Oma's broodschotel:
ovenschaal (22cm) met boter bestreken
2 eieren 50g suiker 1 theelepel kaneel 1 theelepel kardamom 1 mespuntje nootmuscaat 1 citroen, geraspte schil ervan ca 175g bruinbrood ( ca 6 sneden), zonder donkere korstjes, in kleine dobbelsteentjes gesneden. ca 175 g vulling ( rozijnen en/of krenten, sucade, oranjesnippers) 2 grote zure appelen 25 g boter weinig paneermeel
Oven voorverwarmen op 225 graden C In grote kom eieren, suiker, kruiden en citroenschil kloppen. Melk erdoor mengen. Dobbelsteentjes brood toevoegen, ei-melkmengsel 5 minuten gelegenheid geven om in brood te trekken, af en toe brood voorzichtig omscheppen. Rozijnen en appelstukjes erdoor mengen. Schaal vullen, aandrukken, royaal met gesmolten boter bestrijken en dun met paneermeel bestrooien. Schaal in voorverwarmde oven zetten tot gerecht gloeiend heet is en enigszins gekleurd is. (ca 15 minuten)
Gerecht koud of warm (niet heet) serveren, desgewenst bestrooid met poedersuiker. Koude vanillesaus smaakt er ook goed bij.
Eet smakelijk!!
|