De meest bekende specialiteiten zijn natuurlijk alles wat te
maken heeft met eend. Is het nu magret de
canard(eendeborstfilet) de foie gras, een cou farci, cuisse de canard,
confit de canard of de aiguillettes (ook demoiselles genoemd) Zelfs de
carcasse de canard wordt verkocht. Dit op de bbq is een
delicatesse.
De cassoulet, waarvan er 3 versies zijn. Ttz. de
cassoulet van Toulouse, Castelnaudary en die van Carcassonne. Het
principe blijft altijd hetzelfde 30% vlees en 70% bonen en ganzevet en
kruiden.
Les pruneaux d'Agen
Okkernoten en hazelnoten. Vooral gebruikt om olie van te maken, die dan gebruikt wordt in de slaatjes
De tomaten van Marmande
De meloenen van Nerac
De tourtière, een taart gemaakt met appelen en armagnac
De wijn; côtes de Duras, côtes de Buzet, vin de pays de
l'Agenais, vin du Tsar,côtes de Brulhois, de Marmandais en de Ténarèze
wat de Armagnac betreft