Ingrediënten: 200 gr foie gras mi-cuit - 1 snede peperkoek per persoon - 250 gr gemengde sla - 1 soeplepel sherryazijn - 3 soeplepels notenolie - zout en peper uit de molen
De foie gras in fijne schijfjes snijden. De sneden peperkoek lichtjes laten roosteren. De gemengde sla wassen en droogzwieren. Deze op een ondiepe schotel schikken en besprenkelen met de vinaigrette. Hierop de met foie gras belegde sneetjes peperkoek schikken. Een beetje peper uit de molen en opdienen.
Ingrediënten: armagnac (2/3 voor 1/3 hoeveelheid water) - 3 pruimen per persoon - verse foie gras - 25 cl room - peper & zout - 2 eendeborstfilets De hoeveelheden qua foie gras en pruimen pas je natuurlijk aan volgens het aantal personen
Bereiding: Armagnac en water laten koken. Je werpt er de pruimen in. Je stopt het vuur. De pan afdekken en de pruimen laten zwellen gedurende 2 uur. Daarna de pruimen ontpitten. De ontpitte pruimen vullen met de verse foie gras die gezouten en gepeperd is(per kg verse foie gras 12gr zout en 4gr peper). Wanneer ze gevuld zijn steek je er een houten prikker in om ze dicht te houden. Bij het kookvocht de room toevoegen. Dit laten koken en indikken op een laag vuur. Dit tot je een dikvloeibare room krijgt. Hierin doe je gevulde pruimen en alles samen nog een 7 à 8 minuten laten koken. Dit serveren met gebakken of gegrillde eendeborstfilets en overgieten met de saus.