Inhoud blog
  • Varkenskoteletten met roquefort en pruimen
  • Escargots farcis à la périgourdine
  • Pruneaux au Sauternes
  • Le repas Savoyard
  • Salade van foie gras met peperkoek
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Colombientje
    de sud-ouest
    23-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van foie gras met peperkoek
    Ingrediënten:
    200 gr foie gras mi-cuit - 1 snede peperkoek per persoon - 250 gr gemengde sla - 1 soeplepel sherryazijn - 3 soeplepels notenolie - zout en peper uit de molen

    De foie gras in fijne schijfjes snijden.  De sneden peperkoek lichtjes laten roosteren.
    De gemengde sla wassen en droogzwieren.  Deze op een ondiepe schotel schikken en besprenkelen met de vinaigrette.
    Hierop de met foie gras belegde sneetjes peperkoek schikken.  Een beetje peper uit de molen en opdienen.

    23-01-2006 om 15:19 geschreven door Colombine

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pruimen gevuld met foie gras
    Ingrediënten:
    armagnac (2/3 voor 1/3 hoeveelheid water) - 3 pruimen per persoon - verse foie gras - 25 cl room - peper & zout - 2 eendeborstfilets
    De hoeveelheden qua foie gras en pruimen pas je natuurlijk aan volgens het aantal personen

    Bereiding:
    Armagnac en water laten koken.  Je werpt er de pruimen in.  Je stopt het vuur.  De pan afdekken en de pruimen laten zwellen gedurende 2 uur.
    Daarna de pruimen ontpitten.
    De ontpitte pruimen vullen met de verse foie gras die gezouten en gepeperd is(per kg verse foie gras 12gr zout en 4gr peper).  Wanneer ze gevuld zijn steek je er een houten prikker in om ze dicht te houden.
    Bij het kookvocht de room toevoegen.  Dit laten koken en indikken op een laag vuur. Dit tot je een dikvloeibare room krijgt.
    Hierin doe je gevulde pruimen en alles samen nog een 7 à 8 minuten laten koken.
    Dit serveren met gebakken of gegrillde eendeborstfilets en overgieten met de saus.

    23-01-2006 om 15:04 geschreven door Colombine

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!