Fjak@


Image and video hosting by TinyPic

29-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fjak@ wenst iedereen een mooie aangename zondag.

.


Categorie:Uitdrukkingen
» Reageer (15)
28-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waakvlam. Auteur Reine De Pelseneer.

Waakvlam

Warrig zucht de vrouw om wat er is:
niet meer de nachten die een man vol vuur
voor haar verzon, maar de lakens
van een witte slaap. Ze leest

een blad in deinend licht, telt af
en toe een schaap en ademt dieper
opdat kalmte om haar dicht
.

Maar het duister blijft breed als de borst van de man
die ze mist, en het bed is een boek
waarin de vrouw zich keer op keer
van pagina vergist.

 


Categorie:Gedichten
» Reageer (12)
27-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto met humor.

.


Categorie:Foto met humor
» Reageer (33)
26-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Bakker, hebt u ook worteltaart?'

 

 

 

'Bakker, hebt u ook worteltaart?'

 

 

Aardappelwafels. Worteltaart, uit die absurde mop van het konijn en de bakker. Verder gaat de gemiddelde kennis van groentedesserts vaak niet. En toch zetten steeds meer restaurants ook aan het eind van de maaltijd groenten op het menu. Maar is het ook lekker? Welke combinaties zijn mogelijk? Laat u inspireren.

Opvallende vaststelling: serveert een chef vlees in zijn voorgerecht, in combinatie met een schijfje peer of een stukje meloen, dan vindt niemand dat echt vreemd. Worden er rode bieten in de chocoladecake gegooid, of als apotheose van het menu zoete erwtjes geserveerd, dan gaan de wenkbrauwen van het tafelgezelschap wel gemakkelijk de hoogte in.

Toch zetten koks tegenwoordig steeds vaker groenten op hun dessertkaart. In Amerikaanse sterrenzaken wordt panna cotta met sluimererwten geserveerd, net als nagerechten met gekaramelliseerde mais en combinaties van venkel met witte chocolade. Niet eens zo vreemd, vinden ze aan de Italiaanse Amalfikust, waar al honderden jaren gesmuld wordt van de combinatie chocolade en aubergine, onder de prachtige naam melanzane con la cioccolata all'amalfitana. Ook in Thailand duiken groenten op na de maaltijd, in de vorm van een soort marsepein die gemaakt wordt uit bonen. Ook online vind je massa's recepten voor courgettebrownies, tomatencake met olijfolie en kaneel of kaastaart met bloemkool en frambozen. Bij ons blijft het dan weer opvallend stil.

ONBEKEND IS ONBEMIND

Het is een strijd die chef Frank Fol, die al meer dan twintig jaar bezig is met groenten in al hun facetten, sinds jaar en dag voert. 'Groenten lijken in onze eetcultuur niet bij desserts te horen', zegt hij. 'We kennen hier nu eenmaal geen klassieke nagerechten waarin ze worden verwerkt. Zelfs nu, in een tijd waarin steeds meer mensen terugkeren naar hun moestuin en beseffen hoe belangrijk het is om veel groenten te eten, blijft er een drempel als het over desserts gaat. Toen ik twintig jaar geleden spinazie-ijs begon te serveren, trouwens een overheerlijke combinatie, merkte ik dat het ofwel grote liefde ofwel grote weerstand oproept. De helft van de klanten wilde er niet eens van proeven en stuurde een gesmolten bolletje ijs terug naar de keuken. Tegelijk waren er ook veel klanten die jarenlang terugkwamen voor mijn dessert met gekaramelliseerd witloof en een appelsausje'.

Het is dus niet helemaal onlogisch dat chef-koks in deze tijden van economische onzekerheid eerder voor vaste waarden kiezen, en niet te gek doen aan het eind van de maaltijd. 'Tegelijk is dat jammer', vindt Fol, 'want vaak is het echt een kwestie van "onbekend is onbemind". Aardappelijs is even lekker als vanilleijs, alleen schrikt de naam mensen af. Hetzelfde met groentesauzen met combinaties als spinazie-peer, of gebakjes met groenten zoals courgettecake. Mensen halen er al de neus voor op nog voor ze ervan hebben geproefd, omdat het niet logisch klinkt. Laat je hen proeven, dan blijkt vaak dat ze het heel lekker vinden, omdat het overdreven zoete van veel desserts wordt uitgebalanceerd.'

ERWTJESCAKE

Daarnaast is het dessert ook een goed moment om extra groenten in je dagmenu te verwerken, weet Fol. Dat kunnen we best gebruiken, als we de cijfers mogen geloven. 'Recent onderzoek heeft uitgewezen dat slechts één Belg op de vijf elke dag 400 gram fruit en groenten eet, zoals aangeraden door deskundigen', zegt hij. 'Eigenlijk moet je vijf porties van 80 gram per dag eten, verdeeld over drie porties groenten en twee fruit. Nochtans denken veel mensen dat ze die hoeveelheid gemakkelijk halen: zeventig procent van de ondervraagden meent dat het perfect goed zit met zijn inname.'

Meer groenten in onze desserts dus. Is het dan enkel een kwestie van een kommetje erwtjes in het beslag voor de quatre-quarts, of moeten we op andere zaken letten? 'Het is vooral een kwestie van experimenteren en je buikgevoel volgen', zegt Fol, 'maar erwtjes kunnen perfect in een cake, net als paprikasnippers. Probeer wel zo veel mogelijk vocht uit de groenten te verwijderen voor je ze bij het beslag doet, anders kan het te nat worden. Voor de rest kan heel veel. Combinaties als rode biet en chocolade zijn heerlijk, net als gele paprika met vanille.'

FOODPAIRING

Systemen als foodpairing, waarbij de componenten van producten wetenschappelijk worden vergeleken om te zien of ze bij elkaar passen, kunnen helpen bij het combineren, maar het blijft toch een kwestie van testen en proeven. Soms blijkt een combinatie tegen te vallen, ook al zou ze lekker moeten zijn volgens het systeem.

'In Nederland heeft de ijsbereider Theo Clevers vorig jaar nog de culinaire innovatieprijs van Smaakvol gewonnen met zijn ijs van oranje paprika. Alleen bleek uit testen dat de markt er nog niet helemaal klaar voor is', vertelt Fol. Ook in het Brusselse ijssalon Comus Gasterea vind je heel wat groente-ijsjes. Aubergine-, wortel-, venkel- en witloofijs gaan er over de toonbank, al lijkt het ons sterk dat dat soort gekke smaken ook nog maar een gooi zou kunnen doen naar de populariteit van een bolletje vanille of chocolade.

Toch geeft Frank Fol niet op. 'Vorige week heb ik nog een paar groentedesserts voorgeschoteld op een diner in Zuid-Afrika, en de reacties waren lovend. Geen beter moment dan nu, daar geraak ik steeds meer van overtuigd.'

 


Categorie:Veggie
» Reageer (26)
25-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Respect voor restjes


Respect voor restjes

 

 

 Omdat het crisis is. Omdat er eigenlijk nog zo veel in de koelkast ligt. Omdat het een gedroomd excuus is om te experimenteren in de keuken. Of omdat het gewoon een goed gevoel geeft. Restjeskoken brengt rust.

‘Afval bestaat niet’ is de leuze van een groot afvalverwerkend bedrijf. Dat is een mooie. Natuurlijk bestaat afval wel en geen klein beetje. Alleen al in de keuken gooit elk huishouden fortuinen weg. Niet alleen bokaaltjes en bloemkoolbladeren, maar ook zo’n tien procent van al ons kostbare eten.

Zo hard bestaat afval.

En tegelijk blijft elk bokaaltje perfect bruikbaar, zijn de bladeren konijnenvoer of compost en is het kostbare eten een overschotje waar nog aardig wat van te koken valt. We noemen het afval omdat we er niks meer mee willen aanvangen. Waarom eigenlijk niet?

Restjeskoken is relaxed. Doe gewoon boodschappen voor de helft van de dagen en kook op de andere dagen met de overschotjes. Het helpt om altijd wat lang houdbare smaakmakers in huis te hebben: peterselie, knoflook, olie, oude kaas, eieren, gedroogde tomaten en broodkruim (ook een restje). Het helpt ook om af te stappen van de dwanggedachte dat eten altijd vers moet zijn. Mensen klagen weleens dat de soep in hun bedrijfsrestaurant sporen draagt van de spaghettisaus van gisteren. Dat pleit voor hun bedrijfsrestaurant, vind ik. Er wordt weinig verspild en de soep heeft tenminste smaak.

Veel dingen zijn veel lekkerder als ze al even gestaan hebben, of als er iets in zit wat al even geleefd heeft. Maar zelfs van een miezerig bakje gekookte aardappelen kun je nog iets smakelijks maken. Kijk maar.

10 RESTJES-TIPS

• Aardappelschillen: maak ze schoon, frituur ze, zout ze en je hebt chips.

• Kookwater van groente, aardappelen, peulvruchten, pasta en rijst doet het prima als bouillon voor soepen, sauzen en risotto. Zeker als je ook nog wat weekwater van gedroogde paddenstoelen bewaard hebt.

• Over risotto gesproken: ook dat is een prima basis om overschotjes bereide groente te verwerken. Geroosterde pompoen, gebakken bloemkool, bonen, asperges, tomatensaus: gewoon aan het eind toevoegen, als de rijst gaar is.

• Nog zo’n Italiaanse toverformule is minestrone, een maaltijdsoep waarin allerlei stukken groente gaan die je anders zou weggooien: broccolistronken, radijs- en selderijblaadjes, koolnerven. Vuistregel: alle harde groente moet je kleinsnijden en samen met ui en selderij lang (lang!) stoven, tot je bijna een compote hebt. Alle tere blaadjes gaan er pas aan het eind in. En halverwege, nadat je water hebt toegevoegd aan de bijna-compote, kun je een parmezaankorst in de soep gooien en even laten meesudderen.

• Oud brood kun je, als het kurkdroog is, verkruimelen tot paneermeel. Halfdroog laat het zich gewillig tot croutons verwerken: oven voorverwarmen op 200 °C, brood in blokjes snijden, scheutje olie en een snuif specerijen of kruiden in een kom doen, broodblokjes erdoor en tien minuten bakken op een bakplaat.

• Het groen van prei en selderij, de steeltjes van paddenstoelen en peterselie, de botjes van kip en de graten en koppen van magere zeevis kun je bijhouden (desnoods in de diepvriezer) om bouillon te maken. Groentebouillon hoeft niet per se een klus te zijn: gooi wat groenterestjes, kruiden, ui en knoflook in het kookwater wanneer je bonen, kikkererwten of linzen kookt. Je kookwater wordt zo bouillon.

• Steeltjes van verse koriander zijn smaakbommetjes. Bewaar ze (ook in de diepvriezer) en verwerk ze, fijngehakt, in curry’s of in hummus.

• Gekookte aardappelen nemen in de koelkast soms storende smaken op. Je kunt ze ook minstens een dag op het aanrecht bewaren als je ze daarna bakt of in koekjes of soep verwerkt.

• Stap af van het idee dat een klein overschotje het bewaren niet waard is. Enkele lepels pasta kunnen een smaakmaker zijn voor soep of frittata, een klein restje soep kan een stoofpot verrijken, een klein kommetje rijst wordt een heel bord nasi goreng.

• Een restje verse kruiden kun je met wat olie en nootjes of pitten verhakken tot pesto, of met boter en zout tot kruidenboter. Tip: vries ze in in ijsblokjesbakjes, maak ze los en bewaar ze in zakjes, zodat je ze in kleine porties kunt gebruiken. Om pasta te pimpen, bijvoorbeeld.

 


Categorie:Weetjes en Ideeën
» Reageer (16)
24-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vroeger en nu.

.


Categorie:Vroeger en nu.
» Reageer (17)
23-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hondenkleding.

Hondenkleding

Er verschijnen weer overal berichten dat kleine hondjes met kouder weer een jasje aan moeten.
Nu wordt dit door velen verkeerd opgevat en zie je met temperaturen van 10 graden boven nul honden als jack Russels en boomers e.d. met jasjes aan. kleine hondjes hoeven niet per definitie kledij aan. Het gaat ook niet om de grootte van de hond, dat deze het daardoor eerder koud zou hebben. Veel (z.g.n. juffershondjes ) bibberen altijd. Van spanning, opwinding of ingehouden frustratie. Het bibberen van een hond duidt dus niet altijd op het koud hebben!
Een hond gaat mee met de seizoenen. Wanneer het kouder wordt, maakt de hond een dikkere vacht aan. Honden die altijd buiten in een kennel verblijven, hebben een dikkere vacht dan honden die altijd binnen zitten. Het is dus van belang dat je gewoon veel met de hond naar buiten gaat. Zo went hij aan de kou en kan zijn vacht zich aanpassen. Er zijn uitzonderingen, zoals b.v. de naakthondjes, die vanzelfsprekend wel een jasje nodig hebben als het kouder wordt.
Ook honden zonder ondervacht; Korthaar of Gladhaar, honden met deze vachtsoort hebben korte dekharen en nagenoeg geen ondervacht. Doordat de onderwol afwezig is kan het voorkomen dat er bij dit soort honden tijdens de ruiperiode kale plekken ontstaan. Deze bevinden zich dan bijvoorbeeld in de hals of de borststreek. Maar als de kou is ingetreden, is de vacht doorgaans ook goed door de rui heen en ook kort haar kan voldoende isoleren!

Toch wil het niet zeggen dat honden met deze vacht het altijd koud hebben! Wanneer je een hond al vroeg gaat wennen aan jasjes etc. , geef je de hond niet de kans aan kou te wennen en aan te passen. Ga er dus niet vanuit dat, omdat jij denkt dat het te koud is, de hond een jas aan moet. In extreme weersomstandigheden, b.v. bij regen, hagel of sneeuw in combinatie met koude wind, kan het soms noodzakelijk zijn de hond een dekje aan te geven. Maar je zult merken dat wanneer je de hond niet zo snel iets aan geeft, deze ook geen tekenen van kou vertoont.
Een hond, die van zichzelf al een dikke jas aan heeft, is echt niet blij met die extra jas die vaak ook nog belemmerend strak zit! En kleine hondjes hebben het niet per definitie kouder dan grote honden. Er zijn grotere rassen met eenzelfde vacht als de kleine rassen, maar die niet zo snel een kledingstuk aan krijgen als de kleintjes.
Het stimuleren van het dragen van jasjes (hondenkleding) komt voornamelijk vanuit de commerciële hondenhoek! Kijk dus eerst of het wel noodzakelijk is voor jou hond voor je deze iets aan trekt. Hoe schattig of stoer je het ook kan vinden, je hond is niet altijd blij met kleding!



Categorie:Weetjes en Ideeën
» Reageer (25)
22-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fjak@ wenst iedereen een mooie aangename zondag.

.


Categorie:Uitdrukkingen
» Reageer (13)
21-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.U . gedicht van Bart Moeyeart

U

Soms denk ik: ik zeg u,
zolang ik je al ken,
hoewel ik heel gewoon
geliefde van je ben
en je nooit doet alsof
je ouder bent dan ik, daarbij:
het geldt ook andersom.
Voor jou ben ik geen jij.
Laatst zei je: ik zeg u,
zolang ik je al ken,
hoewel ik heel gewoon
geliefde van je ben
en het normaal zou zijn
als ik je altijd joude.
Maar ik vind u erg mooi.
U is het kortste woord
om van elkaar te houden.


Categorie:Gedichten
» Reageer (22)
20-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto met humor.

.


Categorie:Foto met humor
» Reageer (31)
19-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedaan met niezen: bestrijd allergie met deze voeding

 

 

 

Gedaan met niezen: bestrijd allergie met deze voeding

 

 

 

 

Het hooikoortsseizoen staat aan de deur, uit een recente studie blijkt dat steeds meer Britten hun symptomen met pillen proberen te verzachten. Er bestaan echter tal van natuurlijke middeltjes om de klachten te verzachten.

 

Eerder deze week kondigden experts al aan dat we voor het ergste hooikoortsseizoen ooit staan, de verkoop van allergiemedicatie lijkt dit nu te bevestigen. De Britse supermarktketen Sainsbury merkte een stijging van 45 procent op sinds het begin van dit jaar. Dit betekent dat ontzettend veel mensen nu al met symptomen kampen. Vooral dames lijken last van hooikoorts te hebben, 72 procent van de pillenslikkers zijn vrouwen.

Wat eet je best?
Een bestanddeel in hooikoortsmedicatie is anthocyanine, dit vind je echter ook in heel wat rode groenten en fruit als rode biet, druiven en kersen.

Kurkuma, een geel kruid, is een goede manier om allergieën te bevechten. Eerder onderzoek toonde aan dat dit sterke antioxidant ontstekingsremmend werkt en zo een allergische aanval in de kiem smoort.

Citroenen zitten boordevol veel hesperetine, een belangrijk antioxidant. Daarnaast bestrijdt het ontstekingen, kanker en verlaagt het de slechte cholesterol.

Quercetine, een stof die je in uien, appels, peterselie, citruvruchten en zwarte thee vindt, helpt een verstopte en snotneus te bestrijden, ook voorkomt het jeukende ogen.

Vitamine C is ideaal om je immuunsysteem te sterken. Mango's zijn een goed alternatief als je niet graag sinaasappelen eet.

Ook omega-3 vetzuren beperken allergische reacties omdat ze een ontstekingsremmende werking hebben. Je vindt dit in vette vis als zalm en walnoten.

 


Categorie:Veggie
» Reageer (20)
18-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fjak@'s waargebeurde verhalen.

Duizend catalogen moesten met de hand geschreven adressen, in een grote witte omslag ,om naar de allerbeste klanten verstuurd te worden. De VIPS noemde ik die.
Okay ,als voorzorg had ik al naar de post gebeld
om zeker te zijn tot welk uur ik ze mocht binnen
brengen. Een vriendelijke dame zei me tot 17 uur
mevrouw. Voor alle zekerheid vroeg ik is er een speciale afdeling of gewoon aan het loket.
Wel mevrouw zet ze maar midden van de post neer en dan ga je naar eender welk loket. Beleefd zoals we zijn bedankte ik haar en zette me vlug verder aan mijn werk.
Tegen 16 uur was ik klaar. Kreeg van de winkeldirecteur een paar van zijn jonge kerels mee, want op zoiets waren we niet voorzien.
Zo dus alles in papieren zakken van de winkel gestoken, maakte nog wat reclame ook en dan ja met winkelkarren naar de post.
Moet je weten midden in het centrum van Brussel,
ja we vielen op. Kwam er ook nog bij dat de er
twee hoge roltrappen waren voordat je in de post kon. Mijn toffe kerels die me hielpen zetten vlug alles midden in de grote post ,namen mijn winkelkar ook terug mee zo dus alles liep letterlijk op wieltjes.
Ik moest dagelijks in de post zijn en waarom ik weet het zelf niet maar ik ging altijd naar loket nr 12, zo dus nu ook. Ik dacht oei
die heeft zeker een slechte dag vandaag aan haar gelaat te zien, maar ja wie heeft dat eens niet...Deze dame sprak enkel de Franse taal maar als je in Brussel werkt is dat heel normaal. Ze zei me onmiddellijk dat ik daarmee met zo'n vracht ten laatste om 16 uur moest daar zijn. Neen mevrouw heb voor alle zekerheid gebeld tot 17 uur met jawel 1000 catalogen.
Neen zei ze en zie maar dat je voor 18 uur met alles hier terug buiten bent.
Ho,ho ...waar is de verantwoordelijke van de post a.u.b. mevrouw, Hier is geen enkele verantwoordelijke aanwezig zei ze me.
Ik zei wablief een post met 36 loketten en geen enkele verantwoordelijke, neen zei ze die zijn gaan dineren. Goed zei ik dan wacht ik hier wel.
Plots om 10 minuten voor 17 uur kwamen er drie mannen gezwind de post binnen gestapt.
Mijn eerste gedacht oef ze zijn Nederlandstalig .Ging met een glimlach tot bij hen en zei:
Is het waar heren dat zelfs jullie me niet kunnen helpen !!!
En waarmee kunnen wij je helpen mevrouwtje ? Ik zei met 1000 catalogen maar volgens die dame aan loket nr 12 gaat dat niet en dat ik voor 18 uur hier moet opkrassen met al mijn catalogen.
Haha zegt ze dat ,jawel maar "kunnen jullie me echt helpen". Oeps wat lawaai met hun vingergeknipt en harde stem, ja zeker onmiddellijk zag ik dat deze zakken werden naar achter gedragen en de heren verzekerde me dat ze nog dezelfde dag verstuurd werden.
Wat nog waar was ook. Want als test stuurde ik er altijd eentje naar mij thuis op.
Ik bedankte de heren ,ze waren zelfs zo vriendelijk dat ze me uitnodigde om een glas te gaan drinken. maar ik verontschuldigde mij met innerlijke pretjes , dat ik nu al zoveel tijd verloren had en nog veel werk op het bureel liggen had.
De volgende dag ging ik zoals gewoonlijk naar de post, loket 12 ja .Daar stond een rij voor mij maar dat was ik gewoon. Maar de dame zei laat mevrouw eens door en jawel in het Nederlands ze was zelfs Nederlandstalig maar sprak meer dialect daarom sprak ze liever Frans.
Maar ze beloofde me dat ik altijd direct naar haar moest komen dat ik altijd voorrang had.
Eerst dacht ik , niet correct ...maar dacht er onmiddellijk bij wel gemakkelijk .



Categorie:Fjak@'s waargebeurde verhalen.
» Reageer (25)
17-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vroeger en nu.

.


Categorie:Vroeger en nu.
» Reageer (16)
16-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat lotto winnaars het eerst kopen !



Wat lottowinnaars het eerst kopen: een wasmachine

 

Als jij de lotto zou winnen, wat zou je dan als eerste kopen? Een villa, nieuwe auto of diamanten ring? Niets van dat alles, zo blijkt uit een recente rondvraag. De gemiddelde lottowinnaar geeft het geld uit aan alledaagse huishoudelijke dingen, zoals een wasmachine of een nieuwe zetel.

De gegevens komen uit een onderzoek van online winkel Pixmania.com. Zij vroegen aan meer dan 50 lottowinnaars van meer dan 1 miljoen pond (of 1.200.000 euro) wat hun drie eerste aankopen waren na het winnen van de jackpot.

 

 


Onbekende wereld
Verrassend genoeg besteedden ze het geld niet onmiddellijk aan luxeproducten of een wereldreis, zoals je zou verwachten. Ze geven het daarentegen veel liever uit aan alledaagse gadgets, huishoudelijke apparaten en vrij goedkope kleren.

"Hoewel we er misschien allemaal van dromen om de loterij te winnen, geloven maar weinig mensen dat het echt zal gebeuren", zegt psycholoog Mark Coulson. "Financieel kunnen lottowinnaars zich de extravagante items wel veroorloven, maar psychologisch nog niet. Die bestaan enkel in een onbekende wereld, de wereld van de rijken", legt hij uit.

Wasmachine
Boven aan de lijst van meest gewilde producten staat de wasmachine, die door meer dan een kwart van de winnaars gekocht werd. Een zetel was het tweede populairste item (20 procent), gevolgd door een iPad (17 procent).

Op de vierde plaats kwam een nieuwe handtas, wat één op de zes winnaars als eerste kochten. Sportkleren kwamen op een vijfde plaats, vooral voetbalshirtjes bleken populair te zijn.

De rest van de lijst werd aangevuld met make-up, een stofzuiger, nieuwe televisie en koelkast. Toch waren er ook enkele winnaars die zichzelf wel verwenden, want een reisje kwam ook in de top 20 voor.

En jij? Wat zou jij kopen als je de jackpot zou winnen?

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (20)
15-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fjak@ wenst iedereen een mooie aangename zondag.

.


Categorie:Uitdrukkingen
» Reageer (20)
14-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eenzaamheid . Auteur Alexander Peters

 

Eenzaamheid

Eenzaamheid is onuitgenodigd gekomen
zomaar in mijn waken en dromen
hij heeft zijn jas uitgedaan
en zich gezeteld in mijn lichaam

genesteld in elke traan
die ik zo nu en dan pleng
in de hoop dat hij weg zal gaan

verankerd in mijn ziel
laat hij zich niet verjagen
zelfs niet op zonnige dagen

het staat buiten kijf
zo moet ik met hem leven
zonder hem in mijn lijf
is mij eerst écht de eenzaamheid gegeven

 


Categorie:Gedichten
» Reageer (16)
13-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwaar op stap...tijdens je middagpauze

 

 

 

Zwaar op stap...tijdens je middagpauze

 

 

 

Vergeet een kommetje soep en boterhammen: als het aan de Zweden ligt, gaan we binnenkort een uurtje clubben tijdens onze middagpauze.

Om 12 uur 's middags een club binnenstappen, een uurtje stevig dansen op techno- en housebeats en daarna een broodje krijgen: dat is kort samengevat 'lunch beat', een concept dat uit Stockholm overwaaide naar enkele andere Europese steden.

Het verschil met het gewone uitgaansleven dat er geen alcohol geschonken wordt. 'Iedereen is nuchter en omdat je maar een uurtje hebt, gebeurt alles heel snel en intens', vertelt Daniel Odelstad, een van de bezielers van het concept. Ook aan de zijkant staan, wordt niet geapprecieerd: 'als je niet wil dansen, moet je je lunch ergens anders doorbrengen'. Bedoeling is dat je de werkdag doorbreekt met wat beweging en na de middag weer fris -zij het een beetje bezweet- weer aan de slag gaat.

De eerste 'lunch beat' werd georganiseerd in 2010, toen kwamen er maar veertien mensen opdagen. Ondertussen is het concept populair in Stockholm en werden ook in Finland, Zweden en Portugal al middagfeestjes georganiseerd.

 


Categorie:geen categorie
» Reageer (20)
12-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vroeger en nu.

.


Categorie:Vroeger en nu.
» Reageer (30)
11-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurlijke schoonheidsmiddeltjes die de huid kunnen schaden



Natuurlijke schoonheidsmiddeltjes die de huid kunnen schaden


 
BeautyU kent het vast en zeker: de efficiëntie van de zogenaamde "wondermiddeltjes van oma". Deze natuurlijke remedies blijken vaak veel betere resultaten op te leveren dan professionele cosmetica en bovendien kunnen we deze middeltjes ook gemakkelijk thuis vinden of bij een drogist verkrijgen.

Er zijn uiteraard natuurlijke remedies die een goedkoop alternatief bieden. Al is het wel belangrijk te weten welke bijwerkingen bepaalde producten hebben en op welke manier ze op de huid moeten worden aangebracht. Het is bovendien niet moeilijk om een passende remedie te vinden. Het volstaat om een kwaaltje te 'googlen' en honderden (natuurlijke) oplossingen verschijnen op het scherm. En daar schuilt het gevaar. Het internet staat namelijk vol met foute tips en trucjes die ons het gehoopte resultaat niet opleveren en vaak zelfs het probleem erger maken door ons onnodig veel tijd en geld te laten verspillen.

Enkele fabeltjes ontrafeld:

1. Aloë vera

Veel cosmeticaproducten bevatten aloë vera. Het is dan ook logisch dat er op het web veel aanbevelingen te vinden zijn die het rechtstreeks aanbrengen van deze plant aanraden. Het is echter essentieel om te weten wat de ideale dosis is en in welke gevallen het kan worden aangebracht.

Bovendien is het aan te raden de plant eerst te verdunnen in water en het blad niet rechtstreeks op de huid te wrijven. Het gebruik ervan kan in bepaalde gevallen zelfs het tegenovergestelde effect opleveren. De aloë vera plant wordt door zijn bijtende effect vaak gebruikt om wratten te verbranden. Een kleine hoeveelheid aloë vera kan problemen zoals acne behandelen, maar doseren is dus belangrijk.

2. Olijfolie

De voordelen van extra virgen olijfolie zijn alleen bekend in de voeding en niet de lichaamsverzorging. Een van de grootste leugens is dat je het beste je kapsel kan inwrijven met olijfolie voor extra hydratatie. Maar opgepast, want deze techniek kan zorgen voor vet haar.

Het is namelijk zo dat wanneer je je ingesmeerde haar wil afspoelen met water, een mengsel van deze twee componenten ervoor zorgt dat het moeilijk uit het haar te krijgen is. Sommigen proberen dan met veel shampoo de olijfolie uit hun haar te krijgen, wat alles alleen maar erger maakt.

3. Citroen

Het gezicht insmeren met citroensap is volgens verscheidene websites de ideale remedie tegen huidaandoeningen zoals acne. Andere bronnen raden aan citroensap met water te vermengen en vervolgens met een watje aan te brengen. Alweer nonsens. Er zijn mensen waarvan de huid aanzienlijk kan worden geïrriteerd als ze gebruik maken van een droge citroen in plaats van een crème of lotion met citrus.


4. Tomaat

Het gezicht inwrijven met een tomaat of tomatensap is ook af te raden. Een tomaat heeft een hoge zuurtegraad, wat een agressieve reactie op de huid kan veroorzaken. Het is beter het sap te mengen met yoghurt of room, ingrediënten die de zuurtegraad van het product verminderen.

5. Zout

Ook met zout ga je het best voorzichtig om. Scrubben met zout kan kleine huidwondes veroorzaken. Het is een te agressief en gevaarlijk product. We kunnen gebruik maken van andere middelen, zoals gemalen koffie, om hetzelfde effect te verkrijgen.


We kunnen dus besluiten dat het interessant is eerst een huidspecialist te raadplegen of de werking van het product na te gaan alvorens de producten aan te brengen.

 


Categorie:Weetjes en Ideeën
» Reageer (20)
10-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEDANKT

.


Categorie:Uitdrukkingen
» Reageer (10)


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Categorieën
  • Bevolking en Biologie (107)
  • Knipsels (91)
  • "KAT RELAX " foto's (9)
  • 50 jaar geleden in de krant. (12)
  • Bloemen, planten,dieren , natuur (239)
  • Dranken allerlei (10)
  • Fjak@'s foto van de week. (126)
  • Fjak@'s sportkatten.. (8)
  • Fjak@'s waargebeurde verhalen. (10)
  • Foto met humor (181)
  • Gedichten (270)
  • geen categorie (28)
  • Geschiedenis uit de oudheid (2)
  • Glutenvrij (4)
  • Humor algemeen (13)
  • Kastelen en speciale plaatsen in Wallonië (9)
  • Kent U dit nog ? (20)
  • Landschappen (4)
  • Op reis (8)
  • PUCKY onze hond een reu . ras : Lhasa Apso (5)
  • Sport (1)
  • Treinreizen (1)
  • Uitdrukkingen (15)
  • Veggie (40)
  • Veggie keuken (41)
  • Verhalen (5)
  • Vroeger en nu. (16)
  • Weetjes en Ideeën (89)
  • Wijn en weetjes over wijn. (9)
  • Woordspeling of zoiets daar omtrent. (10)

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te emailen.


    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!