Inhoud blog
  • Varkenskoteletten met roquefort en pruimen
  • Escargots farcis à la périgourdine
  • Pruneaux au Sauternes
  • Le repas Savoyard
  • Salade van foie gras met peperkoek
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Colombientje
    de sud-ouest
    14-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omelette aux aillettes
    Aillettes zijn de jonge scheuten van look waarvan het dikke gedeelte weggenomen is.

    Voorbereiding: 15 minuten
    Bereiding: 30 minuten
    Het is een gerecht voor 4 personen

    Benodigheden:
    6 eieren, 2 aardappelen, 4 aillettes, 1 klein beetje molsla, 1 bosje platte peterselie, eend of ganzevet, peper en zout
    Bereiding:
    De aardappelen schillen, wassen en afdrogen.  In kleine blokjes snijden.  De aillettes kuisen.  De peterselie en molsla wassen, drogen en grof snijden.
    1 grote soeplepel eendevet laten smelten in een grote pan.  De aardappelblokjes toevoegen en ze laten bakken op een licht vuur.  Af en toe roeren met een spatule.  Na 15 minuten, de aillettes grof gesneden toevoegen en de bereiding verderzetten op een zacht vuur gedurende 8 minuten.
    De eieren kloppen in een kom samen met de molsla & peterselie + peper & zout.  Dit alles gieten in de pan met de aardappelen.  Het vuur verlagen en alles zachtjes laten koken gedurende een 6 à 7 minuten tot de eieren klaar zijn.

    Een perfekt recept voor een vlugge maaltijd, gevolgd door een kaasschotel en een fruittaart.



    14-01-2006 om 21:35 geschreven door Colombine

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frespech
    Frespech is vooral gekend omdat het'musée de foie gras'zich daar bevindt.  Het is geïnstalleerd in de vroegere schuur van de boerderij Souleilles.
    De geschiedenis van de foie gras wordt beschreven van de Egyptenaren tot de Romeinen tot aan de rijk gevulde tafelen van de 19de eeuw, hoe dit uitzonderlijk gerecht ontstaan is en hoe dit in de loop van de eeuwen een lekkernij van de gastronomie geworden is.
    Tijdens het bezoek aan  het museum kunt u de verschillende bereidingen van foie gras proeven alsook de eendeborstfilets en de andere gastronomische gerechten die ze zelf bereiden.

    Het restaurant La Taulejada dat samen werkt met het museum, bevindt zich binnen de stadsmuren van Frespech.
    Over die oude stadsmuren heeft u een prachtig zicht op het landschap.
    Een kasteel in ruïne en een geklasseerd kerkje uit de 16de eeuw vervolledigen het dorp.

    13-01-2006 om 08:28 geschreven door Colombine

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!