Ingrediënten: armagnac (2/3 voor 1/3 hoeveelheid water) - 3 pruimen per persoon - verse foie gras - 25 cl room - peper & zout - 2 eendeborstfilets De hoeveelheden qua foie gras en pruimen pas je natuurlijk aan volgens het aantal personen
Bereiding: Armagnac en water laten koken. Je werpt er de pruimen in. Je stopt het vuur. De pan afdekken en de pruimen laten zwellen gedurende 2 uur. Daarna de pruimen ontpitten. De ontpitte pruimen vullen met de verse foie gras die gezouten en gepeperd is(per kg verse foie gras 12gr zout en 4gr peper). Wanneer ze gevuld zijn steek je er een houten prikker in om ze dicht te houden. Bij het kookvocht de room toevoegen. Dit laten koken en indikken op een laag vuur. Dit tot je een dikvloeibare room krijgt. Hierin doe je gevulde pruimen en alles samen nog een 7 à 8 minuten laten koken. Dit serveren met gebakken of gegrillde eendeborstfilets en overgieten met de saus.