Tarte Tatin met abrikozen en vanille Nagerecht voor 4 personen ca. 20 minuten
200 g gedroogde abrikozen 6 eetl. sinaasappelsap 4 eetl. suiker 1 vanillestokje, opgesneden of 1 zakje vanillesuiker 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
4 taartvormpjes of ovenvaste quichevormpjes, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven op 180°C. Wel de abrikozen in lauwwarm water. Verwarm het sinaasappelsap met de suiker en het vanillestokje circa 10 minuten zachtjes tot een siroop. Verwijder het vanilestokje. Giet de siroop in de vormpjes. Leg de abrikozen met de bolle kant naar beneden erop. Prik de deegplakjes in met een vork. Leg ze over de abrikozen en stop de zijkanten in de vormpjes.Bak de taartjes circa 10 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is. Keer de taartjes om. Lekker met een bolletje kaneel of walnotenijs.
|