Benodigdheden 2 appels, geschild en in parten 300 g zelfrijzend bakmeel zout 1 tl bakpoeder 2½ tl kaneelpoeder 50 g donkere basterdsuiker 3 gemberbolletjes uitgelekt en fijngehakt 45 g hazelnoten, grof gehakt 1 scharrelei, losgeklopt 175 ml melk 60 g boter, gesmolten + extra om te bestrijken 1 el kristalsuiker 1-2 dl schenk-of hopjesstroop extra nodig: muffinvorm
Bereiding: Snijd 12 dunne partjes uit de appel en snijd de rest in stukjes. Zeef het bakmeel met een mespunt zout, het bakpoeder, 2 tl kaneelpoeder en de basterdsuiker. Spatel de appelstukjes, de gember, de hazelnoten, het ei, de melk en de boter erdoor. Verdeel het over de 12 ingevette holletjes van de muffinvorm, leg een appelpartje op elke muffin en strijk ze met extra boter. Meng de rest van de kaneelpoeder met de kristalsuiker en strooi het over de muffins. Bak ze in een voorverwarmde oven (200°C) in ±30 min. mooi bruin en gaar. Serveer met de stroop.
Eet smakelijk!!
Reacties op bericht (2)
18-04-2007
Hey Cates
Ik zal die muffins eens uitproberen hoor, nog een fijne dag
18-04-2007 om 16:40
geschreven door Femke
Vele talen als mensen in een zaal, maar muziektaal is de taal van ons allemaal.
Voor jou ook een prettige dag Cates.
Groetjes van Erwin
Untitled Document