kan dit bijgevolg dit bevreemdende beeld opleveren.  Gewone marktkramers die zich met hun kramen nestelen tussen de kramen van de foorkramers in.


    22-04-2008, 20:59 geschreven door Bruggeblog  
    Foto
    I have been standing where everybody has stood, opposite the Great Belfry Tower of Bruges, and thinking, as every one has thought, that it is built in defiance of all decencies of architecture. Gilbert Keith CHESTERTON
    Blog als favoriet !
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bruggeblogs ABSOLUTE favorieten
  • Moon Art Gallery
  • Bruggelingen buiten Brugge
  • Bruggelin(k)
  • veel meer dan een weerstation!
  • Justine Henin
  • Flanders Inside
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    susutje
    blog.seniorennet.be/susutje
    Archief per week
  • 06/04-12/04 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!