Inhoud blog
  • Nieuw project!
  • Terug onderweg!
  • Spanje 15
  • Spanje 14
  • Spanje 13
  • Spanje 12
  • Spaans 11
  • Spanje deel 10
  • Spanje deel 9
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per jaar
  • 2012
  • 2010
  • 2009
  • 2008
    regelmatig op stap

    18-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanje 12

    Magere troost

    Bij het ontwaken alweer die twijfels over het weer. Het ziet er niet zo slecht uit maar goed is anders. En inderdaad, na een uurtje is het weer van hetzelfde laken een pak. De hemel trekt dicht, de koude wind blaast ons om de oren en af en toe de hemelsluizen die zich openen. Komt daar nu echt geen verbetering in!

    En toch moeten we verder. Onze route loopt nu terug wat noordwaarts en de Siërra de Guadarrama staat op ons programma. Ik hoor jullie al luidop denken ‘alweer richting bergen’! Maar we hebben onze planning al zoveel moeten bijsturen dat we dat niet kunnen blijven doen. Dit gebergte is doorweven met kilometers wandelpaden en daar hebben we nu echt behoefte aan. Of het zal lukken, dat is en blijft een open vraag.

    Die siërra is zowat het recreatiegebied van Madrid. De Madrilenen komen hier massaal de weekends doorbrengen om aan de hitte van de stad te ontsnappen. Waarschijnlijk zal dat wel in betere tijden zijn want wij zouden beter de stad in trekken om wat meer graden Celsius te kunnen bemachtigen.


    Manzanares el Real is door zijn ligging voor ons een geschikte uitvalsbasis om de beentjes eens te strekken. In de buurt ligt de berg La Pedritza met een enorm granieten rots, die het zien waard is. Maar op weg er naartoe hebben we er beiden genoeg van. De Spanjaarden zijn blijkbaar bedreven in het aanleggen van heuveltjes. Niet die van Erika, maar ze hebben ontelbare venijnige molshopen geconstrueerd t.t.z. op elke plaats waar de mogelijkheid bestaat dat een voetganger de baan oversteekt, ligt er zo eentje maar dan een heel hoge met zebralijnen op. En, oh wee, wanneer men daar aan meer dan 20 km/uur over rijdt! Het nemen van die tientallen hindernissen met daarbij dat grauwe en koude weer doet onze moed in de schoenen zakken. Maar we zijn op onze bestemming van vandaag geraakt, hebben de buurt al wat verkend en hopen dat we morgen eindelijk eens een behoorlijke wandeling kunnen afwerken.

    Intussen vernemen we via verschillende kanalen dat niet alleen de Spanjaarden met dat ellendige weer geplaagd zitten maar dat het in de omringende landen niet veel beter is, om niet te zeggen nog slechter. Dit is een troost alhoewel maar een magere troost en betekent dat dan de opwarming van de aarde! Nu hoop ik echt dat ik vanaf morgen eens niet meer over dat weer moet zeuren maar andere dingen kan vertellen.

    Gelukkig zijn wij met pensioen en kunnen we na deze ellendige periode nog wel wat warmer oorden opzoeken wanneer het klimaat ons dat ten minste gunt.



    Mijn mama

    Niet te geloven!!! 7° maar staalblauwe hemel. Gekleed als scouts trekken we het bospad op. Het lukt ons dan toch om te stappen.

    Het ‘Parque Regional de la Cuenca Alta del Manzanares’ is veel mooier dan het vorige dat in de boeken overroepen is. Via een smal pad waar haarspeldbochten niet vreemd aan zijn rijden we naar het vertrekpunt. En nu maar hopen dat er geen tegenliggers komen want dan zouden we wel eens in de problemen geraken. Maar de goden zijn ons vandaag gunstig en ook die klim verloopt naar wens. Op het startpunt van de trip aangekomen is het wat zoeken naar het beginpunt van de wandeling. Maar, geen probleem, hulpvaardig zoals wij de Spanjaarden al de ganse tijd leren kennen hebben, worden wij door een lieve man op het rechte pad gezet. Aanvankelijk loopt dat door een naaldbos om nadien, veel hoger, in een open ruimte terecht te komen. Zo kunnen we tenminste de indrukwekkende omgeving goed op ons netvlies pinnen. De bergen zijn bezaaid met witte bloemen met en geel hartje waar de bijtjes flink hun best aan doen. Rondom rond enorme granieten blokken en als kers op de taart krijgen we een monoliet te zien van 500 ton. Als die op mijn teentje zou vallen….! Wat dan!

    Terug bij de auto kunnen we best een terrasje gebruiken om te genieten van misschien wel de laatste zonnestralen. Inderdaad, de hemel trekt dicht en men voorspelt voor de namiddag regen. Maar wat we gekregen hebben, kunnen ze ons niet meer ontnemen!

    Het vervolg van de weg naar onze volgende bestemming is gekozen door Wim. Dit wil zeggen; witte kronkelige baantjes, zeer steil met angstvallige diepten naast. Zijn adrenaline werkt en die van mij kookt. Niet dat de route niet mooi is. Een ganse dag genieten we van een uniek landschap en van tegenliggers geen last. Er zijn weinig gekken, om zo te zeggen GEEN, die via die paden naar hun bestemming rijden.

    Hoe klein de wegen ook zijn, de rotondes zijn verzorgd en ogen allen even mooi. Steeds iets anders beeldt men uit en steeds is het een juweeltje. We rijden en rijden doorheen bossen tot een hoogte van 1860 meter. In die bossen kijken de spookbomen ons kwaad aan. Zulke grillige vormen heb ik nog zelden gezien. Sommigen omarmen zich zelfs. Neen, niet uit liefde maar om zich te beschermen tegen het woeste klimaat van die grote hoogte. Op de ‘col’ aangekomen zijn we in een skioord en de sporen van de winter zijn nog goed merkbaar. Het jonge groen begint pas te ontluiken en de kale flanken vullen zich met gele bloemen. En, zoals praktisch overal hier in Spanje, hebben we ook hier de wielertoeristen. Ze kijken niet op een helling en geven maar door. Liever zij dan ik, ik zou het trouwens niet aankunnen.

    Bij de afdaling alweer bossen; Het is hier niet de week van het bos maar voor ons de dag van het bos. Naaldbomen met roestkleurige stammen reiken hun kruin tot aan het licht, meters hoog zoeken ze dat op. Afdalen vind ik nog enger dat de beklimming. Mijn chauffeur kan elke bocht goed inschatten maar bang ben ik en ik krijg het erg benauwd. Al honderden bochten heeft hij genomen op baantjes waaraan ik niet meer wil herinnerd worden en toch blijft die angst. Mijn mama was een schat van een moeder. Ze heeft ons alle belangrijke levenswaarden trachten mee te geven. Maar helaas heeft ze ook haar angst op ons overgezet en daar draag ik nog de gevolgen van. Ik blijf angstig en krijg het moeilijk onder controle. Dank zij Wim heb ik al veel overwonnen maar hij heeft nog werk aan mij!

    De baan zelf bestempel ik als de route van het vee. Overal vinden we hun adreskaartje en het vee zelf hindert het verkeer op dat zeer gevaarlijke pad. Wanneer we eindelijk bijna beneden zijn krijgen we signaal van onze GPS. Hij laadt niet meer op. Het volgende dat het begeeft. Onze filmcamera heeft al van de eerste week de ziel gegeven en nu dat. Gelukkig hebben we het probleem kunnen oplossen dank zij mijn arendsoog. Door al het schokken was er een onderdeel op de grond terecht gekomen en vandaar het probleem.

    Maar de stukken volgen elkaar op. Ook ons infopaneel in de camper waarop we buiten- en binnentemperatuur kunnen aflezen plus al de nodige informatie voor de werking van ons rijdend huis slaagt eveneens tilt. Die herstelling zal wel in de thuishaven moeten gebeuren en we trekken ons plan. Al bij al zijn we op onze eindbestemming van de dag goed aangekomen en eindelijk hebben we een dag gehad met een fijn weertje. In België kondigt men voor volgend weekend 14° aan dus zullen we nog maar een tijdje hier blijven.





















    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    21-06-2010
    laatste bedenking
    Het is duidelijk. Jullie zijn op de terugweg. Het weer wordt slechter, het regent hier zelfs nu. Ik verwacht dus dat jullie eerstdaags terug thuis zullen zijn. Het is teveel voor Corneel, of beter gezegd het is te 'pier' voor den Pier. Wegens tijdgebrek moet ik hier stoppen als vaste meerwaardeverstrekker aan uw blog. Het was fijn om jullie verslagen te lezen en heel misschien hebben jullie iets gehad aan mijn tips. Nobel is het zeker om,zoals in het laatste bericht, niet enkel over de doden lovend te praten, maar ook over uw echtgenoot. Mooi ! Ik wens jullie een behouden terugkomst in een land wat ó zo veel te bieden heeft. een land waarin ze een goede zomer voorspellen. Een land waar je je familie kan zien, een land waar er mensen zijn die echt om jullie geven, jullie respecteren en jullie instellingen en overtuigingen willen opvolgen, overdenken en soms zelfs verder willen verkondigen. We leven in een andere wereld. Schrijven is uit de mode. Als je tegenwoordig geen 100 sms-kes per week verzendt ben je uit. Vergiffenis aan de jeugd, maar weet dat er onder hen zijn die hun grootouders waarderen, respecteren en hen het allerbeste toewensen. We leven in een tijd waarin niet iedereen zoveel vrije tijd heeft als een koppeltje op rust gestelde HAO's. Alles gaat sneller, vlugger en vergeet niet dat er tegenwoordig meer en meer verlangd wordt van de mensheid. Kinderen studeren nu meer dan vroeger en toch verlangen we steeds meer van hen, ook buiten de school. hopelijk krijgen we allemaal de kans om te genieten van de heerlijke dingen die jullie ondernemen. Iedereen natuurlijk in zijn eigen interessegebied. Voor de laatste keer, vriendelijke groeten, Van dikke Pier. RESPECT.

    21-06-2010 om 10:15 geschreven door dikke Pier.




    Archief per week
  • 12/03-18/03 2012
  • 12/07-18/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 09/11-15/11 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!