Inhoud blog
  • Varkenskoteletten met roquefort en pruimen
  • Escargots farcis à la périgourdine
  • Pruneaux au Sauternes
  • Le repas Savoyard
  • Salade van foie gras met peperkoek
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Colombientje
    de sud-ouest
    08-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magret de canard(eendeborstfilet)à l'orange
    Het is een recept voor 4 personen
    Voorbereiding: 25 minuten
    Kooktijd: 20 minuten

    Benodigheden:  2 eendeborstfilets,   4 à 5 appelsienen, 3 soeplepels griessuiker, 3 soeplepels balsemico-azijn, peper & zout

    Bereiding:
    Je legt eerst de eendeborstfilets in een pan met het vetgedeelte tegen de pan.  Zo laat je het vet smelten.  Eens het vet gesmolten is, draai je de filets om en je laat ze verder bakken op een zacht vuur.  Je kunt ze ook verder laten bakken op een barbeque of onder de grill..  Het vet giet je weg.  Ondertussen heb je de appelsienen goed schoon geborsteld.  1 Appelsien schil je en snijd je de schil in reepjes,best met een dunschiller.  Deze laat je blancheren.  Deze appelsien gebruik je om in schijven te snijden.  De andere appelsienen pers je uit.
    Intussentijd laat je de suiker smelten in een pan samen met een soeplepel water.  Eénmaal het gecarameliseerd is, doe je er de azijn bij, het appelsiene sap en de reepjes appelsieneschil.
    De filets eruit halen, de pan deglaceren en de saus toevoegen. Dit laten indikken.
    Van het vuur af de appelsienschijven in de saus verwarmen.
    De filets in schijven snijden, saus erover gieten en opdienen met enkele schijfjes sinaasappels.
    Serveren met aardappelkroketjes.


    08-12-2005 om 00:00 geschreven door Colombine

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magret de canard(eendeborstfilet)fourré au foie gras
    Een eendeborstfilet gevuld met foie gras.

    benodigheden: 1 eendeborstfilet, ongeveer 250gr verse eendelever, zout, peper en garen
    Eerst en vooral neem je de eendelever,je haalt er de adertjes uit en je strooit er peper en zout over.
    Je neemt een verse eendeborstfilet en snijd hem overlangs door, maar niet helemaal.  zoals je een sandwich opensnijdt.
    Je vult deze met de eendelever. Je naait de eendeborstfilet dicht met grove steken.
    Nu deze eendeborstfilet goed inwrijven met 'sel de Guerande' ttz het grof zeezout van Guerande.
    Dit laat je gedurende 2 uur rusten in de frigo.
    Na deze 2 uur het zout goed afborstelen en nu peperen met versgemalen zwarte peper.
    Eénmaal dit gebeurt is, doe je deze eendeborstfilet  in een handdoekje en dit gedurende 3 weken in de frigo. 
    Na deze 3 weken kun je dit in fijne sneetjes opdienen als voorgerecht.

    06-12-2005 om 00:00 geschreven door Colombine

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!