Knapperige zalmbroodjes ontbijt-lunchgerecht-4 personen
5 plakjes romboterbladerdeeg, ontdooid 100 g verse roomkaas 2 bosuitjes, in dunne ringetjes ½ gele paprika, heel fijngesneden 200 g gerookte zalm bakplaat met bakpapier bekleed
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de plakjes bladerdeeg in een rij naast elkaar en laat de plakjes elkaar 1 cm overlappen. Druk de naden goed dicht. Bestrijk het bladerdeeg met de verse roomkaas, maar laat aan de korte kanten elk 2 cm vrij. Strooi de uiringetjes en de paprikablokjes over de roomkaas en bedek alles met plakjes zalm. Rol het bladerdeeg losjes op tot een dikke rol, begin aan een korte kant. Bevochtig het uiteinde met een beetje water en plak de rand op de deegrol vast. Snijd de deegrol met een groot glad mes met een zaagbeweging voorzichtig in 4 plakken en leg deze plat op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de zalmbroodjes in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Serveer de broodjes warm of lauwwarm.
|