Het gaat natuurlijk over een verse eendelever met tomaten van Marmande. (ttz de tomaten van de streek) Het recept is voor 4 personen Benodigheden: 1 verse
eendelever van ongeveer 600gr, 1 kg gepelde en ontpitte tomaten,
eendevet of druivepitolie, peper & zout, tijm, 1 knoflookteentje, 1
sjalot Bereiding: De foie gras kuisen, ttz de adertjes eruit halen met een heel fijn keukenmes. Een beetje vet of olie laten
smelten in een gietijzeren kookpot. De eendelever hierin doen en
laten sudderen gedurende 15 à 20 minuten. Kruiden met peper, zout
en suiker. De eendelever eruit halen en bewaren. De kookpot ontvetten.
Daarna het sjalotje samen met het fijngehakte teentje look en de tijm
in de kookpot doen. De tomaten bijvoegen en een mespuntje
suiker. Peper & zout en dit laten koken gedurende 10 minuten
op een zacht vuur. De eendelever er terug bijvoegen en dit
gedurende 5à7 minuten. De eendelever eruit halen, in schijven snijden en opdienen met de tomatensaus. Lekker met stokbrood.