Aillettes zijn de jonge scheuten van look waarvan het dikke gedeelte weggenomen is.
Voorbereiding: 15 minuten Bereiding: 30 minuten Het is een gerecht voor 4 personen
Benodigheden: 6 eieren, 2 aardappelen, 4 aillettes, 1 klein beetje molsla, 1 bosje platte peterselie, eend of ganzevet, peper en zout Bereiding: De aardappelen schillen, wassen en afdrogen. In kleine blokjes snijden. De aillettes kuisen. De peterselie en molsla wassen, drogen en grof snijden. 1 grote soeplepel eendevet laten smelten in een grote pan. De aardappelblokjes toevoegen en ze laten bakken op een licht vuur. Af en toe roeren met een spatule. Na 15 minuten, de aillettes grof gesneden toevoegen en de bereiding verderzetten op een zacht vuur gedurende 8 minuten. De eieren kloppen in een kom samen met de molsla & peterselie + peper & zout. Dit alles gieten in de pan met de aardappelen. Het vuur verlagen en alles zachtjes laten koken gedurende een 6 à 7 minuten tot de eieren klaar zijn.
Een perfekt recept voor een vlugge maaltijd, gevolgd door een kaasschotel en een fruittaart.