Magret de canard(eendeborstfilet)fourré au foie gras
Een eendeborstfilet gevuld met foie gras.
benodigheden: 1 eendeborstfilet, ongeveer 250gr verse eendelever, zout, peper en garen
Eerst en vooral neem je de eendelever,je haalt er de adertjes uit en je strooit er peper en zout over.
Je neemt een verse eendeborstfilet en snijd hem overlangs door, maar niet helemaal. zoals je een sandwich opensnijdt.
Je vult deze met de eendelever. Je naait de eendeborstfilet dicht met grove steken.
Nu deze eendeborstfilet goed inwrijven met 'sel de Guerande' ttz het grof zeezout van Guerande.
Dit laat je gedurende 2 uur rusten in de frigo.
Na deze 2 uur het zout goed afborstelen en nu peperen met versgemalen zwarte peper.
Eénmaal dit gebeurt is, doe je deze eendeborstfilet in een handdoekje en dit gedurende 3 weken in de frigo.
Na deze 3 weken kun je dit in fijne sneetjes opdienen als voorgerecht.