300 g bloem 3 eieren 500 ml zonnebloemolie 200 g kipfilet, fijngesneden 500 g reuzengarnalen (zak 500 g, diepvries), ontdooid 1 blikje bamboescheuten (225 g), uitgelekt 3 tenen knoflook, fijngesneden 1 prei, gewassen en in halve ringen 3 el ketjap manis 2 takjes selderij, fijngesneden 1 bakje taugé (125 g)
Bereiding Klop met een garde 500 ml water door de bloem.Klop de eieren en 1 mespunt zout erdoor. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak een zo dun mogelijk flensje. Bak er nog 11. Pel de garnalen, verwijder het darmkanaal en zijn de garnalen fijn. Snijd de bamboescheuten in heel dunne reepjes. Verhit 2 el olie in een wok en bak de knoflook 1 min. Voeg de kip en garnalen toe en roerbak 2 min. Bak de prei en ketjap 1 min. mee. Voeg de bamboe, selderij en taugé toe en roerbak nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout. Laat uitlekken. Schep 1½ el vulling op de onderkant van elk flensje. Laat 2 cm van de rand vrij. Vouw de zijkanten naar binnen. Rol strak op. Verhit de rest van de olie in een pan op 180ºC. Frituur telkens 2 loempia's 4-6 min. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Lekker met chilisaus.
ik wens je een gezellige en ontspannende week wensen we draaien de kalender al bijna op maart en dat geeft moed
Mijn kleinkinderen in Disneyland Parijs