Warme citroenpunch met kruiden
1 citroen, schoongeboend 2 cm verse gember, in dunne plakjes 1 kaneelstokje 2 kruidnagels 2 zakjes Engelse thee ca. 50 g bruine kandij of rietsuiker
Snijd de gele schil dun van de citroen en pers de vrucht uit. Zeef het citroensap. Breng in een pan 1 liter water met het citroensap, de citroenschil, gember, het kaneelstokje en de kruidnagels aan de kook. Zet het vuur uit, leg de deksel op de pan en laat de kruiden 10 minuten trekken. Hang vervolgens de theezakjes in de pan en laat nog 5 minuten met de deksel op de pan trekken.Schep de kruiden en de theezakjes met een schuimspaan uit de pan. Breng de punch tot tegen de kook aan. Neem de pan van het vuur en los de kandij of rietsuiker in de punch op. Verdeel de cranberry's over 4 of 5 theeglazen en schenk de punch in de glazen. Serveer met een lepel om de cranberry's op te eten en eventueel nog wat extra kandij-rietsuiker voor wie een zoetere punch wil.
|