Clafoutis met rood fruit Nagerecht voor 4 personen
boter of olie om in te vetten 600 g gemengd rijp rood fruit zoals pruimen, frambozen, kersen en bramen 50 g bloem, gezeefd snuf zout 50 g poedersuiker + eetl. extra 1 zakje vanillesuiker 4 eieren 1 eidooier 500 ml melk
platte aardewerken ovenschaal
Bereiden Verwarm de oven voor op 175°C. vet de schaal in met water boter of olie. Haal pitten uit het fruit en verdeel de vruchten over de bodem van de schaal. Vermeng de bloem, zout en suikers in een kom. Klop de eieren en de eidooier met de melk los en giet dit al roerende bij het bloemmengsel tot een glad beslag. Giet dit over het fruit en schuif de vorm in de oven. Bak de clafoutis in circa 50 minuten gaar en lichtbruin. Laat afkoelen tot lauw, bestrooi eventueel met poedersuiker en serveer direct.
|