Een heel gemakkelijk dessert op voorhand klaar te maken Voor 2 personen Bereidingstijd: 5 minuten Benodigheden: 250gr pruneaux d'Agen - 25cl Sauternes - 40gr poedersuiker - 1/3 kaneelstokje
Bereiding: In een kookpot met dikke bodem, de Sauternes samen met de suiker en het kaneelstokje laten koken. Bij het begin van het koken voeg je de pruimen toe, laten koken gedurende 5 minuten. In een glazen kom gieten, bedekken en laten trekken in de frigo gedurende 48 uur.
In Ste. Colombe wordt in het begin van het jaar de repas Savoyard ingericht. Dit wordt gedaan door een vereniging van mensen die oorspronkelijk van de Savoie zijn, maar nu hier wonen. Het zijn dus meestal Savoyards die aanwezig zijn + daarbij de burgemeester en enkele gemeenteraadsleden en wij ook daar we bevriend zijn met een gemeenteraadslid. Eerst worden er liederen uit de Savoie gezongen. Aperitief met versnaperingen, gevolgd door een grote charcuterie schotel en crudités met knapperig vers stokbrood. Bij het voorgerecht wordt er een rode en rosé wijn geschonken. En dan komt de hoofdschotel waar het eigenlijk allemaal om te doen is. De kaasfondue. Zo'n lekkere kaasfondue dat ze maken. Op basis van 3 kazen nl. de Abondance, de Beaufort en de Comté en witte wijn dit geserveerdmet stukjes brood en een witte Savoie wijn. Daarna de sla met walnoten, tussenin een eau-de-vie de prune(dat is een specialiteit van de Lot-et-Garonne)en bij het dessert een pracht van een crémant.