Aillettes zijn de jonge scheuten van look waarvan het dikke gedeelte weggenomen is.
Voorbereiding: 15 minuten Bereiding: 30 minuten Het is een gerecht voor 4 personen
Benodigheden: 6 eieren, 2 aardappelen, 4 aillettes, 1 klein beetje molsla, 1 bosje platte peterselie, eend of ganzevet, peper en zout Bereiding: De aardappelen schillen, wassen en afdrogen. In kleine blokjes snijden. De aillettes kuisen. De peterselie en molsla wassen, drogen en grof snijden. 1 grote soeplepel eendevet laten smelten in een grote pan. De aardappelblokjes toevoegen en ze laten bakken op een licht vuur. Af en toe roeren met een spatule. Na 15 minuten, de aillettes grof gesneden toevoegen en de bereiding verderzetten op een zacht vuur gedurende 8 minuten. De eieren kloppen in een kom samen met de molsla & peterselie + peper & zout. Dit alles gieten in de pan met de aardappelen. Het vuur verlagen en alles zachtjes laten koken gedurende een 6 à 7 minuten tot de eieren klaar zijn.
Een perfekt recept voor een vlugge maaltijd, gevolgd door een kaasschotel en een fruittaart.
Frespech is vooral gekend omdat het'musée de foie gras'zich daar bevindt. Het is geïnstalleerd in de vroegere schuur van de boerderij Souleilles. De geschiedenis van de foie gras wordt beschreven van de Egyptenaren tot de Romeinen tot aan de rijk gevulde tafelen van de 19de eeuw, hoe dit uitzonderlijk gerecht ontstaan is en hoe dit in de loop van de eeuwen een lekkernij van de gastronomie geworden is. Tijdens het bezoek aan het museum kunt u de verschillende bereidingen van foie gras proeven alsook de eendeborstfilets en de andere gastronomische gerechten die ze zelf bereiden.
Het restaurant La Taulejada dat samen werkt met het museum, bevindt zich binnen de stadsmuren van Frespech. Over die oude stadsmuren heeft u een prachtig zicht op het landschap. Een kasteel in ruïne en een geklasseerd kerkje uit de 16de eeuw vervolledigen het dorp.