Gegratineerde uiensoep met champignons
1 kg uien 4 eetlepels vloeibare margarine 3 eetlepels bloem 1 eetlepel gedroogde tijm 2 liter vleesbouillon 300 gr. champignons 1 groot stokbrood, in plakjes 150 g geraspte belegen kaas
Pel de uien en snipper ze grof. Verhit 3 eetlepels margarine in een soeppan, schep de uien erdoor en smoor ze afgedekt in 10 minuten gaar. Schep de bloem en tijm erdoor en bak de uien op hoog vuur al roerende bruin. Voeg de bouillon toe en breng de soep al roerende aan de kook. Laat de uiensoep 20 minuten zachtjes koken. Voeg zout en vers gemalen zwarte peper naar smaak toe.Bak de champignons in een koekenpan met 1 eetlepel margarine op hoog vuur al omscheppend bruin. Strooi er zout en peper over. Rooster 8 sneetjes brood in grillpan. Schep de uiensoep in ovenvaste kommen en leg de sneetjes brood erin. Verdeel de champignons en kaas erover. Schuif de kommen in de oven en laat de kaas in 5 minuten smelten en iets kleuren. Geef de rest van het stokbrood erbij.
|