Aardappelgratin met tomaat en worst Hoofdgerecht voor 4 personen ca. 60 minuten
1 eetl. olie, margarine of boter 600 g vastkokende aardappels, geschild en in zeer dunne plakken 400 g rijpe trostomaten, in dunne plakken zout en versgemalen peper 1 eetl. gedroogde oregano 4 varkenssaucijsjes 150 ml kookroom 1 ei ovenschaal(tjes)
Bereiden Verwarm de oven voor op 175ºC. Vet de ovenschaal(tjes) royaal in met de olie of boter en verdeel de plakjes aardappel en tomaat gelijkmatig en dakpansgewijs over de schaal. Bestrooi tussendoor met zout, peper en oregano. Snijd het vel van de saucijzen in en verwijder het. Snijd het worstvlees in plakjes en verdeel dit over de aardappel-en tomaatplakjes.Klop de kookroom met het ei, een snuf zout en wat peper los en giet dit gelijkmatig over de schotel. Bak de gratin in circa 40 minuten gaar en bruin.
We zijn vandaag zondag 9 september.Het wordt vandaag terug een héél warme zondag met temperaturen die kunnen oplopen tot 28 graden.Ik zou zo zeggen geniet ervan want het zou ook wel eens het allerlaatste zomerweekend van dit jaar kunnen worden.Ik wens Jullie een met zon overgoten zondag toe met vele lieve en warme nazomersgroetjes vanwege Jos.
09-09-2012 om 13:03
geschreven door Jos Vande Ghinste