Inhoud blog
  • win jouw ticket naar Utopia
  • gedachten hebben is geen Na-denken (eenvoudiger geformuleerd)
  • gedachten zijn herinneringen, het is geen denken
  • Een nieuwe voornemen; hoe doe ik dat om de slaagkans zo groot mogelijk te maken?
  • zijn nieuwe voornemens wel nieuw, want de oude werkten niet , dus het moeten NIEUWE zijn !
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    03 236 59 62 neem deel aan een praatgroepje
    gedachten hebben is geen Na-denken
    Gebruik Uw capaciteiten tenvolle !
    Uitdrukken wat JIJ wil zeggen
    15-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Anderen begrijpen ... is niet echt gemakkelijk

    een ander kan je proberen te begrijpen.   Helemaal alles begrijpen kàn echter niet ! 

    .... vermits alle mensen verschillend zijnn én niet alleen van uiterlijk

    Als je op een grasveld eens van dichtbij naar de sprietjes kijkt zal je zien dat er niet één identiek ik; en als je de omringende grasvelden erbij neem zal je nog steeds geen identiek kunnen vinden ... op de hele wereld zelfs niet

    Identiek bestaat niet, niks is identiek, zelfs 2 vijzen niet !

    Als je dan naar de complexiteit kijk van een mens ... en dan bedoel ik niet eens onze binnenkant ..

    Kijk maar eens naar je eigen geschiedenis ... niemand maakt mee wat jij nog maar 5 minuten geleden gedacht hebt.

    Laar ons met die "wetenschap" eens naar onze omgeving kijken ... en dan zie je overal nieuwe mensen, ook diegene die je zeer nabij zijn ... ze zijn niet meer diezelfde van gisteren.  Ze zijn veranderd ... en zij en ik veranderen bij elk woord dat we zeggen en denken én niet zeggen.

    Als dit je zinnig lijkt dan wel ik daarover graag met jou communiceren.  Ik doe dit bij voorkeur in groepjes, maar voor een eerste kenismaking hoeft dat zeker niet !

    Albert tel. 03 236 59 62  


    15-09-2012 om 10:06 geschreven door Albert Van den Bosch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:filosofie
    >> Reageer (0)
    14-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.afvallen : hoe discipline opbrengen?
    afvallen : hoe discipline opbrengen?

    Onophoudelijk dienen zich gedachten aan.  Vooral als ik me wil  beraden over iets wat  ik graag zou doen.   Bijvoorbeeld : het voornemen af te vallen.

    Mijn gewicht staat nu op 74 en ik kom van 90 ... enkele jaren jo-jo en nu weer een nieuw begin.   Altijd weer opnieuw beginnen..

    In feite is het een kwestie van discipline, de naam van de dieten doet er echt niet toe.
    Maar ... hoe doe ik dat : discipline opbrengen ?

    Discipline is een persoonlijk voornemen : een doordachte beslissing.   Het is een gevolg van nadenken en praten tegen jezelf.  

    Ik benoem dit als een ik-gesprek.  Het kan een gevolg zijn op een gesprek met een ander, of anderen.   Maar de beslissing is intern :  het focussen op één gedachte, en daarvoor de structuur bedenken om het te onthouden om er naar te handelen.   .

    De moeilijkheid bij nadenken ligt in het feit dat, bij mij althans, allerlei ideeen zich aandienen, teveel en te chaotisch om er iets mee te doen.  De kunst is dan me te focussen : tegen mezelf te zeggen : hier bij deze gedachte blijven, en dit meermaals.    Ik mag dan niet te moe zijn, geen alcohol gedronken hebben én zelfs niet teveel gegeten hebben. 

    Dus ondervond ik dat het ideale moment 'mogrgens vroeg is.  Misschien dat daarom vele mensen hun goede iedeeën krijgen 'smorgens onder de douche.  Men zegt dan ik ben ermee opgestaan.

    Anderen, kunstenaars bijvoorbeeld die krijgen hun inspiratie voor een lied of rijm dan weer juist onder de invloed van drugs of alcohol; en dan denk ik : tja misschien is het voor iedereen anders ... of is creativiteit dan toch weer een ander deel van de hersenen ... misschien is dat dan geen nadenken maar denken-aan bijvoorbeeld.

    Nog een bedenking over gedachten : ideeen dienen zich aan, waarschijnlijk, tegen lichtsnelheid, want on brein werkt ontzettend snel.   Dan is het otch logisch dat e die nie niet kunnen vangen met woorden want ons spreken is dan veel te traag.  Terwijl we iets zeggen tegen onszelf zijn er wéér andere gerelateerde en niet-gerelateerde gedachten "voorbijgeschoten".  Filosofen zijn er al duizenden jaren mee bezig, vooral de oosterse, om gedachten te laten voor wat ze zijn.  Ons er vrij van te maken !  Maar ook daar wil ik het niet hebben ... alleen de gevolgtrekking : er dient zich veel aan in onze gedachten dat we niet kunnen gebruiken.  Zeg dus merci!  dit kan ik gebruiken en dat wijs ik af.  Benoem de geachte die wel bruikbaar is, herhaal ze en dan dienen er zich wéér allemaal andere aan, of enkele dezelfde ... en dan kies ik weer ... altijd opnieuw : structuur in het denken brengen.

    Zo ... nu kan ik terug over discipline.  Het "voornemen tot discipline" is een gedachte.  En een gedachte is nog geen handelen.  Een gedachte is uitgesteld-handelen.  Het is de aanloop tot handelen als de noodzaak zich voordoet tot handelen.

    Als ik besluit om iets te gaan doen, schrijf ik het gewoonlijk op.  Maar voor kleine taken heb ik reeds dikwijls ondervonden dat dat een uitstel is !  Uitgesteld handelen.  Soms is het beter o ipv het op te schrijven, om dit dan onmiddelijk te doen. 

    Ik wil hier graag met anderen gesprekken voeren.  Maar in levende lijve, contakteer me als je daar belangstelling in hebt.  Geen verplichtingen.

    Ik denk dat het bij discipline ook zo is.  Onmiddelijk handelen, geen uitgesteld handelen!   Ik zeg dikwijls tegen mezelf : straks ga ik dat doen, of morgen begin ik ermee.

    Dat kan dus niet bij discipline.  Als ik me heb voorgenomen om NU af te vallen, of geen alcohol te drinken, of geen koekje te nemen : dan kàn dat niet uitgesteld worden.  
    De handeling is dan juist : NU doe ik dat NIET  ....
    niet : de volgende keer, of straks ...
    neen : ... NU doe ik dat niet is het disciplinair voornemen.

    Denken is uitgesteld handelen ... doen is handelen NU

    Ik raad eenieder aan om hierover met anderen in gesprek te gaan, om je eigen gedachten te benoemen, helder uit te drukken.   Daarom zijn onze hersenen ook voordurend bezig : daarvoor dienen ze ... om ons beter aan te passen ... en nog beter is : onze omgeving aan te passen.  Niet letterlijk, niet anderen aanpassen of de omgeving veranderen .. dat kan ook ook ... maar het is makkelijker om ondere omstandigheden "op te zoeken", dan hoef je niks te veranderen.  Gewoon andere boeken lezen, andere mensen zoeken.  Handelen is de boodschap, handelen is een werkwoord !   Eerst uitgesteld handelen = nadenken en dan kan je beslsissingen nemen, en dat is nog steeds uitgesteld handelen.  Maar, eens een beslissing vast staat : handelen, disciplinair er aan beginnen.

    14-04-2012 om 00:00 geschreven door Albert Van den Bosch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:gezond leven
    >> Reageer (0)
    29-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.afvallen : het lukt
    Mijn strijd tegen overgewicht : van 90 naar 74 nu … met 68 als streefdoel

    ik wilde dit maar ens delen met lotgenoten "strijders tegen overgewicht"
    Gewoon een hart onder de riem steken en indien dit mensen helpt, dan maak ik er misschien een blog van.

    Gisteren was er een familiefeestje, lekker gegeten en gedronken … en deze morgen 2 kilo erbij
    Tja zo gaat dat nu eenmaal : oorzaak en gevolg

    Ik woog 5 jaar geleden 90 kilos met mijn 1m67 … en besloot er wat aan te doen.
    Na veel inspanningen : op restaurant geen dessert; thuis minder suiker, geen gebakjes, geen koekjes, geen chips, niet na 20h eten enz…. lande ik op 85 met regelmatige oprispingen van : terug naar de 90 en elke keer terug naar AF.

    Tot 20 jaar geleden stond ik al te treuzelen tussen 83 en 85. En zo ging dat naar de 90. Omdat dus de resultaten stagneerden en zelfs nefast evolueerden, besloot ik het nog steviger beter aan te pakken :
    Meer beweging : ik besloot om elke dag wat extra trappen in huis te doen, gymnastiek-oefeningen ’s morgens, elke week gaan ping-pongen, elke week minstens 2 grote wandelingen
    Meer discipline bij eten : truukjes van verdelen, vork neerleggen, 10X kauwen, suplementair 1 liter water drinken, wachten en niet als eerste beginnen eten en vooral minder vlug eten.

    De grootste obstakels die ik tegenkwam waren gewoonten : naar de cinema en dan een GROTE cola en een GROOT pak chips, ’s avond onderweg ( ook als ik van eleu-bijeenkomsten kwam de dinsdagavond stoppen aan een frituur en wat kippenboutjes of een LEKKERE gebakken cervela met curry. De hardnekkigste gewoonte was teveel eten : de potten aan tafel leegmaken, restjes van andere mensen opeten en VERGETEN dat ik minder alcohol wilde drinken EN bij dessert het grootste willen en bijnemen.

    … ik bleef overmatig dik. Onder de 85 kilos raakte ik niet meer.

    25 jaar geleden stopte ik al met roken. In mijn jonge jaren had ik een gokverslaving. Dus karakter of discipline had ik wel. Maar waarom zo’n moeilijkheden met afvallen ! Ik werd er zowaar depressief van.

    En de jaren gingen voorbij, en het werd erger en dan weer dieten … en altijd weer hetzelfde.

    Nu … 6 maand geleden ben ik weer begonnen met eenzwaarder voornemen :…
    3x per week turnen + ‘s morgens en ‘s avonds oefeningen + discipline : geen alcohol, geen suiker, dieetproducten.

    Het valt me zwaar want telkens herval ik en restaurant bezoek kunnen we niet afschaffen, want we zijn veel voor 3 dagen onderweg naar beurzen … familie week-end bezoeken … dan is het zo gezellig aan tafel en neem ik een 2e keer. En dan de toetjes en de niet-suikervrije-klontjes ( deze laatste neem ik nu zelf mee van thuis intussen ).
    En dan de alcohol, een glaasje maar denk ik dan … intussen drink ik 2 glazen water suplementair voor elk glas wijn.

    en ... intussen ben ik de laatste maand weer enorm gevorderd en ben ik geland op 73,1 ( tja, die komma hoort intussen bij ).
    En ik schrijf dit artikel omdat ik eergisteravond, aan TV film zat te kijken … en in de reklame een boelemie-aanvalletje kreeg. Ik kon het gelukkig beperken tot 2 glazen wijn, 3 verse champignons en een GROTE doos tonijn … wat was dat allemaal lekker.

    Gelukkig graaide ik eergisteravond dus … naar de dingen die ik mag hebben … want er was een tijd dat ik chokolade nam, een grote doos bonen in tomatensaus opendraaide … of een groot pak chips … of met een potje confituur en boter een half brood verorberde ….

    Gisteren weer wat bij gevonden tot stofwisselings-verhoging : een intense 30 sekonden durende zéér intense inspanning doen ... trap oplopen of huken en rechtstaan ... TOT de benen echt niet meer kunnen én dan nog één keer !

    Vanmmorgen wéér een kilo eraf. Nu sta ik op 72,7 ... wat ik gisteren ook anders deed was : NIKS gegeten na 21h, alleen water gedronken. Ik was er echt slecht gezind over ... maar wéér een nieuw punt bijgevonden: dat afvallen, indien gewenst MOET héél ernstig genomen worden ... jammer maar wààr ... het gààt niet anders : discipline en de ganse dag het doel voor ogen.

    Elke minuut denk ik aan eten ... maar tja, dat is ook normaal : levenswil noodzaakt eten, alles is héél lekker en mooi verpakt om uit te dagen !

    Deze morgen nam ik ook een koudere douche : alle beetjes helpen denk ik dan ( koude doet bloed sneller stromen, produceert warmte = verbranding!

    In de loop van mijn leven ( ik ben nu 67 ) deed ik al veel dieten en vond allerlei kleine truuks en wijsheden ( in boeken, spreekwoorden, programmas enz.. )

    Als dit artikel lezers heeft die reageren, dan neem ik me wat tijd om eens verder te becomentarieren wat ik nog allemaal kan vinden, en dat me nu niet te binnen schiet.

    De strijd gaat verder en ik zal hem heel mijn leven moeten verder zetten … de naam van het dieet en de ingedienten doen er niet toe … alleen de discipline telt en beweging … goed bezig !



    29-03-2012 om 00:00 geschreven door Albert Van den Bosch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gezondhed & relaties
    >> Reageer (0)
    27-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.muziek en woord ... de link naar harmonie in ons leven

    muziek en woord ... de link naar harmonie in ons leven


    Wanneer ik faal in een gesprek om datgene te zeggen wat ik wil.   Of waneer ik denk iets goed uitgelegd te hebben én de ander gaat daar niet op in ....

    daarover heb ik eens nagdacht


    wanneer komt een lied, voordracht, muziektekt niet over.  Dat wil zeggen wanneer slaat het niet aan?   wanneer is het geen succes ?  wanneer  faalt de overdracht naar de luisteraar ?  wanneer flopt het ?   en dit zijn de redenen :

     

    je mag noten hier vervangen door woorden
    want bij een muziekstuk is dit alvast de reden

    ·         Geen structuur geen pauze, geen rust, geen begin, slecht of geen einde

    ·         Geen maat :  overvloed aan noten, te lange noten, te korte, te schelle,

    ·         geen ritme:  geen begin, geen einde, gaat maar door

    ·         Geen refrein , geen herhalingen  =  harmonie verstoord


    Verder bij opera bijvoorbeeld :

    ·         Wanneer geen geordend verhaal in de tijd

    ·         En als geen opbouwde  = sfeer = geen balans tussen negatief en positief

     

    Maat = gebeuren in de tijd, afgemeten delen = af te meten gedeeltes = periodes = begin/eind vervolg=weer herhaling met begin en einde, te traag of te snel

    Harmonie = wiskunde =( aritmetic ) = in de maat herhalingen met nadruk  op belangrijkste noot in een maat

    Ritme = stroom, meegaan rijden =( rit : het woord RIT zit erin , een ritje maken ) = periodieke herhaling met lichtelijke veranderingen in toon, trager/sneller, hoger/lager, harder/stiller

     

    Struktuur van een symfonie of opera maakt alles duidelijk  :

    ·         een aanvangsmelodie  = het voorafgaandelijk wat je moet weten over wie, wat, waar, wanneer en hoe

    ·          het begin : de MAAT ( eventueel op rijm, en/of zang )

    ·         Ontwikkeling van het verhaal in de tijd

    ·         Met 1e deel

    ·         2e deel

    ·         Enz… tot de Pauze : RUST

    ·         Het gaat verder tot ineens een uitbarsting

    ·         = Dramatische wending

    ·         1e 2e …. met onbegrijpelijke wendingen

    ·         Eindafwikkeling met uitleg en samenvatting van wat er gebeurde

    ·         Schitterende apotheose, met einde en definitieve stilte

     de verwerking van een erg emotioneel gebeuren ( gebeurtenis, schokkende ervaring )  gebeurt door het categoriseren = katalogeren van de herinneringen eraan.  


    Deze verwerking gebeurt spontaan door het relaas meermaals te vertellen tegen iedereen die je ontmoet… maar de luisteraar wil steeds ZIJN verhaal vertellen en onderbreekt je voortdurend !


    Dit voorval nu herhaald vertellen tegen één iemand, één persoon, die je niet onderbreekt zou de oplossing zijn ... én dat kan, het is gewoon een kwestie van afspraak.   Daaover later meer. 

     

    En nu komt mijn theorie over harmonie in het spreken !

    Ik maakte een ongeval mee … ik moest mijn verhaal vertellen aan de politie voor een proces verbaal na een ongeval : en

    ·         Dat verhaal klopte niet, het was onsamenhangend =Er was NOG GEEN STRUKTUUR

    ·         Er was nog niet de juiste ordening in de tijd, en sommige dingen klopten niet … terwijl ik het vertelde, analyseerde en herplaatste in de juiste volgorde, viel één en ander wel op zijn juiste plaats.  Al het gebeurde was een opeenvolging van gebeurtenisjes, en die moesten allemaal nog “geplaatst” worden  = ER was nog geen MAAT

    ·         In het begin van mijn eerste relaas  wist ik er alleen maar brokken uit te lichten.  Ik wist nog niet hoe ik het moet vertellen.  Nadien thuis en met vrienden werd het hele verhaal een wild avontuur, met sappige annekdotes = ER kwam RITME in het verhaal

    ·         Naderhand dus kwam er HARMONIE in het verhaal, en werd het meeslepend, hartelijk en kon ik ook lachen met het gevaar en de pijnlijke elementen naderhand.

     
    Zolang er bij het vertellen nog analyse bijkomt, onduidelijkheden, emotionele druk op fait-divers, als het pijnlijke nog woede, verdriet of angst oproept … dan is mijn verhaal niet AF.   Ik ben verplicht om struktuur brengen, chronologie, humor en balans negatief/positief  om dit voorval in volledige harmonie te herinneren.

     

    Dit alles wijst er volgens mij op dat ALLE herinneringen die pijn doen, terug moeten verteld worden !  We doen dit al op familiefeestjes en met vrienden.  Het is een gewoon een natuurlijke behoefte om dit te doen.

     

    Maar beter is nog, dit in sereniteit met een compagnon te doen.  Op een effectieve manier, onder controle van jezelf en de veilige nabijheid van iemand die je volledig respecteert en je alles laat uitspreken, en dit zelfs aanmoedigt.   Want dit is de truuc met de hoed : als je compagnon zich houdt aan de afspraak om je niet te onderbreken ... dan kan je na de afgesproken tijd : de rollen gewoon omdraaien : de luisteraar wordt dan de verteller en de eerste verteller wordt luisteraar ... en je onderbreekt zijn verhaal NIET.

    En als je dan stilstaat bij haperingen, blijft analyseren, onduidelijkheden veronachtzaamt, het verhaal niet spontaan en volledig ontspannen kunt vertellen ....  Dan herbegin je gewoonweg opnieuw.   Maar wijdt NIET uit, leg ook NIKS uit.   Vertel die kleine stukjes, waar je de juiste woorden niet voor vind opnieuw.  Tot je alles moeiteloos kan vertellen en spontaan kan glimlachen aan het eind … zoniet herbegin, vertel het opnieuw of behoud het voor de volgende vertel-gelegenheid  … want dat doe je zolang dàt verhaal niet af is .   En je zult zien dat na een nachtje slapen .... herstelt je geheugen dat voorval spontaan.

    Een afgesloten gebeurtenis kan je spontaan vertellen en je er alles van herinneren … zoniet :  breng ritme en harmonie in je verhaal én zal steeds gestructureerder worden. 

     

    Een verhaal dat AF is, dat is het een meesterwerk, een symfonisch gedicht .. het wordt gewoon een spannende gebeurtenis die niet had mogen plaatsvinden ... maar wat gebeurt is, tja dat is gebeurd.

     

    Misschien zijn veel van onze verhalen niet af … maar er komen er nieuwe !  En als we die goed aanpakken dan herstructureren onze hersenen die oude verhalen terwijl we slapen, want alles hangt aaneen.  Ons leven, ons lichaam, onze geest is één met “het leven” met alles wat ons omringt.

     

    Elke week een “bewogen verhaal” vertellen, over een voorval dat je “pakte” heelt een hele boel  voorgaande, gelijkaardige herinneringen die je brein voordurend triggeren voor een betere klasserering.

     

    Want dat zijn die wervelende, niet te plaatsen, onbewuste “gedachten” die de hele dag ons bezig houden en terug in het verleden brengen en dus uit het heden halen … men noemt ze dagdromen, weg zijn, even er niet bij zijn, het derde oog, intuitie, niet in het heden zijn, afwezig zijn … maar ook aanvoelen, intuitie. 

     

    Vooral die flitsende gedachten, waar ik op reken bij het nadenken,  waarvan ik niet bewust ben dat ze fout KUNNEN zijn … en daaruit toch de juiste beslissingen distileren!


    Je kan je wel voorstellen dat met die miljarden verbindingen en linken in onze hersenen … en daarbij enkele honderdduizenden verkeerd geklasseerde … niet moeilijk dat we nu en dan in de war zijn en niet 100% bewust funtioneren.

     

    Hoe ons brein dat aankan met al die foutieve informatie is toch wel merkwaardig ….

     

    Als je eens wat meer hierover wil weten bel me dan gerust , vrijblijvend.   Ik organiseer hierover een praatgroep en wil wil graag kennismaken met mensen die zichzelf verder willen vormen tot zelfbewuste personen.  

     

     

    Bijlagen:
    albert.jpg (3.2 KB)   

    27-11-2011 om 00:00 geschreven door Albert Van den Bosch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezondhed & relaties
    >> Reageer (0)
    13-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aandacht en bewustzijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Aandachtig luisteren gedurende lange tijd wordt als vermoeiend ervaren.  Aandachtig waarnemen is gelijkaardig.   Onze ECHTE aandacht wordt afgeleid door aanvankelijk kleine andere aandachtspunten.   Deze worden echter steeds intensiever en er komen er steeds bij.   Daarom is het niet simpel om vast te stellen wanneer ik aandachtig ben.   Voordurend eist mijn omgegeving mij meer en meer op.   Om dus in een gesprek bij een onderwerp te bijven is zéér inspannend als je alléén daarop al let.   Het is een punt van voortdurend bewustzijn dat moet aangeboord worden.   Het is onze verbeelding die ons parten speelt. 

    Het is een serieuze aangelegenheid hierover te praten of denken en zéér ernstig, want ons "goed-voelen" hangt er van.   Het is alsof iets binnen in ons ons afleid met opzet.  voordurend stel ik vast dat ik beloften aan mezlf niet nakom : vooral met betrekking tot eten, snoepen .. bij anderen is dat dan roken, gokken, teveel geld uitgeven, sex enz ...

    Het is geen kwestie van kennis .... het is een kwestie van begrijpen hoe onze geestelijke allertheid bewaren.    Dit kan alleen maar bereikt worden door oefenen, oefenen en oefenen.  Je kan het ook nie alleen. 

    Maar er is gelegenheid genoeg om te leren ...scholen genoeg ... maar niet veel ... en vele brengen kennis waar je niks aan hebt ! 

    De ondervinding heeft mij al geleerd dat je het niet alleen kan. Het is noodzakelijk om het met anderen te doen.  En je hebt één persoon nodig die iets méér wakker is én in staat is de anderen hun aandacht te reserveren voor zichzelf.     

    En het is noodzakelijk dat het begrip gekomen is  :  dat het noodzakelijk is om je bewust te zijn van je eigen bewustzijn.   Als dat begrip er niet is , dan is de tijd niet rijp om eraan te beginnen.

    Als het begrip er is dan is ... dan is het ook noodzakelijk om er meteen disciplinair het nodige voor te doen.  Want zulke momenten van bewustzijn doen zich slecht sproadisch voor.  Dat wil zeggen dat het volgende moment slechts enkele jaren! later komt.

    Dus je kan nu beslissen of je NU iets doet of het jaren uitstelt.

    Ik ben op zoek om samen te werken aan ons eigen bewustzijn ... neem kontakt met mij als je wil werken aan jezelf ( geen lidgeld, geen groep, geen verplichtingen, geen bijbedoelingen ) voor een verkennend gesprek over onze doelen.  Respect en vertrouwelijkheid zijn de enige voorwaarden.

    Mijn doel is om elkaar in een gesprek bij te staan en dat we bij het gestelde doel blijven.  Als we aanvaarden dat we kunnen leren van elkaar zullen we steeds bijleren.  Het is niet nodig dat ik of jij of andere deelnemer méér bewustzijn zou hebben, we gaan elkaar helpen bij de zaak te blijven .  Het is is alleen een kwestie van afspraak om BEWUST te blijven en afleiding als zodanig te herkennen.


    Bijlagen:
    http://www.youtube.com/watch?v=kdV4uUJUMF8   

    13-06-2011 om 11:39 geschreven door Albert Van den Bosch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:gezond leven
    Tags:aandacht bewustzijn
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Innerlijk pad
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Innerlijk pad :

    Om onze “eigen” innerlijk te begrijpen, gaan we op zoek “in onszelf”.   Een “innerlijk pad” leidt ons op onze weg naar die ultieme kennis.   Dit pad maken we zelf op weg er naartoe.  Het moet voorbereid worden en vermits we er maar … na jaren … in slagen dit pad te effenen moeten we goed opletten en onthouden waar we de vorige keer stopten en waar we ophielden de juiste weg te volgen. Want het pad is niet de bestemming, maar de bestemming ligt op het pad.   Daar waar je stilstaat kan je genieten van de weg er naar toe.  En het zoeken van de weg en onthouden van de bestemming is het doel … de afgelegde weg moet je onthouden voor de volgende keer dat je terug komt en verder wil gaan.

    De woorden die ik moet gebruiken zijn metaforen … het gaat hier over de innerlijke mens, de ziel, de diepste gedachten, de niet te vatten gevoelens, je binnenste zelf, je echte persoonlijkheid, de mediterende akties die je onderneemt als jezelf wil beraden.  Dit is de weg naar het paradijs, de tempel in jezelf .

     

    De afgelegde weg in de zoektocht naar jezelf kan je heel moeilijk onthouden, laat staan verder vorderen op eigen ritme en keuzes.  Je hoeft het wiel niet terug uit te vinden.   Leermeesters uit oude scholen kunnen je helpen op de weg.   Wijze mensen spraken er over in citaten en gaven het door via volgelingen.   Deze volgelingen kan je raadplegen en het staat je vrij ze te volgen … maar dan ben je niet op jouw pad, maar op een afgebakende weg … en hij kan je soms leiden naar iets maar soms ook naar niets … je moet zelf je pad banen en uitlijnen.

     

    Geïnspireerde oneliners kunnen je helpen om “binnen” te kijken.  Persoonlijke instructies  om bewust te blijven tijdens de zoektocht zijn onmisbaar.   Intentioneel je ervoor vrij maken is de eerste stap.   De gastheer en gast zijn dezelfde op de bestemming

     

    Het hogere zelf kan je bereiken door de weg er naartoe te zoeken … hulp op de weg er naartoe was, is en zal steeds aanwezig zijn …… een helper en een uitgestoken hand zijn er … je moet alleen willen de moeite doen om je innerlijke pad te verkennen 

    Citaat van RAMANYANA : je zult zien dan er een plaats is in je, een kalm oord waar niets je kan raken … alleen is de plaats niet bekend.  Als je meerdere keren zoekt zal je je sommige van je voorgaande pogingen herinneren.  En door deze te herhalen kom je terug waar je al geweest bent en kan je terugkomen en weer verder gaan.  Het kan niet bereikt worden na enkele keren want het pad is verborgen voor wie niet echt zoekt

    Bijlagen:
    Hoe maak ik een gesprek anders... én beter   

    13-06-2011 om 11:33 geschreven door Albert Van den Bosch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewustzijn is een werkwoord, werk aan Bewust ZIJN
    Ons bewustzijn is een moeilijk te vatten begrip.

    Enkele weken geleden, tijdens een goed gesprek, kwam ik echter tot een inzicht dat het "ongrijpbare" en abstracte duidelijker benoemde.

    Mijn "bewust zijn" omschrijft het best die toestand.    Het is gewoon een werkwoord ... en daarom is de aanwezigheid : het al of niet hebben van bewustzijn ; gewoon afhankelijk van het feit of je aandacht geeft aan alle feiten, waarnemingen, conclusies en bedenkingen.  Hoe meer je aandacht gespreid wordt, creatief is : hoe groter je bewustzijn.

    Ik houd het hierbij, want lange artikels hierover zijn slaapverwekkend en dus negatief voor het bewustzijn.

    Wil je  bewuster leven ... oefen dan je "bewust zijn" ( TWEE WOORDEN, één is een werkwoord ! ) .
    Beschouw het dan ook als als een werkwoord en WERK ermee.

    Bijlagen:
    Hoe maak ik een gesprek anders... én beter   

    13-06-2011 om 00:00 geschreven door Albert Van den Bosch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:andere
    Tags:bewustzijn
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe maak ik een gesprek anders... én beter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hoe maak ik een gesprek anders... én beter

    We weten allemaal dat een goed gesprek soms erg oplucht.    Omdat echter niet alle gesprekken zulke goede resultaten opleveren, ziehier enkele vuistregels om een belastende ervaring te vertellen op een manier dat men naar je luistert :
    ·         Zoek je een goede luisteraar, neem niet de eerste de beste. Kies iemand die echt aandacht voor je heeft.
    ·
            Doe het op een geschikte plaats, Liefst zonder dat je gestoord kunt worden
    ·         Denk niet : het zal wel lukken : een goed gesprek is een weldaad en je kan zulke gesprekken voorbereiden opdat ze weldadig zouden zijn voor jullie allebei 
    ·
            Maak gebruik van je kennis over je vorige “goede gesprekken”

    ·         Vertel op efficiënte wijze je verhaal, vertel het nog eens zoals je het je NU herinnert en voeg er eventueel nieuwe invalshoeken aan toe . Ga niet in de herbeleving, leer een beetje afstand nemen
    ·         Als de tijd om is, wil je voldaan zijn, en dat wens je ook je compagnon toe.  Draag er dus zorgvuldig toe bij dat je beiden verantwoordelijkheid hebt genomen voor een goed geprek.

                        
    Vooral als je net wat hebt meegemaakt dat je niet goed is bekomen, dan wil je daarover vertellen.  In een gewoon gesprek wordt je dan onderbroken, en verandert het gesprek, en dan gaat het over allerlei anders.

    Een GOED  gesprek hebben is een kwestie van : het hele verhaal mogen vertellen, beluisterd worden, uitspreken en niet onderbroken worden. Als je geluk hebt wordt er een vraag gesteld waardoor je het opnieuw kunt vertellen : en dat is het geheim van een GOED gesprek.  Maar wacht dat geluk niet af ... neem verantwoordelijkheid voor het hebben van ALLEEN goede gesprekken met de voorbereide partner.   Je andere, gewone alledaagse gesprekken zullen ook langzaam meer de moeite worden, dank zij jouw toepassing van je betere luistertechnieken.

     

    Als je hoopt dat je vriend(in) deze keer wèl zal luisteren, laat dan niks aan het toeval over en zorg voor timing, plaats en de hierboven uitgelegde communicatie-wijze en doe een goed gesprek minstens elke week.

    Zorg voor jezelf als een goede vriend; wat zou je hem of haar aanraden?
    Best zou je je verhaal kwijt kunnen aan een vaste partner, dat zou fantastisch zijn, maar soms is dat onmogelijk. Soms wil je NU je verhaal kunnen doen ... daar kan je toch vooraf afspraken over gemaakt hebben. Een vaste gespreksrelatie met een goede bekende is even goed én kan beter zijn. Deze laatste moet ook deze theorie lezen en begrijpen.
    Psychiaters en psychologen zijn duur en het zou makkelijk zijn als je je daar niet moest voor verplaatsen. Prachtig als je zulk gesprek in je eigen huis, met een goede vriend kunt voeren.  We weten allemaal dat het soms kàn én dat het SOMS lukt met een vriend(in), je moeder, zelfs je kinderen.     Waarom kan het die ene keer niet en de andere keer wel?    Denk er eens over na en bespreek dit met anderen. Als je er niet uit komt om de juiste methode te vinden bekijk dan eens mijn “video over een goed gesprek”, hij is gratis en staat op YouTube  en ook op deze bladzijde onderaan 2e lijn links, gewoon op klikken. Als je hem niet vindt, mail me dan en dan stuur ik de link. Je kan me ook opbellen, je goed inlichten kost niks en is noodzakelijk als iets wil veranderen.                            Mijn telefoon is 03 236 59 62

     
    ALBERT

    Bijlagen:
    Albert_groot.jpg (15.2 KB)   
    http://www.youtube.com/my_videos_annotate?v=kdV4uUJUMF8   

    13-06-2011 om 00:00 geschreven door Albert Van den Bosch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gezondhed & relaties
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verantwoordelijk voor jezelf
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat we "ik" noemen moet eerst gedefinieerd worden, zodat we beiden over hetzelfde communiceren

     

    Mijn ik ( de ik van : albert van den Bosch ) is niet steeds dezelfde, ik verander elke sekonde van bewustzijnstoestand.

    - Om nog niet te spreken van het onbewuste : gevaar - rust - aanval - vluchten

     

    -   Mijn uiterlijk : gezicht, handbewegingen, stem, vlotsprekendheid : past zich aan, namelijk in een honderduizendste van een sekonde ... op de omgeving ... altijd anders ...

    -   ik gedraag me anders al naargelang wie mij observeert : een vriend, familie zelfs afhangend of mijn gezelschap mijn ouders, of mijn kind, of al mijn kinderen, mijn vrouw , of andere kinderen van mijn zuster, grootouders, enz ..

     

    - dan zijn nog de persoonlijke omstandigheden : waar bevind ik mij op emotionele schaal : positief of negatief ...

     

    -  mijn geaardheid  : ben ik verdrietig of neerslachtig of .. goedgezind tot euforisch

     

    - ben ik actief ... of niet ... 's morgens of 's avonds ...

     

    - ben ik onder de invloed van ( al is het maar één glas ) alcohol of andere drug ( medicijn ! )

     

    -  heb ik die dag al iets zwaar te verwerken gekregen

     

    ... ik ben zeker dat dit alles mijn bewustzijnsniveau naar boven of naar benden trekt

     

    ... ben IK dat altijd wel zelf ...  ik ben er van overtuigd dat MEERMAALS één of andere kinderlijke trek de bovenhand haalt ... of een egoïsme dat de kop op steekt ... of kwaadheid die ineens de bovenhand haalt ... of je neerleggen bij iemands anders beslissing

     

    DAT IS BEWUSTZIJN

     

    DAT IS DOOR KEUZES TE MAKEN TE BEINVLOEDEN

    bewustzijn hangt af van je aandacht voor je ZELF en omgeving, v
    an buitenaf worden wij getriggerd, maar met ons bewustzijn kunnen we weerwerk bieden ... als we er ons EERST van bewust zijn dat we dat kunnen.

     

    En het is dat wat ik betwijfel ... dat kan je niet alleen .... met twee kan je de verandering in de ander waarnemen vóóraleer het bewust wordt ervaren   

     

    En die 2e persoon moet eerst aanwezig zijn als observator .. tot je jezelf ervan bewust MAAKT hoe het werkt ... en dan kan je het SOMS zelf .

     

    Erover redeneren met jezelf brengt alleen kennis ALS je geleerd hebt hoe te redeneren én hoe het te vervolgens AF TE WERKEN .

     

    Klinkt misschien ingewikkeld, maar is het niet ... je moet gewoon erover leren praten

     

    En dat kan je met een goede vriend ook.

     

    Maar het is beter om dit te doen met iemand die het reeds onder de knie heeft ... er gaat al genoeg tijd verloren op deze wereld

     

    Neem kontakt en begin eraan ... het leven is zeer kort en er is véél te leren.

    Bijlagen:
    http://www.youtube.com/watch?v=kdV4uUJUMF8   

    13-06-2011 om 00:00 geschreven door Albert Van den Bosch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:gezond leven
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.praten over wat je bewust ervaart ... brengt bewustzijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het vergroot je bewustzijn als je praat en weloverwogen je woorden kiest ... verwoording van je denken maakt alles voor jezelf duidelijker.   Je doet het alleen.   Met  "ALLEEN" bedoel ik dat je het ZELF moet doen ... en liefst niet in andere theorieen verzeild raakt.  Want dan ga je weer allerlei andere interessante dingen bestuderen.  En ALLEEN wil ook niet zeggen, ik als persoon alleen.   Ik bedoel niet in groep, niet in gemeenschappen, sekten, enz ... Mijn jarenlange zoektochten leiden me vanzelf naar anderen.   En wat ik ontdekt heb is dat je louter toevallig ( het is echt ook geen toeval eigenlijk , want je zocht namelijk  ) ...kom je steeds bij de juiste mens terecht, of het juiste artikel of documentaire  ... en dan moet je openstaan en er niet aan blijven plakken ... luisteren en je eigen weg gaan .... je mag ook blijven plakken, maar denk aan je voornemen ... steeds open staan voor je nieuwe ontwikkelingen.  Je moet ontdekken en de spannende zoektocht naar je eigen ECHTE overkoepelende eigenheid, ik, zelf,mijzelf ... je essentie, je ziel ... Er zijn vele benamingen aan gegeven en het is zeer verwarrend ... dus best is je erover, tegen een ander, je er over te verwoorden ... zonder dat de luisteraar intervenieert.  Waar je op zoek bent komt dan uit je eigen mond terwijl je praat ... je maakt zinnen waarvan je zelf niet wist dat je zo dacht.   Het is gewoon redeneren, maar je moet het doen met de bewuste keuze van een compagnon die dan op zijn beurt dezelfde tijd als jij krijgt .... probeer het maar, oefening baart kunst.  Denk er wel aan de ander niet te onderbreken.  De magie zit gereed in jezelf om zich te uiten.   Verwoorden van je waarnemingen bij jezelf terwijl je spreekt helpt.  Je bewustzijn bloeit open en onthoud je ervaringen voor de volgende keer.
    Als je mijn vorige blogs hebt gelezen, dan weet je dat ik mensen zoek die ook op zoek zijn naar de zin van hun leven en erover willen communiceren, zonder verbintenisssen en zonder financiele consequenties.  Neem eens kontakt met me op 03 23 659 62

    Bijlagen:
    http://www.youtube.com/watch?v=kdV4uUJUMF8   

    13-06-2011 om 00:00 geschreven door Albert Van den Bosch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:filosofie
    >> Reageer (0)
    12-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zijn wij vrij ?
    Het is zeer moeilijk vast te stellen welke beslissingen worden genomen in totale vrijheid.
    WENSEN VAN ANDEREN
    Al of niet vrijwillig houd ik steeds rekening met de wensen van anderen.
    En onbewust houd ik zelfs rekening met de wensen van mensen die intussen al van gedacht veranderd zijn ... of zelfs al lang dood zijn ( grootouders, leraars, enz...  ) 

    WENSEN VAN MEZELF
    Alleen al door tegen mezelf te zeggen dat ik toch wil roken ( of wat dan ook ) ... denk ik reeds dat mijn vrijheid beperkt wordt als ik het niet doe.  wat ik NU wil strookt niet altijd met mijn voornemens, beloftes en beslissingen van vroeger ( denk maar aan alcohol, roken en andere verslavingen )

    MORAAL, WETTEN, ETHIEK, CULTUUR, OPVOEDING
    Bovenstaande kwesties beinvloeden allemaal mijn keuzes.
    Deels bewust, maar vooral onbewust denk ik dus niet zelf NU.   Ik heb dat al eens gedacht .. en daarom komen die gedachten zo vlug ... en schijnbaar lossen ze de vraag van WEL of NIET , dit of dàt .... onmiddelijk heb je een antwoord ... jammer genoeg is het geen denken ... we hebben niet nagedacht ... vroegere gedachten dringen zich voortduren op

    Het is noodzakelijk , vooral bij een belangrijke beslissing of ik te weten kom : wordt ik ook beinvloed door een verkeerd denkbeeld  ...  
     
    Zelfs mijn taalgebruik zal mijn beslissing soms negatief beinvloeden : willen, wensen, graag hebben ...  een verstandige keuze maken... formuleren en rekening houden met voornemens vereist het zich herinneren ervan om te handelen in vrijheid.

    Het leven berust niet op verboden .. maar wel op onze wil, om onzelf en onze omgeving goed te maken.

    wilt u ook meegroeien naar meer zelf-bewustzijn ?   

    Bijlagen:
    http://www.youtube.com/watch?v=kdV4uUJUMF8   

    12-06-2011 om 00:00 geschreven door Albert Van den Bosch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:gezond leven
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedoeling van het BLOG
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ik wil met enkele mensen een denktank oprichten ... samen nadenken over wijsheid in oude beschavingen ... wat Chinezen, Indiers, Maya's, Egypentaren en andere grote beschavingen dachten over de menselijke geestelijke vermogens, over  bewustijn en over de wijsheden die in oude teksten door verkeerde vertalingen en interpretaties hun ECHTE betekenis verloren ... of waarover de huidige maatschappij geen oog voor heeft : bewustzijn, gevoelens en emoties ... ik publiceerde dit al jaren geleden hier .. maar ik gaf geen categorie op .. dus niemand heeft het ooit gelezen zie ik nu.
    gelieve mijn andere blogs ook eens te lezen ... en indien interesse  bel me dan eens op 03 236 59 62   

    Bijlagen:
    http://www.youtube.com/watch?v=kdV4uUJUMF8   

    12-06-2011 om 00:00 geschreven door Albert Van den Bosch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:gezond leven
    >> Reageer (0)
    11-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de zin van je leven ... een opdracht?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Door mijn genetische code kan mijn oorspronkelijk lichaam terug worden opgebouwd … maar dat lichaam, ik bedoel het menselijke vel als omhulsel van skelet en vlees, zelfs mijn organen  … dat ben ik toch niet.    Bijvoorbeeld karakter, nadenken, spreken … daar heeft dat lichaam wel de capaciteit voor maar dat ontwikkel jezelf naar eigen inzichten en zelf-ontwikkelde maatstaven !

    Tijdens de opbouw van dat lichaam leerde ik tal van zaken, waaronder : dat lichaam gebruiken … voor sport bijvoorbeeld.  Of om beter te overleven later : luisteren naar wijzere en meer ervaren mensen.  Ik leerde ook,  door op te letten o.a. in school bijvoorbeeld … dat ik daar kennis bij opdeed die ik later zou kunnen gebruiken.   Ik gebruikte … totaal onbewust … de opslagcapaciteit van mijn hersenen, mijn voortbewegingsleden die ik in een competitiesport wellicht zou kunnen verbeterd hebben, ik beheerste ook mijn omgeving ( met mate ).

    Er is blijkbaar/waarschijnlijk ook een niet-materiële inhoud in mijn lichaam : geest wordt het soms genoemd, ziel enz …   Pin je niet vast op de naamgeving, denk opnieuw aub … en tracht te volgen wat ik tracht vatbaar te maken voor bespreking.

    Ik dacht dat mijn geest diende om mijn lichaam zo lang mogelijk intact te houden en bij afsterving zichzelf gekloond had ( door nakomelingen ) … maar die ontwikkelen zich steeds tot andere nieuwe zelfstandige entiteiten.  

    Door de genetische code kunnen dus de lichamen van mensen ( en dieren natuurlijk ) terug volledig hersteld worden!     Dat wil ik echt in het midden laten . .. voor reïncarnatie, of in de hemel ….  Wat men er ook over beweert,  laat ons daardoor niet afgeleid worden.

    Het zou dus wel eens omgekeerd kunnen zijn : ons lichaam beschermt de hersenen !   Omdat zich daarin een zelfstandige niet-materiele entiteit zou ontwikkelen : een geestelijk wezen met een opdracht.

    Wordt vervolgt ….    wie wil me helpen om hierover te denken en verwoorden 03 236 59 62

     

    Antwerpen 22 december 2009

    Bijlagen:
    http://www.youtube.com/watch?v=kdV4uUJUMF8   

    11-06-2011 om 00:00 geschreven door Albert Van den Bosch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:gezond leven
    >> Reageer (0)
    21-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verandering is de sleutel tot bekwaam handelen

    Voornemens uitvoeren, gestelde doelen bereiken, stoppen met roken, willen afvallen en minder eten, allerlei erslavingen, betere communicatie willen met je kinderen en partner … vereisen veranderingen in je persoonlijk gedragingen ten overstaan van jezelf, dus zij zullen slechts zichtbaar zijn voor jezelf in je handelen.

    Het is niet voldoende je iets voor te nemen, opdat het dan zou plaatsvinden.

    Als je iets anders wil : dan moet je dat zelf doen … je kàn je niet veroorloven te wachten tot iemand dat voor jou gaat doen … tenzij je reeds een goed manager bent en alles over kan laten aan anderen.  Maar, dat zou niet opgaan om te vermageren, stoppen met roken, de relatie met je kinderen beter maken enz …

    Dus voor persoonlijke veranderingen moet je zelf de stappen zetten.

    En dat is letterlijk : handelen als een bekwaam persoon.

    Veranderen is in feite een WERKWOORD.   Dus je moet iets DOEN.  Daarom gaat het niet vanzelf, daarom kan een ander je niet helpen.

    Het werkwoord is niet veranderen .. het is IETS veranderen, of in dit geval JEZELF veranderen.  Het woor ander zit er ook in : een ander persoon worden met betrekking tot bepaalde gedragingen

     

    ·         Allereerst begin je met een idee … er moet iets veranderen

    ·         Als je eerlijk bent met jezelf dan weet je … IK moet veranderen … maar dit is slechts de 2e stap : het is denken … en denken is nog steeds UTGESTELD handelen.

    ·         Hoe je het ook aanpakt de 2e stap is waarschijnlijk nog steeds uitgesteld handelen … een plan opmaken … hoe ga ik WAT doen, hoe ga ik het doen en wanneer start ik

    ·         En je hebt het gemerkt : wat doen, hoe doen, wanneer doen : het zijn werkwoorden … je moet eraan WERKEN

    ·         Je uiten is de 3e stap op papier of tegen jezelf praten is al een begin, maar nog steeds geen doen;nog steeds uitgesteld handelen

    ·         En dan komt het ECHTE DOEN :  handelen als bekwaam persoon

    En hier is een belangrijke stap die je zal helpen

    … zoek een bondgenoot, een compagnon, … en doe een gesprek op de mannier zals ik in het vorige artikel heb aangegeven : “een goed gesprek is een weldaad”

    Ik ben geen psycholoog, priester of hulpverlening ... niets van dat alles.  Albert

     

    Bijlagen:
    http://www.youtube.com/watch?v=kdV4uUJUMF8   

    21-03-2011 om 00:00 geschreven door Albert Van den Bosch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezondhed & relaties
    >> Reageer (0)
    20-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag en nacht - het dagen van bewustzijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze tekening uit een Egyptisch graf is een "schoolse" bespreking, essay, samenvatting over bewustzijnsverruiming

    De vergelijking tussen dag en nacht kan philospohisch zeer verhelderend zijn.  Egyptenaars waren hierin meesters.  Alhoewel literatuur hierover zeer schaars is, zijn hun "school-voorbeelden" zeer veelzeggend en zelfs sprekend voor zichzelf.

    - De nacht is de periode dat we slapen en rusten.  Ons waarnemingsvermogen is beperkt én we trachten zelfs alle geluid en licht uit te bannen.   We doen al het mogelijke om nergens aan te denken.   Als we moe zijn doen we hetzelfde in de dag om een uiltje te knappen.   Sommigen doen het zelfs al werkend, ze sluiten zich af; werken op automatische piloot ... maar zij zijn een gevaar voor hun makkers en zelfs voor zichzelf.  Ze krijgen ongevallen en worden beschuldigd van nalatigheid, slordigheid, onoplettendheid, verminderde allertheid .....
    zij krijgen te horen : gij waart in slaap gevallen zeker ?
    Deze toestand van "verminderd waarnemingsvermogen" is ook zichtbaar bij mensen die erg ziek zijn, in allerlei graden ... tot apathie.

    - een beginnende dag, "als het begint te dagen" worden contouren scherper, alles wordt scherper en duidelijker 
    .......... vandaar de vergelijking met denken ... als je begint na te denken wordt alles klaarder.

    Vandaar de vergelijking van
     - bewustzijn is waken, wakker zijn, allertheid, opletten .... als het opkomen van het licht ... de beginnende dag
    - verminderd bewustzijn .... het donker worden, vervagen van vormen ... rust, slapen

    De kunstenaar  is zeer duidelijk : PHARAO 
    (( de heerser van het land - maar ook van lichaam + geest + sociale en econonomische functies + gevoelens + persoonlijkheden  ))  .... hij wordt afgebeeld als
    - waakzaam ... hij wil niet dat het donker wordt ... tussen de sterren staat de zon, er komt geen nacht .. het blijft dag ... hij blijft waakzaam
    - hij draagt de kroon van 2 koninkrijken : het koninkrijk van de dag én van nacht
    - hij zit niet : hij staat
    - hij bekleedt door zijn uitrusting al zijn uitgevoerde ambten
    - hij krijgt info en verdeelt info ( teksten )

    De overeenstemming dat : als we waakzaamzijn er op alles licht schijnt en daardoor helder en duidelijk ... keuzes zijn mogelijk en handelen kan volgen
    MAAR bij verminderd bewustzijn wordt alles donker, onzichtbaar en verdwijnt en zijn er geen keuzes dan slaap en onvermogen te handelen.

    Bijlagen:
    http://www.youtube.com/watch?v=kdV4uUJUMF8   

    20-02-2010 om 00:00 geschreven door Albert Van den Bosch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:filosofie
    >> Reageer (0)
    07-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vraag het aan jezelf en je vind het antwoord
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wijsgeren vertellen ons dat in een vraag het antwoord al in zit, sommigen stellen : de helft van het antwoord zit al in de vraag !

    Als ik alleen ben, en iets wil weten : bijvoorbeeld … waar heb ik dit of dat gelegd ?  waar heb ik dat neegelegd  … dan praat ik hardop en zeg : wat deed ik toen ik mijn sleutels of GSm neerlegde ? waar stond  ik ?  hoe stond ik ? wat had ik aan ?  wanneer ben ik aangekomen ? van waar kwam ik ? enz …  en dàn weet ik het ineens.

    Ik vroeg dus iets aan mezelf  …  of aan mijn brein ?  …. Ik vind het gemakkelijker om te zeggen ik vroeg het aan mijn compagnon, mijn schaduw, mijn ik … ik wil er namelijk een naam voor verzinnen, want alleen als we dingen juist benoemen kunnen we verder denken.

    Ik beschouw mezelf graag als de kapitein van een schip.  En het schip dat is mijn persoonlijk lijf met alles erop ,  eraan en erin. En waarschijnlijk ben ik niet zelfs niet echt de kapitein.  Persoonlijk denk wel dat ik de gezagsvoerder ben van mijn de entiteit “Albert Van den Bosch”.   Alleen maar baas over mijn eigen lichaam zolang ik bewust ben. Als ik dronken ben, of ziek … of zelfs gewoon slaap dan vaart het schip wel zonder mij, maar wel niet zonder omwegen, zig-zag, soms naar een andere haven … niet naar waar ikzelf het wil. Ook zo met eten … ikzelf wil mijn lichaam graag schoon, maar vreet teveel.   Ik praat ook teveel en schrijf teveel,  onbeholpen, het moet vooruitgaan (zoals nu).

    Ik had het graag mooier en anders en begrijpelijker. Maar de kapitein, Albert “zelf” is niet altijd van dienst.  Als ik mezelf in de hand houd dan heb ik veel discipline.  Maar ik vergeet mijn voornemens, de beloften aan mezelf enz …  Dus ik ben niet altijd kapitein … wel eerste stuurman, soms alleen maar de machinist.   Welke gezagsvoerder houd mijn longen in gang, laat mijn hart pompen.  Ikzelf ??  Misschien wel, maar met die kant van mezelf wil ik toch eens kennis maken.   Kan dat?

    Samengevat stel ik mij de vraag SLAAP ik dan soms :.  Heb ik niet geluisterd, was ik er niet bij … natuurlijk wel … maar ik heb het niet geregistreerd.   Ik wil dus kontrole, ik wil de crew van mijn schip leren kennen.

    Ik vertelde in een vorig blog reeds over de hoeden van de Egyptische faraos.   Nu begrijp ik ineens … ik kan het beter uitleggen :  al die hoeden zijn symbolische PETTEN van gezagsdragers.   Farao met zijn 2 rijken-hoed beheerst lichaam en geest.  En verder heeft elke hiërarchie een andere kepie : Albert als grootvader kan een alpinopots dragen, als echtgenoot een bolhoed, als vader een hoge hoed ... als verzorger bij ziekte van vrouw of kind doe ik een rede kruis kostuum aan, en als ik ga ping pongen een korte broek.  Met wat fantasie kan een kunstenaar zó met een eenvoudige outfit mensen afbeelden in hun hoedanigheid … een generaal of muzikant die hebben attributen en dat is gemakkelijk … en iemand die weent of bedroefd dat gaat nog … maar een getalenteerd spreker dat wordt al moeilijker … een goede vriend, het geliefkoosde kind, enz …

     

    Kunnen wij ons lichaam beter leren kennen : natuurlijk … maar onze geest, weten we daar wel IETS vanaf ?  ik bedoel WAAROM heb ik iets verteld dat ik beter had verzwegen, waarom drink ik teveel, eet ik teveel ? …. Ja, ja, ja, ja, ik weet het wel : ga naar de psychiater … en weet die het dan ... NEE, ook dan moet ik het vinden en vooral doen !

    Ik wil het allemaal met een vingerknip oplossen … en ook voor anderen .. een eenvoudige weg naar een betere maatschappij …

    daarover wil ik het eens met U hebben … want als je dit helemaal hebt gelezen dan zitten wij op dezelfde golflengte en is het mogelijk verder te geraken in deze moeilijke materie

    bel 03 236 59 62 en dan spreken we eens af voor een goed gesprek;

    Bedoeling is om dit in een groepje te doen …  omdat ik heb ondervonden dat dat prachtig werkt .

    Bijlagen:
    http://www.youtube.com/watch?v=kdV4uUJUMF8   

    07-01-2010 om 00:00 geschreven door Albert Van den Bosch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:gezond leven
    Tags:bewustzijn ikzelf jezelf dezelfde
    >> Reageer (0)
    10-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bewust zijn = beter waarnemingsvermogen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat ik erover gelezen heb is wat wijze mensen erover verteld hebben : als je de moeite doet om "bewust te zijn" van de ganse omgeving EN van jezelf, dan merk je meer op (alsof je een waarnemingsorgaan meer zou hebben, dat is dan zognaamd ALS een derde oog zou hebben (((het had evengoed een derde oor kunnen zijn !u )
    Dan kan je helderder denken en redeneren EN luisteren en is bijgevolg je beoordelingsvermogen beter ... je hebt gewoon meer informatie dàn.  Voeg daar dan nog empathie en sympathie bij, wat intuitie, mensenkennis en wijsheid.   Als je dan nog ad rem bent en spiritueel én in goede vorm dan VOEL je jezelf ook goed en ben je subjectief om juiste beslissingen te nemen !
    Het derde oog is niets anders dan een esoterische naam voor een beter, geschikter, juister opmerkingsvermogen.
    Beelden van indische wijzen met een derde oog .... verwijzen op die manier gewoon naar een hogere staat van bewustzijn.
    Blauw haar of vreemdsoortige hoeden ( waarvan nooit het bestaan is aangetoond) verwijzen evenzo naar specifieke hoedanigheden van de geest.
    Je mag het niet te ver gaan zoeken want dan kom je op verzonnen verhalen, vermeende geschiedenis en op dingen die niet kunnen waargenomen worden.

    10-12-2009 om 00:00 geschreven door Albert Van den Bosch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:filosofie
    >> Reageer (0)
    20-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het campagnonschap met mijn lichaam

    Het campagnonschap met mijn lichaam

    Ik heb maar een korte tijd beschikbaar om het doel van “mijn” leven te ontraffelen.  Zeker nu ik al 64 ben.   Ontegensprekelijk is de tijd die ik eraan besteed letterlijk ….  slechts enkele tijdsfragmenten.  

    Tijd en ruimte veranderen en op zeker ogenblik zal mijn huid …  het schip dat mijn materie vervoert, dit schip zal zeker vergaan.   Het campagnonschap met mijn lichaam … materie en energie,  zullen dan afstand nemen van elkaar.   .  De voor  ons “meetbare materie” valt uiteen  en wordt weer gemeenschapplijk, beschikbaar voor recyclage.  

     Het materiaal van mijn  lichaam wordt ontbonden  ….  Maar niet noodzakelijk alles tegelijk.   De bindende krachten, de energie die voor mij beschikbaar was : wilskracht, denken, het coordinatievermogen, levenskracht, vreugde … kwam niet uit de atomen, kwam ook niet uit de bindkracht … het zijn niet noodzakelijk de componenten van energie of van materie.

     Volgens mij is er naast het meetbaar fysisch verval … de aanwezigheid van de grootste eigenschap van het heelal.  Namelijk juist het coördinerende deel, waar we niks van weten.   Onmeetbare wetten van aantrekkingskracht, magnetisme, afstoting, … wetenschappers zeggen dat zij dat wel kunnen meten … maar dat is een leugen … zij meten ervan alleen het resultaat !

    Het verschil tussen leven en dood is nog steeds een mysterie.  Ons lichaam blijkt na de dood alleen maar gebruikt en leeg.  Mijn bedenkingen en emoties laten geen sporen na. Op het moment van “nieuw denken” ( geen bedenksels van anderen die we herhalen, niet iets dat we al eens gedacht hebben ) … op het moment dus van echt DENKEN = nadenken en nieuwe conclusies BEDENKEN … dan zijn we één ogenblik “samen” met onze dierbaarste eigen ik.

    Deze staat van zijn … één zijn met je binnenste, met je echte helper, met je ongrijpbare compagnon … dat is de staat waar we naartoe evolueren … de lange weg, het nauwe pad

    Wil jij jezelf en mij helpen om de weg er naartoe uit te stippelen … gewoon een praatgroepje hierover … geen reeds bestaande godsdienst bij betrekken, niks ideologie … gewoon onszelf zijn

    Vanaf nu eindig ik met een citaat : ( vrij vertaald )
    HORATIO :  Niet alles van mij zal dood zijn.  De dood zet wel mijn hart stil, beneemt me de adem maar het zijn alleen maar fragmenten van mij die HIER verdwijnen.  Het mooiste deel blijft ongemoeid. 

    Bijlagen:
    Hoe maak ik een gesprek anders... én beter   

    20-09-2009 om 00:00 geschreven door Albert Van den Bosch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:filosofie
    Tags:materie,aantrekkingskracht,aarde,dood,leven,levenskracht,nauwe pad
    >> Reageer (0)
    01-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechts 5 zintuigen ... er zijn er meer ...
    slechts 5 zintuigen ?
    Verheug me met Uw aanwezigheid op een volgende bijeenkomst. 
    Maak een afspraak : 03 236 59 62
    ... vrijblijvend ... geen kosten ... geen doctrines .... geen vereniging

    Horen, zien, ruiken, voelen en proeven  ..... en wat dan met denken, aanvoelen en vemoeden,  intuitief denken dat iets anders is ... is dat alleen maar konkluderen ...
    Onze hersenen noem ik ons HOOFDZINTUIG.  Geheugen maakt gebruik van vroegere zintuiglijke waarnemingen, opnames.   

    ANDER VOELEN DAN TASTBAAR  : met onze zenuwuiteinden aan handen, voeten en overal waar de huid kontakt maakt met de omgeving voelen we de tastbare buitenwereld.   Maar ook de niet-tastbare wereld op afstand voelen we : allerhande, vibraties, empathie, sympathie, beweging in het lichaam, en erbuiten : aantrekkingskracht,  emoties .... ons geleverd door weer een ander zintuig?  Een intern zintuig dat andere trillingen dan geluid opvangt

    AANVOELEN : stemmingen voelen we aan : liefde, vriendschap, vijandschap, gevaar, intuitie enz ... Dit zouden we nog kunnen  bestempelen als denken en gevolgtrekkingen

    ANDERE DIMENSIES VOELEN : Er zijn ook andere waarnemingen,  buiten-zintuiglijk maar daarover wil ik het niet hebben want dat is teveel voer voor de sceptici

    ANDERS AANVOELEN : aanwezigheid voelen van kunstenaarschap ... emotionele interne trillingen = meetrillingen met andere levensvormen en schoonheid ( ook van de natuur bijvoorbeeld ) 

    GOEDVOELEN :  aanwezigheid van een abstrakt één voelen met ontastbare dingen : ons goed voelen met een situatie, tevredenheid, fierheid, welwillendheid, goedhartigheid die we meestal willen delen met andere intelligenties

    Deze bewustheid van de echte eigen identiteit, het voelen van een diepere aanwezigheid IN ONS ZELF.  Dat wil  ik onderzoeken in mijzelf.   Dit werk kan ik niet alleen af want ik wijk voortdurend af  van vroegere voornemens.  Erbij blijven, niet laten afleiden .. hulp van je eigen ik denken zou moeten volstaan ... maar alleen kan ik het niet .....  alleszins ik vind het te moeilijk alleen en zoek andere zoekers om hierover te kommuniceren.

    Het is als bij het waarnemen van het onbeschrijfbare : proeven van wijn ... een parfum snuiven ... opgaan in muziek, in een goed boek jezelf verliezen ... of juist de AHA-ervaringen ... onmoglijke met woorden juist uit te drukken

    Dan vallen als het ware de andere zintuigen uit en ervaar je alleen dat ene ... je overstijgt je identiteit, je gemaaktheid ... je bent in een andere dimensie als het ware ... één met je eigen, met je onzichtbare en ontastbare gevoelenswereld op één vlak slechts ... gelijklopend, paralel

    Het is dan alsof je kontakt maakt met je diepere ik in een wereld die totaal anders aanvoelt !    Een ervaringswereld zonder vorm, tijd en ruimte ... binnen in jezelf, één met een wereld waarin kontakt mogelijk is met jezelf ... moeilijk te vatten.  Door bewuste herschepping en herinnering  .... hoe deed ik het  vorige keer  zó kan je erin doordringen en steeds meer te weten komen.  Stap per stap, een kromme weg, steeds nauwer, steeds hoger doordringend in je zelf.

    Na 50 jaar studie in ALLe richtingen ben ik nu 64.  Ik ken veel, maar weet niks ... Nergens is een school te vinden waar ik verder kan leren ... ik heb ze allemaal doorlopen ... ik zou het graag met gelijkgestemden hierover hebben ... want oudere scholen hebben bestaan ... Perzische, Egyptische, Indische  én ze hebben sporen nagelaten .... fragmentarische kennis die we kunnen herscheppen.  Door studie en samenwerking terug herscheppen.    Nu via internet is alles mogelijk.  Alle kennis is terug voorhanden.   Maar moeilijk op te sporen.  

    In de oeroude kunst is zeer veel verborgen kennis.   Niks verborgen kennis, niets is verborgen voor wie zoekt.  Alleen voor wie niet zoekt zijn er geheimen.

    Ook hedendaagse kunstenaars doen dit.  Ook zij leggen accenten en kennis in hun werken.  Maar dan moet je met hen dààrover spreken !

    Het ongrijpbare, niet met woorden te beschrijven wordt  in vormen gegoten.   Andere mensen, gelijkgestemden,  kunnen uitdiepen en door erover  filosoferen blootleggen.

    Het hoeft niet juist te zijn.  Alle wegen leiden naar die éne weg, zelfvorming.  Wie zoekt ook ?

    Verheug me met Uw aanwezigheid op een volgende bijeenkomst.  Maak een afspraak : 03 236 59 62 ... vrijblijvend ... geen kosten ... geen doctrines .... geen vereniging

    Bijlagen:
    Hoe maak ik een gesprek anders... én beter   

    01-09-2009 om 00:00 geschreven door Albert Van den Bosch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:filosofie
    >> Reageer (0)
    10-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Momenten van niet-zijn
    Naar het schijnt is agressie ingebakken in elke persoon.  Het zou nodig zijn om te overleven en het is blijkbaar een instinct.   Ik vind het moeilijk om hierover na te denken, te redeneren over mijn  handelingen in het recente verleden, onder invloeden van stress, tegenslag of opwinding ... veroorzaakt door soortgelijke daden van de partner bijvoorbeeld.  Waarom reageer ik verbaal  agressief  ?    Diep in mij bedenk ik toch dat ik welwillend ben.  De fysieke strijd heeft de goed opgevoede homo sapiens naar het brein verplaatst.  De echte strijd vindt plaats geestelijk ... "innerlijk".  Maar ons denken is te snel opdat onze hersenen ( of welke functies dan ook )  werkelijk zou kunnen volgen.  Ik ben er van overtuigd dat elke daad die we stellen een bewuste keuze is.     Soms gebaseerd op intuitie ( versneld denken ?? )   
    Erger zou het zijn als we ons er niet van bewust waren ... want dan zijn er dus perioden van niet-bewustzijn.  Dit betekend dat het hoog tijd is om dit te onderzoeken bij mijzelf.   Ik wil dit doen met enkele andere "zoekende mensen".   Ik denk dat er grote perioden van niet-zijn in ons leven plaatsvinden én dat wil ik niet.  Want dat zou niet-leven betekenen.   Het zou toch kunnen :  Daarom hebben we waarschijnlijk ook dikwijls iets niet gezien of gehoord ... daarom maken we fouten en gebeuren er ook ongelukken.   Het is gewoon een kwestie van wakker zijn ... voortdurend ... wie zei dat ook weer ?   Liefst zou ik dit en andere dergelijke onderwerpen bespreken met enkele andere intelligenties.  Want mijn ntelligentie alleen is blijkbaar niet genoeg om echte vorderingen te maken.  Ik probeer dit al minstens 50 jaar te ontrafelen maar kom niet echt verder.   Deelnemen aan zo'n praatgroepje kan, mijn telefoonnummer is 03 236 59 62

    Bijlagen:
    Hoe maak ik een gesprek anders... én beter/   

    10-06-2009 om 00:00 geschreven door Albert Van den Bosch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:filosofie
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 11/08-17/08 2014
  • 18/11-24/11 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 10/09-16/09 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 21/11-27/11 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 15/02-21/02 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 07/12-13/12 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Over mijzelf
    Ik ben Albert Van den Bosch
    Ik ben een man en woon in Borgerhout (Belgie) en mijn beroep is antiquaar.
    Ik ben geboren op 09/10/1945 en ben nu dus 78 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Lezen - fietsen - musea bezoek.

    44 jaar gelukkig gehuwd

    2 dochters + 2 kleinzonen JAN en MANU

    schaken : alleen Blitz 3 à 5 minuten per spel

    grote belangstelling voor geschiedenis

    verzamel LIEBIG prenten chromos

    mijn tel.03 236 59 62

    Startpagina !

    Over mijzelf
    Ik ben Van den Bosch Albert, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Albert3.
    Ik ben een man en woon in borgerhout (belgie) en mijn beroep is antiquaar.
    Ik ben geboren op 09/10/1945 en ben nu dus 78 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: filosofie esoterie bewustzijn - betere wereld - gesprek - schaken - Eleu.
    gehuwd - mijn vrouw is mijn beste vriendin - 2 dochters van 40 - kleinzonen : 11 en 21 jaar

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!