Mascarpone gebak Gebak - 6 personen
Ingredienten
250 g boter (gesmolten om in te vetten) 250 g fijne kristalsuiker 4 grote eieren (losgeklopt) 1 tl vanille-extract 225 g zelfrijzend bakmeel 25 g maizena 1 tl bakpoeder
Voor erbij 300 g mascarpone 50 g fijne kristelsuiker enkele druppels vanille-extract 3-4 el frambozenjam poedersuiker (om te bestuiven)
Verhit de oven tot 180ºC. Bekleed een springvorm van 25 cm doorsnee met bakpapier en vet hem dun in met boter. Klop met een garde de boter en de suiker licht en luchtig en roer er rustig de eieren en de vanille door. Zeef het bakmeel met de maizena en het bakpoeder samen boven de botermassa en spatel alles met een garde luchtig doorelkaar. Giet dit in de voorbereide vorm en bak de cake in 20-25 min. gaar, hij moet terugveren als je op de bovenkant drukt.
Stort het gebak op een taartrooster en snijd het horizontaal in twee lagen. Klop de mascarpone met de suiker en vanille luchtig. Smeer de jam over de taartbodem uit en bedek hem met de mascarpone. Zet de bovenlaag erop, bestuif met poedersuiker en serveer.
Bron: Antonio Carluccio
|