Inhoud blog
  • Varkenskoteletten met roquefort en pruimen
  • Escargots farcis à la périgourdine
  • Pruneaux au Sauternes
  • Le repas Savoyard
  • Salade van foie gras met peperkoek
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Colombientje
    de sud-ouest
    03-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pruneaux au Sauternes
    Een heel gemakkelijk dessert op voorhand klaar te maken
    Voor 2 personen
    Bereidingstijd: 5 minuten
    Benodigheden:
    250gr pruneaux d'Agen - 25cl Sauternes - 40gr poedersuiker - 1/3 kaneelstokje

    Bereiding:
    In een kookpot met dikke bodem, de Sauternes samen met de suiker en het kaneelstokje laten koken.
    Bij het begin van het koken voeg je de pruimen toe, laten koken gedurende 5 minuten.
    In een glazen kom gieten, bedekken en laten trekken in de frigo gedurende 48 uur.

    Wijn: Sauternes

    03-02-2006 om 21:08 geschreven door Colombine

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le repas Savoyard
    In Ste. Colombe wordt in het begin van het jaar de repas Savoyard ingericht.  Dit wordt gedaan door een vereniging van mensen die oorspronkelijk van de Savoie zijn, maar nu hier wonen.
    Het zijn dus meestal Savoyards die aanwezig zijn + daarbij de burgemeester en enkele gemeenteraadsleden en wij ook daar we bevriend zijn met een gemeenteraadslid.
    Eerst worden er liederen uit de Savoie gezongen.
    Aperitief met versnaperingen, gevolgd door een grote charcuterie schotel en crudités met knapperig vers stokbrood. Bij het voorgerecht wordt er een rode en rosé wijn geschonken.
    En dan komt de hoofdschotel waar het eigenlijk allemaal om te doen is.
    De kaasfondue.  Zo'n lekkere kaasfondue dat ze maken.  Op basis van 3 kazen nl.  de Abondance, de Beaufort en de Comté en witte wijn dit geserveerdmet stukjes brood en een witte Savoie wijn.
    Daarna de sla met walnoten,  tussenin een eau-de-vie de prune(dat is een specialiteit van de Lot-et-Garonne)en bij het dessert een pracht van een crémant.

    30-01-2006 om 20:41 geschreven door Colombine

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!