Inhoud blog
  • Varkenskoteletten met roquefort en pruimen
  • Escargots farcis à la périgourdine
  • Pruneaux au Sauternes
  • Le repas Savoyard
  • Salade van foie gras met peperkoek
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Colombientje
    de sud-ouest
    08-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenskoteletten met roquefort en pruimen
    Recept voor 6 personen

    Ingrediënten:
    6 varkenskoteletten - 250gr roquefort - 20 cl room - 1 handvol noten - 200 gr puimen - 2 eetlepels olie - 30gr boter - peper & zout

    Bereiding:
    De pruimen in een slakom leggen en overgieten met kokend water.  De noten grof hakken.  De roquefort verkruimelen.
    Olie & boter verwarmen in een grote pan.  De koteletten laten kleuren gedurende 10 à 12 minuten.
    Wanneer ze gebakken zijn, ze uit de pan halen en warm houden.
    De room, roquefort, de noten, peper & zout in de pan doen.  Alles op een hoog vuur laten inkoken en de bodem van de pan met een houten spatel los krabben.
    Voor het serveren het bord eerst napperen met de saus, daarop de kotelet en de goed uitgelekte pruimen.

    08-02-2006 om 18:22 geschreven door Colombine

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Escargots farcis à la périgourdine
    Hier in de streek wordt dit recept klaargemaakt met escargots die we zelf gaan zoeken.  En dit na zware regenvlagen, 's anderendaags komen de escargots te voorschijn.
    Ingrediënten:
    1 kg levende escargots petits gris - 100gr grof zout - 20 cl witte wijn - 10 cl azijn - 1 bouquet garni(peterselie, tijm & laurier)
    Voor de vulling: 300gr oudbakken brood - 50g geperste knoflook - 100gr spek - peper & zout

    In een grote gesloten kom, de escargots zuiveren met grof zout en dit gedurende 3 uur.
    Daarna ze verschillende keren wassen in koud water met azijn en daarna ze gedurende 5 minuten in kokend water onderdompelen.  Laten uitdruipen en het zwart gedeelte op het uiteinde van de escargot wegnemen.
    In een court-bouillon laat je de escargots samen met een bouquet garni koken en dit gedurende 2 uur.
    Intussen de oven voorverwarmen th. 5/6(150°/180°C).
    De farce(vulling) maken:  alle ingrediënten in een keukenrobot doen en fijn hakken.  Peper & zout toevoegen.
    De escargots terug in hun schelp steken samen met de vulling.  Alles in een aarden schotel plaatsen en de wijn erover gieten.
    Deze aarden schotel in de oven plaatsen en dit gedurenden 10 minuten.

    Dit gerecht kun je natuurlijk klaarmaken met escargots uit een doos(de schelpen apart).
    In dit wordt er veel tijd gespaard.

    08-02-2006 om 00:00 geschreven door Colombine

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!