Benodigheden: 200g mesclun(gemengde sla), 6 grote kerstomaten, basilicumblaadjes, 2 magrets de canard, 2 tl boter, 1 takje citroentijm, 2 el honing, 1 el citroensap, 2 el walnootolie, fijn zeezout en versgemalen zwarte peper
Bereiding: Braad de magrets met het vel naar beneden, op een hoog vuur, totdat het vet een donkere karamelkleur krijgt(ttz dat het vet gesmolten is). Draai dan de magrets om en bak de andere kant verder op een zacht vuur. Het vlees mag niet helemaal doorbakken zijn. Neem de magrets uit de pan en laat ze uitdruipen op keukenpapier. Gooi het braadvet weg. Doe vervolgens de boter in de pan. Voeg, als de boter warm is, de tijmblaadjes toe en dan de honing. Leg, als dit zachtjes kookt, de magrets met het vel naar boven terug in de pan. Kook nog 1 minuut zachtjes door en haal dan de pan van het vuur. Haal de magrets uit de pan. Klop het citroensap samen met de walnootolie, het zout en de peper met het vocht dat in de pan is achtergebleven goed door elkaar. Haal de slablaadjes voorzichtig door een beetje van de dressing. Verdeel de sla over de borden en garneer met de tomaten. Snijd de magres in plakken en schik ze om de sla heen. Besprenkel de plakken vlees met de overgebleven honingsaus. Garneer het gerecht met basilicumblaadjes en serveer direct.