Pesto kunt u zelf maken
Pesto is een van de beroemste Italiaanse sauzen.Het is een dikke, smeuïge saus van fijngewreven verse basilicumblaadjes, knoflook, pijnboompitjes, pecorino, extra vergine olijfolie en zout. De ingrediënten alleen al doen je het water in de mond lopen.Pesto wordt traditioneel als een saus bij een pasta geserveerd, maar het combineert ook uitstekend met koud vlees, gegrilde vis, soepen of salades ( met wat extra olie en een drupje citroensap). U kunt pesto kopen, maar als u aan verse basilicum kunt komen is het echt de moeite waard om uw eigen saus te maken.
Ingrediënten: 50 g basilicumblaadjes 1 teen knoflook 20 g pijnboompitjes grof zeezout 50 g versgeraspte pecorino 1 dl extra vergine olijfolie
Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en na een paar tellen heeft u een dikke, smeuïge, geurige pesto alla Genovese klaar voor gebruik. Hij is het lekkerst als u hem meteen gebruikt, maar onder een laagje olie is hij nog zeker een paar dagen te bewaren in de koelkast. Ook kunt u de overgebleven pesto invriezen in bakjes voor ijsklontjes.
Bron: Ads recepten
|