500 g aardbeien ½ theelepel citroensap 1 eetlepel suiker 1 bakje mascarpone (250 g) 150 ml (vers geperst) sinaasappelsap 200 ml advocaat ½ roombotercake, in plakken handmixer hoge glazen schaal ca. 1½ liter
Bereiden
Houd enkele kleine aardbeien apart voor garnering. Verwijder van de rest de kroontjes en snijd ze in plakjes. Meng de plakjes aardbei met het citroensap en de suiker. Klop in een kom met de handmixer de mascarpone met de helft van het sinaasappelsap luchtig. Schep de advocaat erdoor. Bedek de bodem van de schaal met de helft van de plakken cake en druppel er wat van het resterende sinaasappelsap over.Verdeel de helft van de aardbeien over de cake. Schep hierop 1/3 van het advocaatmengsel. Leg hierop de resterende cake, resterende aardbeien en dek af met het resterende 2/3 deel van het advocaat-mascarponemengsel. Bewaar afgedekt in de koelkast. Neem de schaal 30 minuten voor gebruik uit de koelkast. Garneer de bovenkant met de achtergehouden aardbeien.