"Langedijker" koolschotel Langedijk is een plaatsje in Noord-Holland
4 personen, Bereidingstijd 20 minuten,
Ingrediënten
- 1 kg witte kool
- 1 pond gehakt
- 1 ui
- 2 tomaten
- 1 prei
- 1 mespunt zout
- vleugje peper
- 2 theelepels kerrie
- 1 teentje knoflook
- 150 gr kaas
- 400 gr aardappelpuree
Bereiden
De kool in 4 stukken snijden,stronk verwijderen.Wassen,daarna in fijne reepjes snijden.De kool ,prei en ui licht aanbakken in olie met de kerrie,knoflook,peper en zout daarbij toegevoegd.Het mag best wat pittig smaken.De vooraf aangemaakte gehakt bakt u kruimelig.De puree maakt u spuitklaar.In een vuurvaste schaal legt u,laag om laag,te beginnen met gehakt,de kool en de gehakt.De schotel maakt u af met een aardappelpuree-rand.De tomaat garneert u over het gerecht,waarna de geraspte kaas alles moet afdekken.De schotel plaatst u in een voorgewarmde oven van 200 graden.Na ca.20 minuten heeft u een overheerlijke koolschotel
|